Nieuwe boeken | in Maart 2021

Het zogeheten ‘licht aan het eind van de tunnel’ qua corona is nog in geen velden of wegen te zien. Wat wel op mijn radar in beeld kwam is beter weer en mooie boeken die uitkomen!

Laten we de kleine dingetjes nog maar meer gaan proberen te waarderen, als het even mee zit krijgen we al gauw mooi lente weer en kunnen we met onze nieuwe boekjes op het balkon of in de tuin lezen!

10 boekjes in de aankomende maand die ik dolgraag in mijn prive biebje wil hebben staan! Ik vertel je graag waarom!

Vertaalde juweeltjes

Mr. Swipe Right, Nicola May

Beschikbaar op 16-03-2021

Dit boek ligt as I write op mijn bureau naast me als stapeltje losse a4-tjes 😉 ik doe mee aan een blogtour en ik was meteen op na het lezen  van de synopsis. Ik ben zelf helemaal niet thuis in Tinder of dating apps, ik leerde mijn partner gewoon bij vrienden thuis kennen maar ik hoor van vriendinnen altijd de meest aparte verhalen. Er over lezen doe ik dus ook graag, ik hoop dat hij net zo feelgood is als beloofd want dat kan ik nu zeker wel gebruiken!

Swipe naar rechts en… het is een match! ‘Mr. Swipe Right’ is de grappige feelgoodroman van feelgood-icoon Nicola May.

‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

Fin & Rye, Harry Cook

Beschikbaar op 17-03-2021

Mijn hart huilt al voor Fin bij alleen het lezen van de synopsis, zulke ouders wens je niemand. Dat maakt dat ik dit verhaal wil lezen met de hoop dat het een eind goed al goed einde zal hebben!

Fin is zestien jaar en valt op jongens. Een feit dat zijn leven heel complex blijkt te maken.
Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad.

Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie.

Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt.

Al jouw leugens, Rebecca Fleet

Beschikbaar op 11-03-2021

Dit klink echt als een thriller waar ik van ga houden. I’m a sucker for whodunnit!

Je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel.

Mijn mond smaakt naar rook. Mijn ogen tranen ervan, doen pijn in de wind. Als ik mijn hand over mijn gezicht haal, blijft er as achter op mijn huid – als zachte zwarte sneeuw. Het verslindt de muren, vreet de ramen op, neemt bezit van alles.

En zij zijn daarbinnen. Mijn kind, mijn vrouw.

Na de tragische dood van zijn vrouw blijft Alex alleen achter met zijn tienerdochter Jane. Ze redden het prima, maar pas als hij Natalie ontmoet, breekt de zon weer door in zijn leven. Tot hun prille geluk abrupt wordt verstoord door een vreselijke brand.

Dochter Jade houdt vol dat ze een man in huis heeft gezien op de avond van de brand; Natalie ontkent dat ze bezoek heeft gehad. Een van hen moet liegen, en Alex staat voor een onmogelijke keuze: gelooft hij zijn vrouw of zijn dochter? En welke consequenties heeft dat?

Eens of altijd, J.A. Redmerski

Beschikbaar op 18-03-2021

Het verhaal van mijn favo vuilbekje gaat door! In mijn recensie van ‘Nu of nooit‘ kon je lezen dat ik een beetje mijn twijfels nog had, Andrew pakte me echter helemaal in en dus kijk ik erg uit naar dit boek!

Het verhaal van Camryn en Andrew gaat verder in dit langverwachte vervolg op internationale bestseller Nu of nooit.

Vijf maanden geleden ontmoetten Camryn en Andrew elkaar, waarna ze samen op een roadtrip gingen en verliefd werden. Ze spraken toen af om altijd voluit te leven, en doen hun best zich aan dat voornemen te houden.
Na een tragische gebeurtenis dreigt Camryn te verdrinken in haar verdriet. Andrew besluit dat een nieuwe roadtrip haar misschien kan helpen alles achter zich te laten.
Geen van beiden hadden ze verwacht dat hun tweede roadtrip ook weer zo intens en meeslepend zou zijn, en dat ze nog zoveel zouden leren over zichzelf en elkaar. Kunnen ze het verleden achter zich laten, zodat ze samen weer een toekomst hebben?

Voor het donker thuis, Riley Sager

Beschikbaar op 12-03-2021

Hier krijg ik helemaal de blije jeepers creepers kriebels van! Ik hou van landhuizen en creepy verhalen. Ik was dan ook echt weg van de Netflix serie ‘The Haunting of Hill House’ dus ik hoop dat dit boek net zo creepy gaat zijn als die serie.

Voor het donker thuis is de nieuwste thriller van Riley Sager, bekend van De laatste meisjes en Mijn laatste leugen. Voor de fans van Netflix’ The Haunting of Hill House. Spannend van begin tot eind.

Voor het donker thuis is de razend spannende nieuwe thriller van bestsellerauteur Riley Sager, auteur van De laatste meisjes, Mijn laatste leugen en Sluit alle deuren.

Hoe was het om in dat huis te wonen? Maggie Holt is die vraag wel gewend. Vijfentwintig jaar geleden verhuisde ze met haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een negentiende-eeuws landhuis in Vermont. Drie weken later waren ze er halsoverkop uit vertrokken; een traumatische gebeurtenis waarover Ewan later een bestseller zou schrijven.

Tegenwoordig knapt Maggie oude woningen op en ze kan zich de gebeurtenissen van toen nauwelijks herinneren. Ze gelooft ook eigenlijk geen woord van wat er in haar vaders boek staat. Wanneer ze na zijn dood Baneberry Hall erft, gaat ze terug naar de plek waar het allemaal begon. Ze is van plan om het pand een facelift te geven en te verkopen. Haar terugkeer wordt met argusogen bekeken door de inwoners, want het kleine stadje is er niet goed vanaf gekomen in haar vaders boek. Zodra Maggie over de drempel van Baneberry Hall stapt begint ze zich af te vragen of er toch geen waarheid in het boek schuilt.

Later, Stephen King

Beschikbaar op 02-03-2021

Stephen King was vroegah toen ik een tiener was één van mijn favoriete auteurs. Ik heb al ontzettend lang niks meer van hem gelezen en deze synopsis spreekt me weer echt aan <3

Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan om weg te gaan.

Later is een krachtig en spookachtig verhaal met ondertonen van de klassieke thriller It. Een onvergetelijke zoektocht naar wat ervoor nodig is om op te staan tegen het kwaad en al zijn gezichten.

Juweeltjes van eigen bodem NL/BE

Dodenreeks 2 – Als doden spreken, Mel Hartman

Beschikbaar op 04-03-2021

Tja, hier kijk ik toch wel echt naar uit ook! Het eerste deel ‘Als doden dromen’ vond ik echt geweldig!

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen. Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is en dat wil ze met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar dreigt zichzelf daardoor te verliezen. Gelukkig krijgt ze deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf.

Koning van het Sintelwoud, Jen Minkman

Beschikbaar op 04-03-2021

Ik hou van magie en van hele knappe covers!

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen…

Blossom Books Shorties 2 – De tweede stem, Elin Meijnen

Beschikbaar op 25-03-2021

Ik heb een grote haat aan bullies en helaas ken ik ook docenten die nooit docent hadden moeten worden. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal!

Er zijn een heleboel middelbare scholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komen wij met korte, toegankelijk geschreven novelles: de BLOSSOM BOOKS SHORTIES.
‘De tweede stem’ gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers. Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Wie ik gisteren was, Pamela Sharon

Beschikbaar op 16-03-2021

Een virtuele wereld waarin je kan verdwijnen van de dagelijkse zware realiteit. Klinkt als iets voor mij!

Als Yara de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) krijgt, weigert ze zich daar zomaar bij neer te leggen. Ze is zeventien, ze wil niet ziek zijn, en al helemaal niet chronisch.
Haar ouders, haar broertje Corey en zus Tessa proberen haar te helpen, maar Yara laat niemand toe. In plaats daarvan verliest ze zichzelf in Evol, een hyperrealistisch spel waarin je zelf de hoofdrol speelt. In deze virtuele wereld is Yara niet ziek en kan ze zijn wie ze wil zijn. Ze ontmoet er de knappe Amir, met wie ze op zoek gaat naar de oplossing voor de mysterieuze rook die de stad en haar inwoners bedreigt. Stukje bij beetje raakt Yara meer en meer betrokken bij de gebeurtenissen in de stad.
In het echte leven ontmoet ze Finn, die haar uit de virtuele wereld probeert te trekken en haar in wil laten zien dat ze ook met CVS een leuk leven kan hebben.

Terwijl Yara’s familie en vrienden zich zorgen maken om haar gezondheid, kiest Yara ervoor om zich te blijven verliezen in deze alternatieve werkelijkheid. Zal ze uiteindelijk nog terug willen keren naar de realiteit?

Dat was het voor maart 2021! Of heb ik nu echt iets gemist?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit? Welke lijkt jou het leukst?

Laat het me hieronder weten, vind ik leuk ♥

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Wie ik gisteren was staat ook op mijn lijstje. Er zijn maar weinig boeken over CVS en ik ben benieuwd wat de auteur er precies over weet en hoe ze dat verwoord.