Nieuwe Boeken in | Januari ♥

De dure decembermaand loopt ten einde! Ben jij klaar voor wat er in januari verschijnen gaat? Kijk mee naar een nieuwe boeken in!

Op 23 januari komt er bij de Fontein een nieuwe ya thriller uit!

Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling.
Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. 

Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden.
Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen.
Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar.

Op 25 januari verschijnt bij L.S. een nieuwe Marlies Slegers!

 Ik ben hier heel benieuwd naar omdat ik haar eerdere boeken erg goed vond!

Na Onder mijn huid (over sexting) en Vijftien (over grooming) is er nu Verdrinken: over 

bingedrinken. Een superspannende roman van Marlies Slegers.

De zestienjarige Eliza wil met haar vriend Lars en een vriendengroep op vakantie naar Blanes, Spanje. Tien dagen feesten in de zon en op het strand! En daar hoort ook drank bij, vinden haar vrienden. Eliza verliest zich in drankspelletjes, een verliefdheid en stappen aan de Spaanse Costa Brava. Het wordt vast een vakantie om nooit te vergeten! Maar dan loopt het gruwelijk uit de hand en wordt er een lichaam gevonden… 
Wie spreekt de waarheid? Wie kan wie nog vertrouwen?

Op 26 januari komt er bij Clavis een boek uit waar ik naar uitkijk!

Ik denk dat dit boek ontzettend goed gaat zijn!Ik ben heel erg benieuwd hoe er word omgegaan met onderwerpen als anorexia en automutilatie waarop toch best een taboe rust!

De vijftienjarige Marie is best tevreden met zichzelf en haar leven. Oké, de verhouding met mama is niet altijd perfect, maar verder is ze een normale tiener. Tot ze
een paar opmerkingen krijgt over haar figuur. En als haar vriendje haar dan ook
nog dumpt, begint ze te twijfelen aan zichzelf. Vond hij haar ook te dik en te lelijk?
Misschien moet ze toch eens wat meer op haar lijn gaat letten …
Een treffend geschreven roman over een tiener die worstelt met anorexia en
automutilatie. Voor young adults.

ni

Op 30 januari brengt Moon Young Adult een boek uit waar ik hoge verwachtingen bij heb!

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Op 31 januari verschijnt bij Dutch Venture Publishing een nieuwe trilogie, alle drie de boeken verschijnen dus op deze datum! Ik ben heel erg benieuwd want zowel koning Arthur als dystopie en magie zijn dingen waar ik van hou!

Wat als de legendarische koning Arthur zou opgroeien in een dystopische toekomst waar magie weer een rol speelt?
Volg het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren naar een postapocalyptisch Europa vol mythologie en wonderlijke verschijningen in de trilogie ‘De gave van de Selkie’.

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.
Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Best of YA brengt het romantische boek Midnight Sun uit!

De 17-jarige Katie Price heeft een levensbedreigende overgevoeligheid voor zonlicht, zelfs het kleinste zonnestraaltje kan door deze zeldzame ziekte haar doodvonnis betekenen. Overdag is ze aan huis gekluisterd, met alleen het gezelschap van haar vader Jack en haar sarcastische beste vriend Morgan. Pas wanneer het donker wordt opent Katies wereld zich, en speelt ze op haar gitaar voor reizigers bij het plaatselijke treinstation. Op een van deze avonden heeft ze een toevallige ontmoeting met Charlie, die ze in het geheim al jaren bewondert. Ze houdt haar toestand geheim voor hem en samen beginnen ze een heftige romance. Katie is bereid om alles te riskeren voor een romantische zomer.

Gebaseerd op de gelijknamige film met in de hoofdrollen Bella Thorne en Patrick Schwarzenegger.

En dan heb ik nog een lijstje vervolgen voor je!

9 januari:

15 januari:

16 januari:

23 januari:

Dat was het voor januari! Of heb ik nu echt iets gemist?

De films van januari volgen nog en voor de Engelse boeken kun je terecht bij Melissa’s Bookworld!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments