De Bieb-Bende Middernachtcircus Actie | Puzzel mee en #OpenHetCircus

Misschien zagen jullie vorige week al mijn recensie van Het Middernachtcircus, het zesde deel in de geweldige jeugdserie van Michael Reefs. Dit boek dat deze zomer gaat verschijnen was reden voor Michael om een geweldige win actie op touw te zetten! In deze post vertel ik je daar meer over!

Voor diegene die de Bieb-bende nog niet kennen vertel ik even kort wat deze serie inhoud!

De Bieb-bende is een avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. De boeken hebben korte hoofdstukken en het verhaal is met vaart geschreven. Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De hoofdpersonages zijn vijf kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Door de spanning en mysterie, zijn de boeken ook geschikt voor volwassenen. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar.

Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.*

Deze boeken zijn niet zo maar alleen boeken! Om lezen voor kinderen nog leuker te maken en ze nog meer te motiveren bedacht Michael een geweldige toevoeging aan zijn boeken! Door er QR codes aan toe te voegen maakt hij als eerste ter wereld zijn boeken interactief! Door de codes te scannen in een gratis app komen kinderen nog dieper in het verhaal! Ze kunnen meer (achtergrond) informatie vinden en ook spelletjes en puzzels doen net als de kinderen uit de verhalen!

Juni 2017 komt er een mysterieus circus naar Zuidbaai, het Middernachtcircus La Luna. Dit circus is getroffen door een vloek, waardoor het circus gesloten moet blijven. Een dichte mist omringd het terrein en niemand kan daar doorheen! De mist verdwijnt alleen als er genoeg bezoekers komen.

De zigeuners zijn radeloos en jij kunt ze helpen om de vloek te verbreken!

Puzzel van januari tot en met juni mee om het circus te openen en maak kans op fantastische prijzen!

Om mee te puzzelen en punten te verdienen heb je een toegangsticket nodig voor het circus! Je krijgt dit ticket gratis door je aan te melden via de link hieronder! Elk toegangsticket heeft een eigen nummer waar al je punten op worden bijgeschreven wanneer je puzzels o lost en spelletjes speelt.

Meld je snel aan voor een toegangsticket!

Ziet dat er niet waanzinnig uit?

(Zowel de illustraties, boektrailers en geweldige bijpassende muziek zijn echt fantastisch!)

Puzzel van januari tot en met juni mee om het circus te openen en maak kans op fantastische prijzen!

Op Facebook, blogs en andere plekken op internet verschijnen af en toe letters. Deze letters kun je invullen op een speciale website, waardoor je automatisch punten verdient. Hoe sneller je dit doet, hoe meer punten je krijgt! Af en toe zijn er ook minigames te spelen om bonuspunten te verdienen.

Er zijn in totaal 6 blogs, het is natuurlijk het zesde deel 😉 , die letters online zullen plaatsen en vandaag mag ik de 1e letter onthullen!

Voor de tweede letter ga je 1 maart naar Connies Boekkies, 1 april (en dat is geen grapje😉) ga je naar Graag Gelezen, 1 mei naar Liefde voor boeken, 1 juni naar Ik vind lezen leuk en op 15 juni vind je de laatste letter bij Gaaf voor kinderen!

Als je alle letters hebt verzameld is het tijd om de vloek van het circus te verbreken! Om dit te doen is er een zin nodig waardoor de mist langzaam zal verdwijnen! De letters die je bij alle bloggers vind zijn gehusseld dus je moet wel even puzzelen 😉 In mei zal het circus verschijnen! Hou dus de Facebook pagina goed in de gaten!

Voor de eerste letter moet je goed zoeken in dit plaatje! De letter kun je hier inleveren!

Al deze bloggers hebben al eerder delen van deze geweldige serie gelezen en mocht je nog niet bekend zijn met deze geweldige jeugdserie dan halen deze quotes je misschien over om toch te beginnen met het lezen ervan!

Jullie willen natuurlijk ook weten wat er te winnen valt! De prijzen zijn zeker niet mis!

Voor alle info verwijs ik je naar de site zelf!

Dus doe goed je best en help de zigeuners hun circus te openen!

 

*Afbeeldingen zijn eigendom van Michael Reefs

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments