Netflix | Trinkets

Trinkets | Dezelfde school. Andere werelden. Ongewone vrienden. Ze zijn samengebracht door gestolen spullen en stelen elkaars hart.

Een rouwende tiener raakt bevriend met twee klasgenoten op haar nieuwe middelbare school nadat ze allemaal in dezelfde Shoplifters Anonymous-groep terecht zijn gekomen.

Makkelijk te bekijken, leuke binge waardige serie. Ik heb het allemaal in één nacht bekeken. Natuurlijk is het in het begin allemaal een beetje cliché maar de personages hebben meer te bieden dan je zou verwachten.

Als ik mijn ‘mom switch‘ uitschakel is dit echt een serie waar ik heerlijk met een bak chips van kan genieten! Reden waarom ik hem ook in één ruk uitkeek… Yes Netflix, I’m still watching…. Don’t binge shame me!

Maar het is absoluut een serie voor tieners en dat is waar ik wel wat probleempjes heb met hoe het verhaal gaat!

Mijn grootste probleem is dat deze show diefstal zo geweldig doet lijken. Natuurlijk zitten ze verplicht in een praatgroepje maar ze gaan gewoon lekker verder en maken er bijna een sport van. Je ziet geen echte gevolgen of spijt bij de meiden.

Nu weet ik niet hoe het in Amerika zit maar hier ben je op een gegeven moment je verklaring van goed gedrag op het spel aan het zetten en dan zie maar eens een goede baan te vinden als je afgestudeerd bent.

Ik heb nog wat te vertellen maar dat is een spoiler! Niet op klikken dus als je de serie nog niet zag of het boek nog niet las!

Stelen, drugs…. Dat zijn al heftige dingen voor tieners. Helemaal in deze tijd. Maar waar bij 13 Reasons Why grote ophef komt over ‘verheerlijking’ van zelfmoord vind ik dat hier sowieso een beetje meer over de gevolgen en risico’s had mogen worden gesproken.

En dan de spoiler….
Elodie krijgt huisarrest, een milde straf lijkt me voor hetgeen ze deed. Maar ze rent weg van huis als minderjarige met een meerderjarige vriend…. Ik vind dat echt een gevaarlijke boodschap. Hoeveel emotionele tieners, en daar zijn er echt heel veel van, zullen dit zien en worden aangemoedigd om weg te lopen van huis vanwege iets wat in hun hoofd op dat moment een groot probleem is?

Nu ga ik gauw verder in het boek zodat ik je in mijn recensie kan vertellen wat beter was! Het boek of de verfilming!

Keek jij Trinkets al? Of las je het boek?

Vertel me wat jij vond! Ben je het eens met me?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.