Nieuwe boeken in… | Augustus 2021

Ik ga ontzettend cliché klinken, maar hoe snel vliegt ook dit corona jaar weer voorbij? Het is net of ik stil sta (wat ik letterlijk ook een beetje doe ivm gezondheid) en de wereld doorgaat. En ergens voelt dat best eng. Concentratie is als die van een bakvis en lezen gaat heel moeizaam door alles wat er gaande is.

Toch kijk ik ontzettend uit naar de boeken die in augustus uitkomen want er zitten me toch een paar must haves bij! Kijk je mee naar de nieuwe boeken in augustus?

Most wanted

Holly Black, Faerie 1 – Water

Een nieuwe urban fantasy serie en dan wel weer een met faeries 😍 en die cover ook weer! Ik ben er helemaal hyped over en kan niet wachten om deze in mijn handen te krijgen!

Het begin van een betoverende urban fantasy-trilogie van de auteur van de Elfhame-serie

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Alice Oseman, Heartstopper 1 – Heartstopper Deel 1

Dit boek heb ik in het Engels echt zo ontzettend vaak voorbij zien komen en ik was er zo benieuwd naar dat ik het bijna (lees bijna) in het Engels ging kopen! En toen kwam het geweldige nieuws dat hij vertaald werd! Happy me 🥰

Heartstopper is hot! Wereldwijd al meer dan een kwart miljoen keer verkocht!
Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten… Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.
Eerste deel van vijfdelige graphic novel-serie over het leven, de liefde en alles wat ertussenin gebeurt Voor fans van Becky Albertalli, Rainbow Rowell enCasey McQuiston Dit LHBTQ+-liefdesverhaal is een waar internetfenomeen! Binnenkort te zien op NETFLIX

Sandra J. Paul, Paniek

Dit is echt een cover die me gewoon heel erg aantrekt. Ik zag natuurlijk op de Instagram van de auteur steeds al stukjes over dit boek voorbij komen en ik ben er heel erg nieuwsgierig naar geworden.

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken? Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.

Op verschijningsdatum

Alice Feeney, Hij & zij

Je gaat best wat thrillers zien in deze post want op de een of andere manier vind ik in de zomer thrillers lezen echt heerlijk! Ik hou er van om verhalen te ontrafelen!

Er zitten twee kanten aan dit verhaal.
Jou en mij. Hij en zij.
Eén van ons is een leugenaar.

Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is verslaggever Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek…
Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.

Sophie Kinsella, Mijn (niet zo) perfecte leven

Al een tijd terug dat ik een Kinsella las en ik ben heel benieuwd of ze me nog steeds enthousiast kan krijgen met haar schrijfsels!

Katie heeft er genoeg van om een nobody te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze terug naar Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. En wie is een van de eerste gasten? Katie zweert wraak.

Caja Cazemier, Vuurspuwen

Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Het kan altijd twee kanten opgaan met boeken als deze. Of het zijn echte aanraders voor de jeugd of juist het tegenovergestelde. Ik ben heel erg benieuwd!

Fien (15) baalt ontzettend van het samengestelde gezin waar ze ineens deel van uitmaakt. Hoezo bemoeit haar moeders nieuwe man zich met háár? En waarom gelden er andere regels voor de stiefkinderen? Aan haar wordt nooit gevraagd of ze het eens is met de keuzes van de volwassenen in haar leven. Als alle veranderingen haar leven op z’n kop zetten, is ze niet bang om van zich te laten horen!
Fien is een felle meid. Maar als haar boosheid niks oplost, zoekt ze onverwachte manieren om de aandacht te trekken, en dat lukt… Uiteindelijk vindt Fien in zichzelf de kracht om haar veranderde leven vorm te geven.

Brittainy C. Cherry, Kompas 1 – Zuidenwind

De cover vind ik afgrijselijk maar ik probeer er niet naar te kijken! Wanneer iemand zegt dat dit voor de fans van Yarros en Hoover is moet ik het lezen.

‘Zuidenwind’ van Brittainy C. Cherry gaat over Kennedy. Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist ze naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen. ‘Zuidenwind’ van Brittainy C. Cherry is het eerste deel van haar geweldige Kompas-serie. Voor alle fans van Rebecca Yarros, Colleen Hoover en Roni Loren.

Steph Mullin, De stamboom

Op het moment ben ik Criminal Minds aan het bingen en daardoor klinkt deze synopsis misschien nog wel beter dan hij is. Wat als je familie bent van een serie moordenaar!

Liz Catalano is in shock als een DNA-test uitwijst dat ze geadopteerd is. Ze besluit op zoek te gaan naar familieleden van haar biologische ouders. Maar dan staan er FBI-agenten voor haar deur. Haar DNA toont namelijk overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar die tot op de dag van vandaag nog niet gepakt is.

De Tri-State Killer is ongrijpbaar: al veertig jaar lang komt hij weg met het ontvoeren en vermoorden van jonge vrouwen. Op de plaatsen delict laat hij geen enkel spoor achter, waardoor de politie volkomen in het duister tast.

Liz besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer wekt. Is het een zoektocht met een gruwelijk einde of pakt Liz een ondoorgrondelijke seriemoordenaar?

Jana Hoch, Royal Horses 1 – Royal Horses – De kroon en het hart

Ik heb niet echt iets met paarden. Ben nooit echt een penny meisje geweest, toch die cover en een liefdesverhaal…. het gaat me over de streep trekken denk ik!

De weelderige wereld van de koninklijke paarden: spannend, sexy en ongelooflijk romantisch!
De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven.

Cis Meijer, Politie niet betreden – Blackmail

Tja, de ya thrillers blijven altijd favoriet natuurlijk!

Wanneer Tess een podcast met een onthulling van haar omgekomen vriendin ontdekt, gaat ze onderzoek uit. Was het ongeval van Jade wel een ongeluk? Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Blackmail is een spannende en meeslepende bestseller van de populaire YA-auteur Cis Meijer.

Gossip queen Jade maakt podcasts met smeuïge nieuwtjes over haar schoolgenoten en docenten. Ze is geliefd én gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Tess moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar ongeval wel een ongeluk?
Wat als de moordenaar nog gewoon rondloopt?

Joan de Ruijter, Lupus

Ergens denk ik dat de aantrekkingskracht die het boek op me heeft in combinatie met de synopsis een beetje een teleurstelling zal zijn. Ik zie namelijk alleen maar universiteit en grimmige sfeer en heb dan al weer allerlei ideeën en verwachtingen in mijn hoofd, ik ben benieuwd of mijn hoge verwachting waar word gemaakt.

Een idealistische universiteit vormt het middelpunt van een machtsstrijd. Tot haar grote verbazing wint Puck een essaywedstrijd en daarmee toelating tot Rousseau, een nieuwe prestigieuze filosofie-universiteit in de bergen van Spanje. Daar gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze raakt bevriend met de tegendraadse Charles en de openhartige Bulgaars-Turkse Sinem, en dompelt zich onde in het academische leven. Maar al snel ontdekt ze dat er iets broeit. Wanneer Puck en haar vrienden door de rector worden gevraagd om een onafhankelijke universiteitskrant op te richten, wordt de sfeer al snel grimmiger. Wie trekt er eigenlijk aan de touwtjes op Rousseau?

Chris McGeorge, Halverwege morgen

Je kan niet anders zeggen dan dat dit goed klinkt! Ik heb hier zo gruwelijk veel zin in!

Halverwege morgen is een razend spannende thriller van bestsellerauteur Chris McGeorge (Tik Tak, Op slot) met een wel heel bijzondere hoofdrolspeelster. De 70-jarige Shirley Steadman woont in een klein dorpje in het Noordoosten van Engeland en is vrijwilliger bij de lokale radiozender van het ziekenhuis. Als ze op een dag stuit op een radiofrequentie die ze nog nooit eerder heeft gehoord, komt haar leven op z’n kop te staan. Het is een piratenzender. Maar er is iets mis – het nieuws dat op de zender wordt gepresenteerd is het nieuws van morgen. Als de presentator plotseling begint te rapporteren over moorden, en die ook daadwerkelijk plaatsvinden zoals beschreven, weet Shirley dat zij de enige is die deze moorden kan voorkomen.

Paula Hawkins, Een langzaam smeulend vuur

Wraak en geheimen, twee top ingrediënten voor een heerlijk verhaal!

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.
Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Must Have Vervolgdelen

Kristen Callihan, Verlangen

Sara Holland, Havenfall 2 – Phoenix Flame

Katharine McGee, American Royals 2 – Majesteit

Jana Aston, Fout 3 – Trouw

Dat was het voor augustus 2021! Of heb ik nu echt iets gemist?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Welke lijkt jou het leukst?

Laat het me hieronder weten, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment