Netflix | Ginny & Georgia

Na jaren op de vlucht te zijn geweest, verlangen de tiener Ginny en haar moeder, Georgia, ernaar om zich te settelen. Maar de geheimen uit het verleden van Georgia brengen hun streven in gevaar.

Seizoen 1 – 10 afleveringen
Speelduur per aflevering: rond de 55 minuten

Als ware Netflix junkie kijk ik altijd uit naar nieuwe series en films!

Soms raak je door trailers ontzettend geïntrigeerd maar blijkt de uitwerking soms een tikje anders.

Ginny & Georgia is an sich een leuke serie om te volgen en een tweede seizoen zou ik ook zeker bekijken maar de serie heeft ook absoluut een paar puntjes waar ik niet om heen kan!

Laat ik beginnen met de likes!

De verhaallijn die gevolgd word vind ik een leuke twist hebben. Een Uber mom die ervoor zorgt dat haar kids een, in haar ogen, goed leven zullen krijgen en niet de dingen hoeven mee te maken die zij heeft meegemaakt. En daarvoor gaat ze letterlijk over lijken.

Met haar Alabama accent en goede looks lijkt ze iedereen voor haar karretje te kunnen spannen en hebben mensen niet eens in de gaten hoe ze bespeeld worden door Georgia. Ginny walgt aan de ene kant van haar 15 jaar oudere moeder en irriteert en schaamt zich van tijd tot tijd flink maar heeft niet half in de gaten hoeveel ze eigenlijk op haar moeder lijkt.

Qua personages ben ik gewoon weg van Hunter… Cheesy AF van tijd tot tijd maar toch smelt ik!

Na het zien van alle afleveringen kan ik zeggen dat ik er tot op bepaalde hoogte van heb genoten maar toch een paar dingetjes veranderd zou willen zien.

Allereerst ben ik het absoluut niet eens met de adviesleeftijd van 12. Ook de kijkwijzer icoontjes die zijn toegevoegd alsmede de ontroerende en romantische genre aanduiding slaan voor mij de plank mis. Het seks icoon had er naast 16 ook echt bij moeten staan.

12 is te jong voor de heftige dingen die toch wel aan bod komen!

Seks, al dan niet met echte duidelijke toestemming.

‘Wie kust iemand na het woord ‘verkracht’.

Daar denk ik: juist precies! En dan ben ik vervolgens gewoon helemaal de kluts kwijt. Laat ik zeggen dat ik nooit denk dat dit is hoe een 15 jarige maagd opeens met een zo goed als vreemde onbeschermde seks heeft. En de awkwardness van deze seks.. voor 12 jarige oogjes.. 

Daarnaast lijkt het wel alsof deze serie maar wil duidelijk maken dat het vooral belangrijk is om slank, mooi, ronde billen en goede makeup op je gezicht te hebben zodat je vooral snel seks hebt met je partner. Ik bedoel maar Ginny heeft pas even met Hunter maar poeh ze hebben pas 3x gekust en meer niet?

Mijn god, willen we dat echt als voorbeeld hebben? Ik kan daar echt woest van worden.

Zelfmutilatie, waar geen waarschuwing aan vooraf gaat zoals bijvoorbeeld bij 13 Reasons Why wel werd gedaan. Ook na de aflevering enkel een Amerikaanse website. Hallo Netflix Nederland, waar is de verwijzing naar 113?

Een vertekend zelfbeeld, depressieve kinderen, agressieve kinderen, overmatig alchohol gebruik onder kinderen.. Ik kan nog wel even doorgaan.

De kinderen in deze serie worden nogal aan hun lot overgelaten en met alle bovengenoemde kan ik dit echt niet aanbevelen voor oogjes onder de 16.

Daarnaast word racisme aangekaart in deze serie maar word daar ook wel af en toe de plank mis geslagen door gemiste kansen bij het Ginny personage. Ze lijkt nu eerder een personage dat wit is wanneer het haar uitkomt maar van buitenlandse afkomst en dus gediscrimineerd wanneer ze moeilijkheden ervaart.

Ze doet er in de serie, zo lijkt het, alles aan om bij de blanke kant te passen tot aan het stijlen van haar haar en als een versie van Britney Spears naar een feestje te gaan. Bracia in de serie vind ik dan wel weer heel goed met haar uitspraak;

Ik heb niet dezelfde optie als jij, de blonde pruik optie. Ik kan mijn huidskleur niet aanpassen. Ik kan me niet aanpassen zoals jij en dat is een feit.

Dus tja, enerzijds heb ik me vermaakt en anderzijds geïrriteerd.

Het is een beetje een soort Desperate Housewives vs Gilmore Girls vs 13 Reasons Why?

Maar dan dus met een paar flinke minpuntjes waarvan ik hoop dat er, mocht het tweede seizoen komen, wel wat mee gedaan word.

Het einde van de laatste aflevering is echter wel belovend genoeg voor een verder verloop dus ik hoop stiekem dat er meer komt.

Heb jij deze serie al gezien, of ga je hem kijken?

Vertel me vooral wat jij er van vond!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.