Must Read 2018 | Boeken op mijn TBR die ik echt wil lezen!!!

Net als (denk ik) elke volger die ik heb ben ik ook de trotse eigenaresse van een aardige tbr lijst! In deze post laat ik je een paar boeken zien die ik echt dit jaar wil lezen! Mijn Must Read 2018!

Ik las namelijk bij Annabel (Het leven van een boekenworm) een post over haar boeken die ze in 2018 wil lezen en toen bedacht ik me ja…… die heb ik ook!

Ik zou dan mee kunnen doen aan de verschillende challenges die er zijn voor je ‘oude’ boekjes maar zoals al wel eerder gemerkt bij mij werken deze niet echt voor mij! Wanneer ik een boek uit heb pak ik altijd wat op het moment lekker voelt, raar maar waar!

Toch heb ik een naar mijn mening beschaafde tbr stapel! Ik heb 27 boeken op mijn Nederlandse tbr stapel en 34 boeken op mijn Engelse tbr pile!

Ik ken mensen die in de honderden boeken hebben liggen die ze nog moeten lezen dus ik vind dat ik het best netjes voor elkaar heb 😉

Goed nu dan de boekjes van mijn tbr die ik echt in 2018 wil lezen!

Ik heb besloten dat ik het bij een top tien hou:

 1. Harteloos – Meyer, Marissa 
  Ik won dit boek bij een challenge en wou het zo graag lezen! Op de een of andere manier ben ik er nog steeds niet ingeslaagd!
 2. List en Leugens (De Kraaien, #1) – Bardugo, Leigh
  Ik ben een enorme coverbuyer! En deze hele trilogie moest ik in hardcover in mijn kast hebben staan…. Lezen is een tweede…. De laatste tijd hoor ik echter van iedereen dat ik deze boeken MOET lezen en dus staan ze in mijn must read 2018!
 3. Anna Dressed in Blood – Blake, Kendare
  Deze boeken staan nu al twee Halloweens te wachten op mij! Elke keer neem ik me voor om ze met Halloween te lezen! 3 maal is scheepsrecht dus ik hoop ze deze Halloween echt uit te lezen!
 4. De duistere kant van Mara Dyer (Mara Dyer, #1) – Hodkin, Michelle
  Ik kocht deze boeken echt al 3 jaar terug…. Ik ga me staan schamen in een hoekje!
 5. Hof van vleugels en verwoesting (Hof van doorns en rozen, #3) – Maas, Sarah J.
  Waar ik weet dat ik door dit boek heen ga vliegen ben ik er op de een of andere onverklaarbare reden nog niet in begonnen? Wil iemand me een pak rammel komen geven want er staan gewoon 2 Queen Maas boeken op mijn tbr?!?!?!?!
 6. Koningin van de Schaduw (De Glazen troon, #4) – Maas, Sarah J.
  I have no words…. ik ben een schandvlek!
 7. The School for Good and Evil (The School for Good and Evil, #1) – Chainani, Soman
  Deze boekjes liggen pas sinds Sint op mijn tbr dus dat is best braaf! Ik ben er wel onwijs benieuwd naar!
 8. The Night Circus – Morgenstern, Erin
  Dit boek kreeg ik voor kerst van Melissa! Meer door de cover ben ik er van gecharmeerd geraakt en ik krijg er een Caraval feeling van dus tja…. Must Have… En nu een Must Read!
 9. Trial by Fire (Worldwalker, #1) – Angelini, Josephine
  Deze trilogie was echt een coverbuy! Als je ze alledrie naast elkaar legt is het 1 plaatje! Zucht….. en ik heb iets met heksen etc…. Nu nog zien dat ik ze lees!
 10. Onyx (Lux, #2) – Armentrout, Jennifer L.
  Daemon… ik kan niet wachten tot ik hier weer aan ga beginnen! Zodra ik mijn recensie boekjes uit heb en uit mijn afgrijselijke reading slump ben gekropen is het de hoogste tijd voor mijn favo Alien ♥

Natuurlijk wil ik al mijn boeken van mijn tbr uitlezen maar dat maken de geweldige uitgevers vrij onmogelijk!!! De eerste 5 maanden van dit jaar alleen al staan er namelijk 63 boeken op mijn wishlist!

Als ze daarna de rest van het jaar niks meer uitbrengen zou het me lukken maar wat is nou een booklion zonder tbr?

Heb jij ook een lijstje met boeken dat schreeuwt om gelezen te worden? En doe jij mee aan reading challenges?

Let me know down below!

 

 

12 reacties

 1. Katrien schreef:

  Ik heb me voorgenomen dit jaar zelf geen boeken te kopen. Behalve op het Boekenfestijn en de Boekenbeurs. Dus ik lees enkel uit wat ik liggen heb of uit de BIB. Boekenbons opkopen mag wel ;). Ik hoop zo die hoop boeken wat weg te werken.

 2. Jamie Lee Zonneveld schreef:

  Ik doe mee met de Goodreads challenge. Verder wil ik zoveel mogelijk van mijn tbr lezen (ik ben zo iemand met die honderden XD) en dan vooral de boeken die ik van Jennifer L. Armentrout heb liggen.

 3. leuke lijst! Trial by fire moetk ook nog steeds lezen, shame one me!! Aangezien jij ze me kocht voor kerst vorig jaar is het wel een tof plan om ze te buddy-readen vind ik xD

  Ik heb 30 boeken op de Beat the Blacklist staan, dat zijn ook allemaal tbr boeken die in 2017 uitgekomen zijn en eerder. Die blacklist wil ik lezen icm de gewone Goodreads Challenge, die ik op 100 boeken heb gezet. Ben eens benieuwd of ik de gehele blacklist ook daadwerkelijk ga lezen dit jaar, lol. Ik heb ook echt een te lange lijst met populaire boeken en boeken waar ik zo enorm nieuwsgierig naar ben, shame on me.
  Melissa’s Bookworld onlangs geplaatst…| Review + Excerpt | Can’t get Enough by Gena Showalter (#5 the original heartbreakers)My Profile

 4. annabel schreef:

  Mooi lijstje! En Hof van vleugels en verwoesting ga die lezen!!! Maar goed mijn lijstje ken je dus al haha.

 5. Valerie schreef:

  Twee boeken die ik dit jaar per se wil lezen zijn City of Heavenly Fire en Crooked Kingdom. Ik stel het steeds uit omdat ik het gewoon zo vervelend vind als een serie écht ten einde is. Ook zou ik dit jaar graag de Grisha trilogie helemaal willen lezen

 6. Do schreef:

  Mooie boeken staan op je TBR. Ik vond Harteloos en List en Leugens echt geweldig, die boeken moet je snel lezen, haha. Ik wil ook een aantal boeken lezen die al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast staan, o.a. Flame in the Mist, Phobos 2 en The Sun is Also a Star.
  Do onlangs geplaatst…De eliminatie – Daniëlle BakhuisMy Profile

 7. zwartraafje schreef:

  Dat is inderdaad een heel mooi aantal. Zelf heb ik hier een TBR-blogpost staan die nog moet worden uitgewerkt maar ik heb het precies een beetje onderschat. Het plan was om mijn TBR in cijfers en foto’s te delen. Hoeveel boeken binnen een bepaald genre, hoeveel in het Engels, … een beetje zoals mijn Boekenkast in cijfers maar dan met de boeken die ik nog niet gelezen heb. Alleen komt daar dus wel wat telwerk bij kijken én ze allemaal op foto krijgen lijkt me helemaal een te vermoeiende klus. Ik ga dus nog eventjes moeten bedenken hoe ik het uiteindelijk aanpak vermits ik hoop dat die blogpost een extra motivatie is om dit jaar dat aantal (150) wat naar beneden te krijgen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Rechtvaardig vermoord – J.D.RobbMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: