Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn Lowe

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig. Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit. Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.
Nachtrijder is het derde deel in de razendspannende jeugdserie 'De laatste Wachter'.

four-stars
Nachtrijder geschreven door: Alexandra Penrhyn Lowe
Bladzijden: 281
Serie: De Laatste Wachter #3
Meer van deze auteur: Wolfsbloed (De Laatste Wachter, #2), Leeuwenhart (De Laatste Wachter #4)
| November 1st 2016
Genre: Young Adult, Action & Adventure, General, Horror, Love & Romance, Fantasy & Magic, Monsters, Thrillers & Suspense
Voeg toe op: Goodreads


Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

De cover32729019

Tijdens het lezen van de boeken van Alexandra kom je er achter waarom er gekozen is voor de afgebeelde dieren en steeds is het zo’n ohhhhh momentje! Dus de covers passen perfect bij het verhaal en bij elkaar!

De binnenkant

Tijdens het lezen van Sevenster zat ik al snel helemaal in de wereld van Eveline en zoals ik ook in mijn recensie schreef van dat eerste deel is het personage een erg jong meisje van 14 maar toch merk je daar helemaal niks van als niet 14 jarige 😉 Ik denk dat deze boeken even spannend zijn voor zowel jong als wat ouder!

Het eerste deel begint meteen ontzettend spannend en  kan bijna omschreven worden als een YA Thriller! Na het lezen van Sevenster was ik dan ook erg blij dat ik al door kon in deel twee Wolfsbloed, dat mij werd toegezonden door AW Bruna.

In Wolfsbloed ga je meteen verder waar je eindigde in Sevenster en in mijn recensie van dit tweede deel kon je lezen dat ik deze serie zo verfrissend vond. Met nieuwe soorten “monsters”, nieuwe “wachter krachten” en nieuwe (niet eerder gelezen) namen van personages voorbij komen, personages zoals Azer.

Deel twee was nog spannender dan het eerste deel en eindigde met een enorme plot twist! Niet gek dat ik dus vol smart zat te wachten op het derde deel Nachtrijder! Nadat dit boek al een lange tijd op mijn wishlist stond en ik vol verwachting uitkeek naar de publicatiedatum kreeg ik het aanbod van AW Bruna om hem te recenseren. Dat aanbod nam ik natuurlijk van harte aan!

Nachtrijder begint meteen spannend! Je zit meteen weer diep in het verhaal en Eveline heeft een nieuwe last op haar schouders. Geen moment rust voor haar want ze word lastig gevallen door een geest en moet de Wilde Jacht stoppen die zij heeft vrijgelaten. De wilde jacht is een groep van demonen, geesten, mensen (dood en levend) en soms ook elfen die chaos en verderf zaaien. Alles zit in deze boeken, reizen, mythes, legendes, geschiedenis en heel erg veel verschillende wezens!

nachtrijderIn dit boek ben ik ook weer weg van de schrijfstijl van Alexandra. Het lezen van de Laatste Wachter serie is een instant recept om van een leesdipje af te komen. Je word de wereld van Eveline ingezogen en komt er pas weer uit als je het boek dichtslaat! Een absolute pageturner!

Waar ik Sevenster en Wolfsbloed ook aan mijn dochter liet lezen is Nachtrijder toch minder geschikt voor de jongere lezers en toch echt een Young Adult boek! De sfeer word steeds grimmiger, alles word enger! Eveline heeft een ontzettend turbulent jaar waarin ze veel leert maar ook veel verliest en ik ben ontzettend benieuwd wat ik in boek vier kan gaan verwachten!

Ik tel wederom af! Boek vier staat nu al op mijn verlanglijstje!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments