Nieuw in de bioscoop | Juli 2020

Het is inmiddels 4 maanden geleden dat ik voor het laatst naar de bioscoop ging! En ik heb het echt gemist! Pathé was bijna mijn tweede huiskamer en ik genoot volop van mijn unlimited pasje. Nu beginnen de films weer te komen en ik hoop zo snel mogelijk weer eens naar de bioscoop te gaan!

Ben jij inmiddels al weer eens naar de bioscoop geweest?

Goed, over naar de films van deze maand op volgorde van verschijning ♥

SCOOB!

93 minuten | Animatie | Kinderfilm
Release: 8-07-2020

In dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur voor de bioscoop zie je hoe het allemaal begon en stuit Mystery Inc. op het grootste mysterie uit hun carrière. Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde “hondpocalyps” tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.

Ik ben opgegroeid met Scooby en de gang dus ik ben heel benieuwd naar deze nieuwe film ♥

UNHINGED

90 minuten | Engels, Nederlands ondertiteld | Thriller
Release: 9-07-2020

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken.

Niks ongewoons in Los Angeles, waar gefrustreerde bestuurders zich maar al te vaak af reageren op anderen in het verkeer en zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man (Russell Crowe) waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zo maar zal laten gaan.

Ik vind Russel Crowe een toffe acteur en deze beschrijving klinkt geweldig! Ik heb zelf stiekem niet naar de trailer gekeken omdat ik bang ben dat deze te veel weggeeft, maar mijn verwachtingen zijn hoog!

WE SUMMON THE DARKNESS

91 minuten | Horror | Thriller
Release: 9-07-2020

De drie beste vriendinnen Alexis (Alexandra Daddario), Val en Beverly vertrekken op een roadtrip naar een heavy metal muziekfestival.

Op het festival ontmoeten ze drie jongens waar het meteen mee klikt en ze besluiten als afterparty naar Alexis afgelegen landhuis te gaan. Wat een leuke nacht had moeten worden, wordt al snel een nachtmerrie met een dodelijke wending. Wie is er te vertrouwen?

Geen hoge verwachtingen. Stiekem heb ik die bij horror tegenwoordig helemaal niet meer. We zijn geloof ik allemaal van suiker geworden want echt goede horror kom ik niet vaak meer tegen!

Maar ik ga hem natuurlijk wel kijken 😉

FOLLOW ME

Horror | Thriller
Release: 16-07-2020

In de moderne thriller Follow Me reist een bekende Social-Media-persoonlijkheid met vrienden naar Moskou om daar materiaal voor een nieuwe vlog op te nemen.

In de strijd om de meeste volgers gaan ze dit keer wel heel ver op in een wereld van excessen en gevaar. Langzaamaan vervagen de grenzen tussen Social Media en het echte leven, en zal de vriendengroep moeten ontsnappen en vechten om te overleven.

Ik weet het even niet meer zeker maar dit klinkt als een boek dat ook onlangs verscheen of moet verschijnen. Anyways… ik ben er wel heel erg nieuwsgierig naar! Mijn advies: niet naar de trailer kijken! Die geeft denk ik te veel weg!

PINOCCHIO

125 minuten | Fantasy
Release: 22-07-2020

In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Wanneer houtsnijder Geppetto (Oscarwinnaar Roberto Benigni) uit een blok hout een pop maakt gebeurt er iets magisch. De brutale pop begint te praten en kan lopen, rennen en eten zoals elke kleine jongen. Gepetto noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn eigen zoon. Maar Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn. Hij is snel afgeleid en tuimelt van het ene ongeluk in het andere terwijl hij wordt misleid, gekidnapt en achterna gezeten door bandieten in een wereld vol fantasierijke wezens. Van de buik van een gigantische vis, tot speelgoedland en het veld der wonderen. Zijn trouwe vriendin de fee probeert hem te laten inzien dat zijn grote droom, een echte jongen worden, alleen uit kan komen als Pinocchio zijn gedrag verandert. In deze nieuwe vertelling van het klassieke sprookje keert regisseur Matteo Garrone terug naar de wortels van het originele Pinocchio verhaal. Met deze baanbrekende liveaction verfilming creëert hij een fantasiewereld van mysterie en verwondering, vol stralende, grappige en ontroerende momenten.

Ben ik blij met al die verfilmingen van disney klassiekers? Nee.. tot nu toe is er niet één geweest waarbij ik dacht dat het beter was dan het animatie origineel.

Toch blijf ik ze kijken in de hoop dat ze de Disney animatie een keer eer aan doen. Pinocchio is ook een favoriet van mij en ik duim duim duim dat ze gewoon dicht bij het origineel blijven.Vooral het stuk met de stoute jongens…

THE RENTAL

Thriller
Release: 23-07-2020

Twee jonge koppels trekken voor een weekendje naar een schijnbaar perfect huisje dat ze online hebben geboekt. Wat begint als een gezellig, feestelijk weekend slaat al snel om in een aaneenschakeling van sinistere gebeurtenissen.

Stukje bij beetje komt het viertal tot het inzicht dat ze niet zo alleen zijn als eerder gedacht. The Rental is het huiveringwekkende regiedebuut van Dave Franco, die als acteur al te zien was in films als 21 Jump Street en The Disaster Artist. De hoofdrollen worden vertolkt door Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand en Jeremy Allen White.

Kennen we dit plot al? Ja zeker, in verschillende versies. Getrouwde koppels, jongeren die op spring break gaan en in een horror/komedie versie met Chris Hemsworth in een creepy huisje in het bos!

Waarom ik dan ga kijken? Dave Franco zijn regeerdebuut. Ik ben gewoon heel benieuwd wat hij er van gemaakt heeft en wellicht verbaasd hij me wel en word ik omver geblazen door deze film!

MULAN

115 minuten | Actie | Avontuur
Release: 23-07-2020

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een ​​van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in.

Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader.
br>Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. De film is geregisseerd door Niki Caro, het scenario is geschreven door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.

Tja, je las wat ik hierboven zei over Pinocchio. Hetzelfde gaat op voor Mulan. Oh en de wee als ze Mu-shu verpesten!

BURDEN

118 minuten | Drama
Release: 23-07-2020

Only Love Can Drive Out Hate.

South Carolina, 1996. Mike Burden (Garrett Hedlund) is een zwijgzaam man en loyaal lid van de Ku Klux Klan. Maar hij verandert van gedachten wanneer hij verliefd wordt op de alleenstaande moeder Judy (Andrea Riseborough). Hij vlucht weg van de Klan en wordt opgenomen in het gezin van dominee Kennedy (Forest Whitaker), een idealistisch Afro-Amerikaans predikant die ernaar streeft om de vrede te bewaren. Het indrukwekkende Burden is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Helaas vandaag de dag nog steeds een actuele film. Ik ben heel benieuwd, ik denk dat deze film wel wat traantjes gaat laten vallen.

Mis ik iets? Naar welke film zou jij zeker gaan?

Let me know down below!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.