Mini Recensie | Perfecte resten (D.I. Callanach, #1), Helen Sarah Fields

Mini Recensie | Perfecte resten (D.I. Callanach, #1), Helen Sarah Fields

In Perfecte resten van Helen Fields, het eerste boek uit de serie rondom Luc Callanach en Ava Turner, weet een gruwelijke seriemoordenaar zijn sporen goed uit te wissen. Voor de fans van M.J. Arlidge.

Op een afgelegen plek in de Schotse Hooglanden staat een lichaam in lichterlaaie. Al wat achterblijft om het slachtoffer te kunnen identificeren zijn tanden en een reepje stof. Tegelijkertijd schreeuwt een vrouw om hulp in een afgesloten kamer ergens in Edinburgh. Het is Luc Callanachs eerste werkdag bij de Schotse politie en hij krijgt direct een moordonderzoek toegewezen. Net vertrokken bij Interpol wil hij zich graag bewijzen bij zijn nieuwe team en directe collega Ava Turner. De moordenaar is een geduchte tegenstander die vakkundig zijn sporen weet uit te wissen. Het duurt niet lang tot er nog een vrouw wordt ontvoerd; Callanach begint een race tegen de klok om het slachtoffer te vinden voordat het te laat is. Maar het daadwerkelijke lot van de ontvoerde vrouwen is gruwelijker dan Luc ooit had kunnen vermoeden…

Perfecte resten is een perfecte thriller: duister, met geweldige personages en nagelbijtend spannend tot aan de laatste pagina.

five-stars
Perfecte resten geschreven door: Helen Sarah Fields
Bladzijden: 416
Serie: D.I. Callanach #1
Uitgeverij: Ambo|Anthos | september 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Vertaald door: Ernst de Boer
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Perfecte resten, die woorden in combinatie met de afbeelding maakt dat ik denk dat dit een zeer luguber verhaal zal zijn. Het trekt me onmiddellijk aan, helemaal met die twee kleine teksten boven in! Absoluut een geslaagde cover en voor mij zelfs beter dan het origineel!

Wat vind ik van het verhaal

Dit is absoluut geen boek voor iemand die niet tegen ontzettend duistere en lugubere dingen kan. Dit is niet zomaar een verhaal over een stel agenten dat een vermist persoon zoekt,

Het grote deel van het boek lezen we vanuit Luc. Hij is naar Schotland gekomen na een incident tijdens zijn werk bij Interpol. Als half schots en half frans is het voor hem niet makkelijk om geaccepteerd te worden als nieuweling in het team en hij doet dan ook zijn uiterste best om zich te bewijzen.

Hij krijgt meteen een grote moord op zijn bord om op te lossen en deze moord is echt gruwelijk!

Wie de dader is weten we al bijna in het begin van het boek maar hoe Luc hem te pakken moet gaan krijgen is een ontzettend spannend verhaal. Ontzettend sadistisch dat wel, sommige scenes zijn echt heel heftig en soms zelfs een beetje moeilijk om te lezen.

Maar wat is het goed!

Ik wil zeker de rest van deze serie ook gaan lezen!

Deel twee is al even verschenen in het Nederlands en deel 3 en 4 zullen later dit jaar volgen.

‘Perfecte resten’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.