Nieuwe boeken | in Februari 2021

Op dit moment heb je niet heel veel om naar uit te kijken. Wanneer dit artikel verschijnt gaan we nog meer maatregelen krijgen en het ‘licht aan het eind van de tunnel’ is nog in geen velden of wegen te zien. Gelukkig blijven er nog wel boekjes uitkomen waar we dan naar uit kunnen kijken en in februari zijn dat een paar hele mooie!

Met stip bovenaan komt Blossom Books!

Zij brengen deze maand het boek uit waar ik het meest naar uitkijk!

De Raven (Rosecraft 1), Kass Morgan

De meisjes van deze sociëteit zijn echte heksen

Magie zit in hun bloed
Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven. Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen. Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden. Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Best of Ya komt met het langverwachte vierde deel van de internationale bestsellerserie Hof van doorns en rozen!

Hof van zilveren vlammen (Hof van doorns en rozen 4), Sarah J. Maas

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn. Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Kok boekencentrum geeft een debuut uit dat meteen een serie is!

Tot je weer ademen kunt (Julia en Jeremy 1), Jessica Winter

Met haar debuut ‘Tot je weer ademen kunt’ begint Jessica Winter een serie jeugdromans die de fans van Jennifer Smith en Maaike en Domenico zal aanspreken. Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Buiten wat onderlinge treiterijen delen ze niets met elkaar. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Voor het eerst in zijn leven moet Jeremy werken voor iets; hij moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt.

Condor, een uitgeverij die ik niet ken. Een auteur die ik niet ken. Maar een boek met een synopsis waar ik wel nieuwsgierig naar ben!

Woeker (De invasie – boek 1), Kenneth Oppel

Het begint met een regenbui van dagen. En dan, uit het niets, komen er overal planten op. Zwarte staken die ook nog eens erg snel groeien. Akkers, huizen en straten raken overwoekerd, overal op aarde. Giftige pollen worden door de lucht verspreid. Gigantische bloemen slokken hele mensen en dieren op.
Drie tieners met vreemde allergieën blijken immuun te zijn voor deze angstaanjagende planten. Wat is hun geheim? En kunnen zij de invasie stoppen, voordat het weer begint te regenen?
Lees nu het eerste deel in deze extreem spannende serie, vertaald door Maria Postema. Voor fans van The Hunger Games en Divergent.

En Harper Collins sluit het rijtje met een nieuwe her uitgave van een serie die al in mijn kast staat te shinen… hetzij ongelezen 🙈 maar door het lezen van de synopsis wil ik ze echt graag gaan lezen! Ik deel alleen de synopsis van het eerste boek met jullie ivm spoilers.

De IJzerkoning (The Iron Fey 1), Julie Kagawa

The Iron Fey 1: Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen…Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Dat was het voor Januari 2021! Of heb ik nu echt iets gemist?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Welke lijkt jou het leukst?

Laat het me hieronder weten, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

 1. In je afsluiter staat januari, maar je bedoelt waarschijnlijk februari.

  Sowieso ben ik heel benieuwd naar De Raven, maar mijn topper wordt wel Hof van zilveren vlammen. Hier kijk ik echt al heel lang naar uit. Verder komen nog De IJzerraaf en als het goed is De roos uit het beton van Angie Thomas uit. Moon had al publicaties naar achteren geschoven, maar ik weet niet of deze daar ook slachtoffer van is geworden. Oh ja, en je vergeet Storm & Fury, die is vertraagd.

  Ik twijfel alleen nog wel over De IJzerraaf, want ik vond Puck echt heel irritant. Maar ik ben een sucker voor de boeken van Julie Kagawa, dus de kans dat ik het toch ga lezen is heel groot.

  Persoonlijk kijk ik ook uit naar The Gilded Ones van Namina Forde, dit boek omt ook in februari uit. Dit boek heb ik in juni 2020 al gepre-ordered.
  Laurie onlangs geplaatst…The Friday Five: Series die ik in 2021 ga proberen te kijkenMy Profile

 2. ‘Tot je weer ademen kunt’ van Jessica Winter is een herdruk. Het boek is in 2016 reeds in het Nederlands verschenen.
  Ik kijk eigenlijk uit naar alle boeken die je vermeldt. Van Woeker had ik nog niet gehoord, dus bedankt voor de tip!

 3. De eerste twee wil ik graag lezen maar ik vermoed dat ik Hof van Zilveren Vlammen een keer ga ontlenen in de bibliotheek zodat ik me nadien niet de hele tijd ga ergeren aan de niet bij elkaar passende covers. Waarom toch?