Midnight Sun (The Twilight Saga #5), Stephenie Meyer

Midnight Sun (The Twilight Saga #5), Stephenie Meyer

Het langverwachte nieuwe boek van Stephenie Meyer – Twilight is terug!
Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella's kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?
In Midnight Sun neemt Stephenie Meyer ons mee terug naar een wereld die miljoenen lezers heeft geboeid, en nog altijd boeit, en brengt ons een nieuwe epische roman over de verwoestende gevolgen van onsterfelijke liefde.

four-stars
Midnight Sun (Twilight, #5) geschreven door: Stephenie Meyer
Bladzijden: 672
Serie: The Twilight Saga #5
Uitgeverij: Van Goor | november 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Maria Postema, Elise Kuip
Uitgave: Audiobook, eBook, Hardcover
Verteld door: Lykele Muus
Duur audioboek:25u20m
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Midnight Sun heeft een mooie en bijpassende cover bij de rest van de boeken! Sowieso hou ik van zwarte covers met een enkele eyecatcher er op!

Wat vind ik van het verhaal in Midnight Sun

Ik weet het nog zo goed! Zo’n 15 jaar geleden las ik het boek ‘Twilight’ en was op slag verliefd!

De onhandige Bella en sexy vampier Edward maakte van mij een TwiHard. Ik las de boeken compleet stuk en toen de films uitkwamen stelden ze me niet teleur! Regenachtig Forks was mijn ultieme place to be, en ik wou dolgraag dezelfde Volvo als Edward had. Natuurlijk na die betreffende scene met betreffende Volvo wou ik ook een Edward 🤭

En nu, zoveel jaar later bracht Stephanie Meyer ‘Midnight Sun’ uit, het verhaal vanuit het perspectief van Edward Cullen.

Toegeven, ik las de afgelopen jaren veel commentaar over de boeken/films maar ik blijf verliefd op de boeken en de films!

Ja, Edward is een oude creepy stalker die in de avonduren zijn slapende 16 jarige prooi/geliefde bekijkt. Jep, pedo alert. Ja, dat is best grensoverschrijdend gedrag. Ja, Edward is dominant en bezitterig.

But I still liked it?

Ik weet het niet, ik denk dat je gewoon niet met een te realistische blik moet kijken naar deze boeken en films. Anno 2021 word er bijna met een microscoop naar elke letter die geschreven of gesproken word gekeken om te zien of er niks mis mee is. Of het wel aan alle vinkjes voldoet qua inclusiviteit/diversiteit. En er vooral geen vinkjes gezet kunnen worden bij eventuele red flags.

Want ja, ook bij Bella schort er natuurlijk flink wat aan als je er echt serieus over na gaat denken. Ze is veel te afhankelijk van Edward tot op het punt waar ze letterlijk in een depressie valt wanneer hij haar verlaat.

En natuurlijk hoort het niet dat een partner zo veel impact heeft op je leven, je moet genoeg van je zelf houden en zelfstandig zijn en niet een partner nodig hebben als reden om in leven te blijven.

Maar….

Kennen we niet allemaal die belachelijke en intense liefdesverdriet perikelen uit onze puberjaren? Het voelt dan toch ook alsof de wereld eindigt! Ik bedoel maar, ik heb serieus kaarsjes gebrand en met spullen van een ex vriendje zitten janken in de hoop dat met ‘Some kind of spell’ bij die kaars hij me terug zou nemen.

Nu als volwassene ga ik compleet stuk bij die herinnering maar destijds voelde het wel alsof mijn leven geen nut meer had. Dit duurde denk ik 3 weekjes en toen was ik smoorverliefd op iemand anders 🤣

En dus…

Was ik gewoon een dolblij meisje met een ‘nieuw’ boek over mijn favo glinsterende vampier!

Het is natuurlijk wat lastiger omdat we weten hoe alles gaat eindigen, en ons Twi-hards willen gewoon een vervolg, maar toch was ik wederom hooked aan het verhaal hoor!

Het is ontzettend leuk om meer te lezen over de leefstijl en de geschiedenis van de Cullens ❤️ Een paar extra scenes tussen Bella en Edward zijn ook een pluspuntje van dit boek!

Maar voor mij was het kijkje in het brein van die griezelige, perfecte Edward. Alsof wij nu over zijn gave beschikten en al zijn duistere gedachten konden horen.

En natuurlijk is dat ook weer veel van het ‘ik ben een monster en Bella moet uit mijn buurt blijven maar ik heb haar nodig in mijn leven’ drama, maar het laat ons ook een kwetsbare Edward zien.

Conclusie

Niet echt een recensie over Midnight Sun misschien? Mijn betoog hierboven zal meer weg hebben van een hommage aan Twilight/Stephanie Meyer 🙈 Veel meningen zullen uiteenlopend zijn over dit boek. Maar een ding is zeker, een Twihard zal hoe dan ook genieten van dit boek!

Midnight Sun ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.