Netflix | Bridgerton

Netflix | Bridgerton

In Bridgerton maken we kennis met Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de machtige en rijke Bridgerton-familie. Wanneer ze haar debuut maakt op de competitieve huwelijksmarkt van Regency London, lijken haar vooruitzichten hoopvol. Haar grote droom is om in de voetsporen van haar ouders te treden en haar ware liefde te vinden. Het tij lijkt echter te keren wanneer haar oudere broer potentiële kandidaten begint uit te sluiten en een high society roddelblad, geschreven door de mysterieuze Lady Whitledown, zich negatief uitlaat over Daphne.

Wanneer de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings (Regé-Jean Page) op het toneel verschijnt, wordt Daphne’s zoektocht naar de ware liefde er niet makkelijker op. Desondanks dat ze allebei volhouden niets in de ander te zien, is hun aantrekkingskracht ongekend en vliegen de vonken ervan af. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London.

Bridgerton is een romantische en geestige serie vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en de zoektocht naar een liefde die alles overwint.

Even opbiechten!

Toen ik mijn halve Facebook feed vol zag staan met dames die Bridgerton aan het kijken waren begreep ik er helemaal niks van. Zo van de omschrijving dacht ik echt dat dit een oersaai bouquet achtig tafereel zou zijn en het zag er echt niks niet aantrekkelijk uit met de afbeelding van hierboven die er bij stond.

Tot ik op een avond mezelf echt stierlijk zat te vervelen en de trailer van Bridgerton voorbij kwam na het uitkijken van een andere serie. Ik ontdekte een vleugje humor dat me wel beviel en besloot om deze ouderwetse serie dan toch maar een kans te geven.

En wat zat ik er naast zeg!

In 1 nacht alles afgekeken. Twee seizoenen en dus maar 8 afleveringen, ik kan je vertellen dat dit echt veel te weinig is en ook al lijkt de 6 uur die ik daaraan besteed heb veel, het vloog voorbij!

Wat heb ik immens genoten van deze eerste twee seizoenen!

Deze zijn gebaseerd op het eerste boek ‘Familie Bridgerton 1 – De ongetrouwde hertog‘ van schrijfster Julia Quinns.

Boeken die zoals je wel begrijpt nu hoog op mijn verlanglijstje staan!

In het eerste boek volgen we dus één van de Bridgerton dochters genaamd Daphne terwijl ze haar debuut maakt in de Londense high society met als doel een huwelijk. In het begin van de 19de eeuw was het natuurlijk enkel belangrijk voor een jonge vrouw om een goede man aan de haak te slaan.

En waar ik dacht dat het dus echt zo’n ‘het enige recht dat een vrouw heeft is het aanrecht’ serie zou zijn blijkt het compleet het tegenovergestelde!

Hot and spicy in de 19e eeuw! Gossip Girl vs Fifty Shades….

Oké, geen red room of pain maar djies… de sexy scenes <3

Ik zeg: ‘als je het nog niet keek meteen gaan doen, je gaat genieten!’

In totaal telt de serie acht boeken, een voor ieder van de Bridgerton-kinderen, en je begrijpt dat ik heel hard hoop dat er dus per boek 2 seizoenen volgen en we dus nog 14 seizoenen met minimaal 4 afleveringen per seizoen mogen verwachten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Je hebt me nu erg benieuwd gemaakt naar deze serie, want hij staat al een tijdje op mijn te kijken lijst! Vraagje alleen, is het niet zo dat er nog maar één seizoen van deze serie is? Of komt er nog een seizoen over het eerste boek? Of ben ik nu twee series door elkaar aan het halen?
    Celine onlangs geplaatst…The Valentine’s Day Book TagMy Profile