Marionet – Aimée Carter

`Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.’ `En als ik nee zeg?’ `Vijf,’ zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee…’ Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen.
Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy.
Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is!
Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?

11872651_731654680274532_1017939911_nAuteur: Aimée Carter

Nederlands
HarperCollins Holland
augustus 2015
318 blz

Ik geef dit boek 

De tweede Young Adult serie die Aimée schrijft en ik kan niet anders zeggen dan dat dit tot nu toe één van mijn favoriete dystopische boeken is!

Een Amerika in de toekomst waar alles bepaald word door een rangenstelsel, tot je 17e ben je gelijkwaardig en heb je de tijd om te studeren voor de test op je 17e verjaardag.

Dan word je gerangschikt naar je intelligentie, ben je een I, II, III, IV, V of VI?f4ae25ce10537638cfc107d1102a860d

Aan de hand van je cijfer, dat getatoeëerd word in je nek, word de rest van je leven bepaald, heb je een of II, dan ben je niet van nut voor de samenleving en word je verbannen naar Elders.

En eigenlijk tel je volgens de familie Hart die Amerika regeert, de enige mensen met de rang VII, pas mee als je minimaal een IV of V bent.

Hoe het leven van Kitty drastisch veranderd wanneer zij haar rang van III krijgt lees je in dit spannende eerste deel van de Blackcoat Rebellion Trilogie.

Een boek vol spanning en meerdere onverwachte gebeurtenissen, ik las hem in één keer uit en ik kan niet wachten op de overige delen, deel 2 Gevangene staat gepland te verschijnen voorjaar 2016.


Al vind ik de Nederlandse covers ook erg mooi, ik wil toch nog even de prachtige oorspronkelijke covers en titels met jullie delen als ook een Engelstalige boektrailer.

Boektrailer

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.