Mini Recensie | Verschijning, Joany de Vries

Mini Recensie | Verschijning, Joany de Vries

Jeanne Weeber is de dochter van ‘s werelds populairste YouTube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn, maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren

Als het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden neemt Jeanne de opdracht stiekem aan. Ze wil altijd al graag naar Nederland; het land waar haar moeder, die ze nooit heeft gekend, vandaan komt. Ze reist in haar uppie af naar Eindhoven, waar ze wordt opgepikt door Wietse, haar online gevonden gastheer in Oss.

Samen gaan ze op zoek naar Jeanne’s moeder. Dat levert een zoektocht op die leidt langs ouija-borden, op hol geslagen kuddes wisenten en mogelijk sinistere huisdieren, waardoor Jeanne begint te vermoeden dat ze dit keer écht op een bovennatuurlijk mysterie is gestuit.

three-half-stars
Verschijning geschreven door: Joany de Vries
Bladzijden: 304
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 29 January 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover geeft precies weer wat je in dit boek kan verwachten! Mij gaf het meteen een Supernatural vibe met dat quija bord en die emf meter! De schaduw van de kat kon ik even niet echt begrijpen, na het lezen van het verhaal begrijp ik hem wel, toch had ik hem misschien alleen op de achterkant gedaan. Of iets transparanter gemaakt nog…

Dit boek is gewoon echt een verhaal dat alleen een mede boeknerd kan schrijven! Het zit barstensvol met fandoms of verwijzingen naar boek of serie gerelateerde dingetjes!

Het verhaal heeft wat mysterie want Jeanne probeert meer over haar moeder te weten te komen. Wanneer ze in Nederland aankomt blijkt echter dat haar vaders werk misschien niet zo nep is als zij dachten!

Dit is het begin van een verhaal vol humor, fantasy, mythes en een tikkeltje liefde verpakt in een contemporary!

Joany’s schrijfstijl is heel prettig en vol humor. Ze weet je als lezer zeker vast te houden en een boeiend verhaal met een toffe spanningsboog te schrijven.

Als je Supernatural hebt gekeken dan herken je erg veel stukjes waardoor Joany wellicht geïnspireerd is geraakt. Zo is het beroep van Jeanne’s vader als YouTube-ghosthunter voor mij precies het team Ghostfacers uit Supernatural.

Het is natuurlijk niet erg wanneer je veel van je fandoms in je eigen verhaal verwerkt maar voor mij voelde het soms als een episode van Supernatural in Brabant.

Het jammere is dan dat je op een gegeven moment de personages uit de serie voor je gaat zien als de personages in dit boek.

Verschijning voelde voor mij net iets teveel als een fan-fiction!

[bol_product_links block_id=”bol_5c7d2d93aed42_selected-products” products=”9200000095628472,9200000104720815″ name=”verschijning joany” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.