Nieuw in de boekhandel | September 2020

Wanneer ik deze post tik is het vies weer en kijk ik uit naar de feestdagen! En die verlanglijstjes? Die raken zeker wel gevuld! Kijk je mee naar al het moois dat deze maand verschijnt?

Het negende huis Nooit meer alleen Over haar lijk  De vakantie

Het Negende Huis, Leigh Bardugo

Oh shoot me! Ik heb echt alle vertaalde boeken van deze dame in mijn kasten staan en las nog niks! Toch spreekt deze me weer heel erg aan!

In 2020 verschijnt de achtdelige Netflix-serie Shadow and Bone, gebaseerd op de vorige serie van Bardugo, van de makers van Stranger Things

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd?

Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Nooit meer alleen, Angelique Haak

Ik ken de auteur niet maar de synopsis spreekt me aan!

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim…
Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A.
Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Sarah Pinborough, Over haar lijk

Ik las eerder young adult boeken van deze auteur en die bevielen mij goed. Ik ben benieuwd hoe ze in dit genre haar draai vindt!

IETS OUDS
Marcie’s affaire met Jason Maddox sleurde haar midden in de wereld van de gegoede klasse. Oud geld, oude vriendjes, oude geheimen. Marcie is deze wereld misschien wel in getrouwd, maar ze zal er nooit echt toe behoren.
IETS NIEUWS
Dan komt Jasons compagnon terug van een reis naar Londen, met een nieuwe echtgenote. Jong, aantrekkelijk, roekeloos… Iedereen raakt in de ban van Keisha. Ook Jason.
IETS DAT JE NOOIT ONGEDAAN KUNT MAKEN
Sommige mensen zouden een moord plegen voor het leven dat Marcie leidt. Hoe ver is ze zelf bereid te gaan om het te behouden?

Caroline Hulse, De vakantie

Ik vind Liane Moriarty heerlijk en De Luizenmoeder ook dus dit moet een win-win zijn toch?

Voor het eerst met zijn allen op vakantie, dat kan alleen maar misgaan… Liane Moriarty ‘meets’ De luizenmoeder: scherp, grappig en heerlijk ongemakkelijk!

Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een “normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen.
Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.
Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.

Van slag De echtgenotes Misschien nu Op slag verliefd

Suzanne Peters, Van slag

Deze synopsis smaakt naar meer! Volgens mij las ik niet eerder iets van Suzanne Peters maar dit word sowieso de eerste!

“Je hebt een topmotivatie, dat heeft je altijd al gesierd,’ zei hij. “Maar zo kun je niet op topniveau sporten.’ De directeur van de school keek haar niet eens aan terwijl hij haar aansprak. “We moeten denken aan je genezingsproces. Als je nu weer geblesseerd raakt, ben je nog verder van huis.’
Evi slikte. Dit waren de woorden die ze niet wilde horen.
Hij keek haar met medelijden aan. “Begin volgend jaar vers aan de opleiding. Het is beter om dit schooljaar niet verder af te maken.’
Ze hapte naar adem. Meende hij dit nou? Het voelde alsof de grond onder haar wegzakte.
Door een blessure valt Evi’s schooljaar in het water. Ze besluit tijdelijk in het lokale zwembad te gaan werken, waar ze een sexy waterpolospeler ontmoet – en de aantrekkingskracht tussen hen lijkt wederzijds. Ze begrijpt dan ook niet waarom Mick haar zo op afstand houdt…

Steven klikte de melding aan waarin hij was getagd in een bericht. Van de eerste foto ging zijn hart als een razende tekeer. Daar stond hij. De selfie die Christina van hen had gemaakt. Hij met een scheve grijns en een wazige blik in zijn ogen. Zij zwoel en sexy, zoals hij haar zich herinnerde. De tweede foto was er eentje van Christina’s bed en de grote hoeveelheid bloed op het hoeslaken en het kussen. In het licht leek het nog gruwelijker dan de vorige avond.
Wat een geweldige nacht had moeten zijn, eindigt voor Steven in een nachtmerrie. Voor hij er erg in heeft, wordt hij op Facebook valselijk beschuldigd van verkrachting. De macht van social media is groot en al snel is hij een paria in eigen stad. Hoe kan hij zijn leven herpakken?
Twee mensen die worstelen met pijn die ze liever niet laten zien. Twee levens die op onverwachte wijze met elkaar in aanraking komen.

Tarryn Fisher, De echtgenotes

Dit is echt een thriller die me meteen aantrekt! Hoe goed ken je de mensen in je leven eigenlijk? Ik ben er helemaal klaar voor om dit boek te verslinden!

Over een vrouw die ontdekt dat haar man er meerdere vrouwen op na houdt en daarbij gevaarlijke psychologische spelletjes speelt.

Je hebt die andere vrouwen nooit ontmoet. Jullie weten geen van allen van elkaars bestaan. Je weet alleen dat je jouw man maar één dag in de week ziet, vanwege zijn drukke bestaan. Maar je houdt zoveel van hem dat dit je niets kan schelen. Dat maak je jezelf tenminste wijs. Maar op een dag, bij het doen van de was, vind je een stukje papier in zijn zak: een notitie over een afspraak met een vrouw die Hannah heet. Op de een of andere manier weet je dat dit een van zijn andere vrouwen is.

Je dacht dat je geen moeite had met de manier waarop je samenleefde, maar toch besluit je deze vrouw op te zoeken. Je vindt haar en sluit vriendschap met haar, onder valse voorwendselen. Hannah heeft geen idee wie jij eigenlijk bent. Op een dag zie je Hannah op een van jullie afspraken met een aantal blauwe plekken. Je vermoedt dat zij wordt mishandeld door haar echtgenoot die dus ook jouw echtgenoot is. Maar tegenover jou is hij nooit gewelddadig geweest.
Wie is die man van jou eigenlijk? En hoe ver wil je gaan om de waarheid te achterhalen? Zou je je eigen leven wagen?

Colleen Hoover, Misschien nu

Deze ligt als recensie exemplaar voor een blogtour op mijn bureau! Ik ben er heel erg benieuwd naar want Misschien ooit vond ik heel erg mooi!

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Meghan Quinn, Op slag verliefd

De titel is hem dan niet die me overhaalt en ook de synopsis klinkt bekend maar toch ben ik een sportsromance sucker en moet ik hem lezen!

Knox Gentry is een van de populairste baseballspelers van het universiteitsteam. Wanneer hij Emory Ealson ontmoet is hij gelijk helemaal weg van haar. Ze is mooi, slim en ontzettend grappig. Maar Emory houdt hem op afstand. Haar vorige vriendje heeft haar heel diep gekwetst, en ze zit niet te wachten op een nieuwe relatie. Ze wil liever gewoon vrienden zijn met Knox, al verklaren haar vriendinnen haar voor gek. Zal het Knox lukken om haar ervan te overtuigen dat ze perfect bij elkaar passen?

Mayson Broers 3 - Cash Mayson Broers 4 - Nico Fout 1 - Fout Soulmate 3 - Onweerstaanbaar

Aurora Rose Reynolds, Mayson Broers 3 – Cash

Ik ken de Mayson broers serie helemaal niet? Hoe zijn deze mannenlijven mij niet onder ogen gekomen?
Deze bovenstaande boeken zijn deel 3 en 4 en alles wat ik kan zeggen is; kom maar hier!

Toen Cash Mayson moest kiezen tussen de liefde van zijn leven en zijn ongeboren kind, wist hij precies wat hij moest doen. Ongeacht hoe gebroken hij achterbleef.
Toen Lilly Donovan gedwongen werd te accepteren dat de man van wie ze hield niet was wie ze dacht dat hij was en een alleenstaande moeder werd, wist ze precies wat ze moest doen. Bewijzen hoe sterk ze was.
Wat gebeurt er als je jaren later ontdekt dat alles wat je dacht te weten een leugen was?
Kunnen twee mensen die ooit van elkaar hielden de hindernissen overwinnen die hun worden voorgeschoteld en weer verliefd worden?
Cash Mayson was vergeten hoe het voelde om geliefd te zijn tot Lilly terugkwam in zijn leven. En nu hij het zich weer herinnert, zal hij er alles aan doen om niet alleen de vrouw die hij liefheeft bij zich te houden, maar ook zijn kinderen.

Aurora Rose Reynolds, Mayson Broers 4 – Nico

Sophie Grates heeft het nooit gemakkelijk gehad, maar ze vindt haar weg door het leven, stap voor stap en per dag. Totdat ze Nico tegenkomt en hij haar wereld op zijn kop zet. Hij dwingt haar om onder ogen te zien dat je je leven niet kunt leven door van buitenaf naar binnen te kijken, en dat je soms op de rand moet stappen om echt van het uitzicht te kunnen genieten.
Nico Mayson wist op het moment dat hij Sophie Grates zag dat zij de ware was. Zijn hele leven is hij beoordeeld op wat er aan de buitenkant zichtbaar is, dus het vinden van een mooie vrouw die de echte Nico ziet, maakt zijn gevoelens alleen maar sterker.
Nico weet wat voor soort man hij is en waartoe hij in staat is, en hij zal er alles aan doen om Sophie te helpen haar demonen te bestrijden, zodat ze samen gelukkig kunnen worden. Alles wat de moeite waard is in het leven, is het waard om voor te vechten.

Jana Aston, Fout 1 – Fout

Ohwwww deze klinkt zo leuk!

Ik val altijd op de verkeerde mannen. Homo? Player? Moederskindje? Check, check en check.
Nu kan ik niet stoppen met fantaseren over een van de klanten in de koffiebar, waar ik tussen de lessen door werk. Het is gewoon een onschuldige crush, toch, het is niet zo dat ik deze man ooit buiten de koffiebar zie. Het is niet alsof ik hem ga zien als ik in de studentenkliniek een anticonceptiemiddel probeer te krijgen. Terwijl ik een ziekenhuishemdje draag. Zittend op een onderzoekstafel. Omdat hij de dokter is. Schiet me nu maar dood.
Maar wat als de man over wie ik de vuilste, meest schandalige fantasieën heb gehad, voor één keer allesbehalve fout blijkt te zijn?

Natasha Madison, Soulmate 3 – Onweerstaanbaar

Deel 2 moet ik ook nog lezen maar Natasha is iemand van wie ik alles wel wil lezen!

Max Horton
Ze noemen me een buitenbeentje alsof dat een slechte zaak is.
Een hufter met een klote opvoeding. Ik geef nergens om, behalve om mezelf en mijn kleine zusje.
Ik zal altijd beschermen wat van mij is.
Met nog een jaar te gaan op mijn hockey-contract,
hou ik mijn hoofd naar beneden en mijn ogen op het doel gericht.
Een botsing, met haar, verandert mijn hele bestaan.

Allison Grant
Word nooit verliefd op een sportster. Dat is wat mijn stiefvader altijd zei.
Hij vertelde me dat atleten gecompliceerd en humeurig zijn,
hoe hoger hun salaris, hoe lager hun moraal.
Als persverantwoordelijke voor de New York Stingers weet ik precies wat hij bedoelt,
maar ik kan geen nee zeggen tegen een vriendschap met een mooie, beschadigde man.
Wat begon als haat veranderde in iets anders.
We probeerden bij elkaar weg te blijven, probeerden afstand te houden,
maar de aantrekkingskracht was te sterk.
Iets wat verboden was veranderde in iets zo onweerstaanbaars.

Spitzen-serie 2 - Shiny Broken Pieces Onvindbaar  Powervrouwen Blauwe dagen

Sona Charaipotra, Spitzen-serie 2 – Shiny Broken Pieces

Deel 1 moet ik ook van deze serie nog, ik wil alleen maar alles haha! Ooit lees ik alles uit, echt waar!

Shiny Broken Pieces zit vol roddels, soapy drama, leugens en schandalen en gaat verder waar Tiny Broken Pieces ophield!

In het laatste jaar van de meest prestigieuze balletopleiding van Manhattan, strijden June, Bette en Gigi om een plek in het meest vooraanstaande balletgezelschap van New York. De inzet is hoog, de meisjes hebben veel te verliezen… en niemand houdt zich aan de regels. Na zo veel jaren vol uitputtende audities, kapotte spitzen en gebroken harten, komt het allemaal op deze laatste dans aan. Wie verwezenlijkt haar dromen? En wie ziet ze voorgoed in rook opgaan?

Vanaf augustus te zien op Netflix!

Kathy Tailor, Onvindbaar

Ik ben in een thriller mood! Dat merk ik aan mijn wensenlijstje! Deze klinkt toch wel weer heel fijn, toch?

Wat is er gebeurd met het meisje dat spoorloos verdween?

Freya begint het nieuwe schooljaar op een kostschool in de bossen. Haar moeder is een halfjaar geleden overleden en haar vader verwerkt zijn verdriet door zich volledig op zijn baan te storten. Hij heeft dan ook besloten dat Freya beter af is op een kostschool.
Al na een paar dagen verdwijnt haar klasgenoot Maria. De meesten zoeken er niets achter, het zal wel aandachttrekkerij zijn. Maar Freya heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Samen met haar nieuwe vriendin Terri gaat ze op onderzoek uit. Wat kan er gebeurd zijn? Weet Maria’s ex-vriend meer? En waarom had ze contact met een drugsdealer?
Freya raakt steeds dieper verwikkeld in de intriges en geheimen rond de verdwijning van Maria. Niet iedereen is even blij met haar bemoeienis. Gelukkig heeft ze de knappe Leo nog, alleen jammer dat hij haar docent is…

Must-read voor de fans van Gone Girl, Karen McManus en Sarah Pinborough.

Richard Zuiderveld, Powervrouwen

Tja, power to us! Ik ben heel benieuwd naar al deze 35 vrouwen!

Cleopatra, Boudica, Mochizuki, Pocahontas en Marie Curie, het zijn namen van legendarische vrouwen die de wereld veranderden. Ons verleden zit boordevol meeslepende verhalen, maar waarom lezen we zo vaak over mannen? Deze vraag van een leerling zette Richard Zuiderveld aan tot het schrijven van dit prachtige boek over 35 historische vrouwen. Ontdek het verleden door de ogen van prinsessen, ninja’s, piraten en wetenschappers. Powervrouwen is een schitterend boek vol avontuurlijke verhalen, die worden aangevuld met interessante weetjes en prachtige illustraties. Een leuk én leerzaam boek voor meisjes én jongens.

“Ten aanval!’ roept Boudica terwijl ze van de heuvel rent. Haar leger volgt trouw. Duizenden Britse krijgers dalen als een lawine op de vijand neer. Hun overweldigende gebrul en getoeter vult haar hart met kracht en trots. Toch lijken de vijandige Romeinen niet onder de indruk. Ze staan kalm, met hun schilden vooruit. Een levende muur van metaal en leer. “Er klopt iets niet,’ mompelt Boudica en ze stopt met rennen. Maar het is te laat: ze is met haar leger in de val gelopen.

De achttienjarige Isabella staat te trillen op haar benen en haar hart klopt in haar keel. Voor haar ligt een brief. Ze heeft hem al een paar keer gelezen, maar ze kan het nog steeds niet geloven. De knappe prins Ferdinand van Aragon wil haar ontmoeten. Ze wil hem ook dolgraag zien, maar er is één probleem: hij is de vijand van haar halfbroer, de koning. Wat moet ze doen?

Caja Cazemier, Blauwe dagen

Heftig maar mooi denk ik!

Als niemand begrijpt hoe jij je voelt… Het verhaal van een tienerdepressie, met een hoopvolle eindnoot.

Janna (14) zit al een tijdje niet zo lekker in haar vel. Als haar vriendje het uitmaakt, komt dat hard aan. Zie je wel, denkt ze, ik ben niet de moeite waard… Steeds dieper zakt ze weg in de leegte. Het is alsof er een grauwe mist overhaar hele leven heen hangt en ze kan nergens meer van genieten. Uiteindelijk krijgt ze psychologische hulp. Gek genoeg lijkt haar moeder daar helemaal niet zo blij mee te zijn. Wat is hier aan de hand?

De weg uit het dal is lang en zwaar, maar uiteindelijk leert Janna zichzelf te accepteren zoals ze is.En ze ontdekt wie ze is.

De scherven Black Friday American Royals 1 - American Royals De zomer dat we Parijs bestormden

Amy Giles, De scherven

Deze las ik al voor een blogtour, spoiler alert: ik vond hem echt heel mooi!

De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt in ‘De scherven’ van Amy Giles opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen. Deze aangrijpende YA+ is het tweede boek van Amy Giles dat in het Nederlands verschijnt, na het goed ontvangen ‘Alles is nu’.

Maren Stoffels, Black Friday

Ik heb een zwak voor ya thrillers/horrors! Ik hoop dat deze me weer gaat bevallen!

Na deze ontgroening hoor ik er eindelijk bij. Ik moet dit overleven, dat moet gewoon. Ik wil hierbij, ik moét hierbij.

Ris en Megan doen mee aan de ontgroening van een studentenvereniging. Wie volhoudt, heeft vrienden voor het leven. De ouderejaars bedenken wrede, ronduit gevaarlijke opdrachten. Het hoogtepunt is de laatste dag van de ontgroening, de zogenaamde Black Friday. Een dag die gitzwart zal eindigen…

Net als het veelgeprezen Escape Room, Fright Night en Room Service onderscheidt Black Friday zich door de originele plot en het ingenieuze vlechtwerk van de verhaallijnen.

Katharine McGee, American Royals 1 – American Royals

Ik las natuurlijk al eerder boeken van deze auteur maar niet eerder een contemp denk ik? Ben er zeker benieuwd naar.

The Crown meets Gossip Girl in deze royaltysoap. Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefdes de kroon dreigen te ondermijnen. Wint liefde het van plicht en traditie?

Welkom bij het Amerikaanse koningshuis, waar intriges en verboden liefde de kroon dreigen te ondermijnen:

KROONPRINSES Beatrice: weet dat alles moet wijken voor de kroon. Nu ze op zoek moet naar een huwelijkskandidaat, slaat de twijfel toe.

EERSTE RESERVE prinses Samantha: houdt wel van een feestje.

INTRIGANT Daphne: doet alles om prins Jefferson terug te winnen.

BURGERMEISJE Nina: steelt ongewild de show als ze voor de prins valt.

Wint liefde het van plicht en traditie?
American Royals is het eerste deel van een tweeluik.

Clementine Beauvais, De zomer dat we Parijs bestormden

Ik heb geen idee wat ik van dit boek moet verwachten? De cover sprak me aan en de synopsis verward me 😉 misschien wel het recept voor succes?

Als Mireille, Astrid en Hakima door medeleerlingen op Facebook worden uitgeroepen tot de drie lelijkste meisjes van hun school, is dat de aanzet tot een spectaculaire roadtrip. De meiden besluiten alles achter zich te laten en op de fiets naar Parijs te gaan. Ze willen partycrashen op het grote feest dat de president elk jaar op 14 juli geeft.

Ze zijn nog maar nauwelijks onderweg of een journaliste schrijft een verontwaardigd stuk over de verkiezing, en er steekt een heuse mediastorm op. De drie worden uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk is: van vette varkens tot feministische rolmodellen. En ondertussen naderen Mireille, Astrid en Hakima Parijs. Komen ze het paleis van de president binnen? En wat willen ze daar eigenlijk doen?

Polaroidmeisje

Femke Hendriks, Polaroidmeisje

Klinkt als een binge read!

Achter het zeer populaire Instagramaccount Polaroidmeisje gaat de verlegen en onhandige Lize schuil. Op haar account vindt ze meer en meer haar eigen stem en durft ze uit haar comfortzone te kruipen. Maar dan krijgt ze een geheimzinnig bericht. Ze besluit haar vrienden Hannah en Thomas in vertrouwen te nemen. Maar Hannah heeft zo haar eigen problemen. Haar broer Rafaël gedraagt zich heel vreemd en thuis is de spanning om te snijden. Lize en Thomas gaan samen op onderzoek uit. Maar als Lize plotseling verdwijnt, blijkt dat geen heel verstandig besluit te zijn geweest. Waar is Lize toch en wat heeft Rafaël daarmee te maken?

Dat was het voor september 2020! Of heb ik nu echt iets gemist?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Welke lijkt jou het leukst?

Laat het me hieronder weten, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik ben benieuwd naar Het negende huis maar ik moet eigenlijk eerst (nog steeds) De kraaien – duologie lezen. Toch nog maar even wachten dus vooraleer ik dat nieuwe boek aanschaf.