Nieuwe boeken in | Februari 2022

Oeps, het is alweer februari! En mijn post komt dus een beetje laat online maar ik heb daar een hele goede en pluizige reden voor! Kijk je mee naar de boeken die ik in februari aan mijn boekenkast zou willen toevoegen?

The Iron Fey - Evenfall 2 - Het IJzerzwaardHet Ijzerzwaard, Julie Kagawa

Het eerste deel ligt nog op mijn tbr stapel, maar Julie Kagawa is altijd aan te raden!

Het sensationele tweede deel in The Iron Fey: Evenfall-trilogie.
Ooit werd elfenprins Ash verbannen uit het Winterrijk omdat hij het waagde met de sterfelijke Meghan te trouwen. Nu staat hij voor nog grotere uitdagingen. Hun zoon Keiran wordt vermist. Heeft dat iets te maken met de eeuwenoude vijand die is opgestaan en de wereld van de fae bedreigt? Er ontstaat paniek ver het kwaadaardige wezen dat bij iedereen die met hem in aanraking komt het slechtste naar boven brengt. Ash, Meghan en hun vrienden hebben geen idee hoe ze dit kwaad moeten bestrijden. Maar als zij het niet tegenhouden, zal de chaos die de wereld al begint te verdelen de overhand nemen en alles oorgoed kapotmaken…
De duisternis komt naderbij in het tweede deel van Julie Kagawa’s spannende fantasytrilogie: The Iron Fey: Evenfall.

Aan de andere kant van gelukAan de andere kant van geluk, Nadine Swagerman

Dit lijkt me een heel heftig maar ook mooi verhaal.

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap. Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven. Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken.

Crescent City 2 - Huis van lucht & ademHuis van Lucht & Adem, Sarah J. Maas

Ben jij al klaar voor deze joekel? Ik ben heel benieuwd naar het vervolg op Huis van Aarde en Bloed.

Het tweede deel uit de nieuwe, razend populaire serie van bestsellerauteur Sarah J. Maas

Crescent City – een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven.

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen. De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid? Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

De finaleDe Finale, Elle Kennedy

Ik hou van de boeken van Elle Kennedy en ik heb ontzettend veel zin om deze vier afsluiters te lezen!

Je favoriete personages zijn terug! De toegift bij de populaire Off Campus-serie van Elle Kennedy

Garrett en Hannah. Logan en Grace. Allie en Dean. Sabrina en Tuck. De vier koppels uit De deal, De fout, Het einde en Het doel van Elle Kennedy zijn terug. In vier novelles kom je erachter hoe het de koppels is vergaan de afgelopen jaren. Een ietwat rampzalig verlopen huwelijksreis, een onverwacht aanzoek, een bliksemhuwelijk na autopech, en een lang geheimgehouden zwangerschap. Kun je voorspellen wat bij welk koppel hoort?De deal, De fout, Het einde en Het doel zijn los van elkaar te lezen. Aangeraden wordt om die boeken eerst te lezen voor aan De finale te beginnen, om spoilers te voorkomen.

Say Everything 1 - Wat als jij het bent?Wat als jij het bent?, Roni Loren

Als anonieme blogger klinkt dit me bekend in de oren, ik ben heel benieuwd naar het leven van Hollyn ♡

‘Wat als jij het bent?’ van Roni Loren is het eerste deel van haar aangrijpende Say Everything-serie.

Iedereen kent Miz Poppy van haar populaire blog over het nachtleven in New Orleans. Maar niemand kent Hollyn – het ware gezicht achter de ster – met haar leven vol angst. Als Miz’ baas haar opdraagt video’s te maken omdat ze anders haar baan kwijtraakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Aanstormend acteur en barista Jasper Deares ontdekt dat de verlegen vrouw die elke dag koffie bij hem bestelt Miz Poppy is. Hij ziet een gouden kans om de media-aandacht te krijgen die zíjn carrière zo hard nodig heeft en neemt Hollyn mee naar improvisatielessen om haar uit haar schulp te laten kruipen. Een win-winsituatie! Maar beiden hadden ze er niet op gerekend dat er gevoelens bij kwamen kijken…

De school voor goede moedersDe school voor goede moeders, Jessamine Chan

Oh wat klinkt dit beangstigend… en tegelijkertijd heel realistisch want we gaan wel richting een meer controlerende staat net als China.

Huiveringwekkende debuutroman over een heropvoedingsprogramma voor jonge moeders.

In dit beklemmende explosieve debuut zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behouden.
Frida Liu heeft het moeilijk. Haar werk voldoet niet aan de verwachtingen van haar Chinese ouders, die zich als immigrant veel opofferingen hebben getroost. Ze weet Gust, haar man, niet over te halen om zijn jonge, door wellness geobsedeerde vriendin aan de kant te zetten. Alleen door haar dochter, Harriet, past Frida binnen de verwachtingen van het perfecte plaatje. Het mag dan niet veel zijn, maar Harriet is meer dan genoeg.
Totdat Frida een erg slechte dag heeft.
De staat houdt moeders in de gaten. Moeders die met hun telefoon bezig zijn, die niet voorkomen dat hun kind gewond raakt in de speeltuin, of die hun kind alleen naar huis laten lopen. Eén foute beslissing en een groep staatsambtenaren beslist of een moeder kandidaat is voor een Big Brother-achtige instelling die bepaalt of de toewijding van een moeder genoeg is om een goede moeder te zijn.
Frida moet laten zien dat ze kan leren een goede moeder te zijn zodat Harriet haar niet definitief wordt afgenomen.
De school voor goede moeders is een grensverleggende, meeslepende ideeënroman over hoe gevaarlijk de geldende normen rondom ‘perfect’ ouderschap zijn, de agressie van de staat jegens vrouwen en van vrouwen onder elkaar, over het systeem dat gezinnen uit elkaar drijft en over onbegrensde liefde. Frida is een vrouw van alle tijden en staat model voor alle moeders. Chan heeft een moderne literaire klassieker geschreven waarin ze met zwarte humor het verdriet en de vreugde van de hechte ban tussen moeder en kind verkent.

ZOË ZWART - Dagboek van Zoë Zwart - heks van niksDagboek van Zoë Zwart heks van niks, Honor Cargill

Magie en heerlijke illustraties! Dagboek van een muts vond ik ook geweldig dus ik ben heel benieuwd naar deze graphic novel.

Vlotte en humoristische graphic novel boordevol illustraties, voor de fans van Dagboek van een muts.

Zoë Zwart is net verhuisd naar Klein Spreukelstein, een stadje met een magisch geheim. Wanneer haar vader haar per ongeluk bij de verkeerde school inschrijft, moet Zoë nieuwe en nogal eh… interessante lessen zien te overleven. Wat er nog meer op haar takenlijstje staat? Vrienden maken, zorgen voor de chagrijnige klaskikker en alles doen wat magisch en menselijk mogelijk is om op een bezem te blijven zitten. En dat allemaal zonder ook maar iets te verraden aan haar vader…

Zo lief als de doodZo lief als de dood, Holly Jackson

De eerdere twee delen uit deze serie, Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed, vond ik beide echt heerlijk weglezen! Ik ben heel benieuwd naar het derde deel!

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is… Dit langverwachte derde deel belooft net zo’n succes te worden als het prijswinnende Moordgids voor lieve meisjes, dat ook in Nederland wordt omarmd door jonge en oudere fans.

Dat was het voor februari 2022! Of heb ik nu echt iets gemist?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Welke lijkt jou het leukst?

Laat het me hieronder weten, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Zoooooo benieuwd naar Huis van lucht en aarde. Ik hoop alleen maar dat ze begint met een soort terugblik want met dat rampzalige geheugen van me ben ik uiteraard al weer veel vergeten van het eerste deel

  2. Ik ben zo benieuwd naar Huis van lucht en aarde maar ik hoop dat Sarah zo sympathiek is om aan het begin een korte samenvatting of terugblik te geven vermits mijn geheugen echt een ramp is. Nog erger dan vroeger en als je me dat vroeger had gezegd dan had ik het gedacht dat het onmogelijk was. Blijkbaar niet dus.