Nerve – Jeanne Ryan

Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.
In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Taal: Nederlands
Vertaald door: Lidwien Biekmann
ISBN10: 9000351413
ISBN13: 9000351413
Categorieën: Young Adult
Type boek: Paperback
Verschijningsdatum: september 2016
Uitgever: van Goor|Best of YA
Aantal bladzijden: 224

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De covernerve-boek


De cover van het boek lijkt sprekend op de filmposter en is daarom een goede match! Toch zet dit je wel een beetje op het verkeerde been gezien het boek toch echt anders is 😉

De binnenkant


“Don’t judge a book by it’s movie!”

Die uitspraak kennen jullie vast! En dan kennen jullie ook deze:

“The book is always better!”

Niet dat de film slecht was, in mijn recensie van Nerve de film lees je wat ik daarvan vond!

Maar het boek volgt toch een hele andere verhaal lijn! Meer opdrachten, meer spanning! Ik heb echt op het randje gezeten tijdens het lezen van dit boek en had hem dan ook binnen no-time uit!

Vroeger speelde je vast een keer Doen, Durven, Waarheid! De spanning die je bij dat spelletje voelde is niks vergeleken bij de stalen zenuwen die je uiteindelijk nodig hebt bij het meedoen aan Nerve!

Hoewel het natuurlijk aan de ene kant ietwat vergezocht lijkt dat een anoniem bedrijf je zomaar allemaal prijzen bied voor het doen van opdrachten is het aan de andere kant ook erg realistisch! Mensen houden tegenwoordig nu eenmaal van live entertainment. Het ene burenruzie programma na het andere drama reality programma verschijnt op tv. Dat is waarschijnlijk waarom Nerve je ook meteen vastpakt. Of je nu wil of niet, je moet lezen want je wilt weten wat de uitdagingen zijn, je wilt weten wat de beloning is….. Je moet weten of ze het doen!omslag-nerve

Het verhaal begint zo onschuldig met een leuke dare en een leuke beloning maar al gauw raakt Vey te ver betrokken en of je nu een muurbloempje bent of een echte thrillseeker, Nerve kruipt onder je huid!

Dit boek is zeer intens! Hadden ze het script van de film nu maar precies als die van het boek gemaakt want het boek was veel beter! Zoals ik in mijn filmrecensie zei:

“Ik wil nu natuurlijk dolgraag in het boek starten en kijken of die het gevoel compleet maakt!”

En dat deed het boek zeker! Veel uitgebreider en dus echt een aanrader!

Ben jij benieuwd naar dit boek kijk dan gauw hier hoe je het kunt winnen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.