Nieuwe Boeken in Oktober

Boekhandels be like: Show me the Moneyyyyyyyy

Zijn jullie klaar om failliet te gaan? Hahaha de nieuwe boeken in Oktober is zo omvangrijk dat de films in een andere post moesten!

Ik ga meteen van start want er komt echt zat moois uit komende maand! Je kunt je verlanglijstje sowieso goed vullen de komende tijd!

Ben je onder de 18 dan confisqueer je gewoon de kinderbijslag bij je ouders en leg ze uit dat het echt noodzakelijker is dan nieuwe kleding of schoenen  😉

Voor de volwassen mensen onder ons, sorry! Ik weet nu al dat jullie arme portemonnee flink gaat afvallen deze maand!

Het is tragisch maar waarschijnlijk leven we met zijn alle deze maand op droog brood en water zodat we al het moois kunnen kopen dat er uit komt!

Wie hou ik voor de gek…. dit moeten we verspreiden ben ik bang! Pak dus pen en papier zodat je je verlanglijstje meteen kunt aanvullen want deze parels horen op je planken!

Op 3 oktober komt er bij uitgeverij Q een goedkope uitgave van Staalhart uit! Ik heb Staalharter tot dusver alleen maar goede verhalen over gehoord! Staat dus voor maar € 10,- op mijn verlanglijstje!

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten “Epics’ kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie.
Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld.
David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

En 31 oktober Phobos³ jongens, het einde! Ik heb hier zo naar uitgekeken! Ik ben zo benieuwd hoe het afgerond gaat worden!!!!Phobos 3

Het slotdeel van de spannende trilogie PHOBOS, over zes jongens en zes meisjes die meedoen aan een datingshow in de ruimte maar eenmaal onderweg merken dat een grote samenzwering is waar zij het slachtoffer van lijken te worden. Einde van het Genesiskanaal… Nog één maand… Nog één dag… Nog één uur… Léonor is bereid haar leven te geven om de wereld te redden. Maar is er nog wel genoeg tijd…?

A.W. Bruna brengt twee heerlijke boeken uit waar ik erg naar uitkeek!

Allereerst op 10 oktober een boek van Lucy Vine, Sterrenstof staat er in de catalogus maar op de site van Bol heet hij Hot Mess!

Ellie Knight. Haar leven loopt niet bepaald zoals gepland. Woonsituatie: een puinhoop. Werk: ongelofelijk saai. Liefdesleven: geen. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect op een rijtje?

Op Valentijnsdag bevindt Ellie zich al Nutella-etend in een café, nadat haar date niet is komen opdagen. Dat schiet niet op. Ellie’s vrienden vinden het de hoogste tijd voor een profiel op Tinder. Haar beste vriendin is net moeder geworden, maar of dat nu iets is om jaloers op te zijn… Ellies vader schrijft een roman in de stijl van Vijftig tinten grijs, en houdt zijn dochters per mail op de hoogte van de vorderingen. Dan toch liever Tinder. En een andere baan. Ellie Knight. Ze volgt misschien niet het ‘officiële levenspad’ maar ze komt er wel, ooit…

En ook op 10 oktober een nieuwe Liane Moriarty

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders.
Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. 
In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

Boekerij brengt het derde deel van Astrid Harrewijn uit!Vrienden voor het leven

De hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor keren allemaal terug in het los te lezen vervolg Vrienden voor het leven!

En de auteur van de Calendar Girl serie komt op 3 oktober ook met een nieuw boek ♥

Yoga-instructeur Genevieve Harper is een blonde schoonheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Na een tragisch ongeval waarbij haar ouders omkwamen, doet ze haar uiterste best om haar broertje en zusje op te vangen, groot te brengen en geld voor hen te verdienen. Ze is vierentwintig, maar de liefde moet nog maar even wachten, want tijd voor mannen heeft ze niet.

Trent Fox staat bekend als een player, zowel op het basketbalveld als daarbuiten. Helaas dreigt zijn carrière als topsporter in gevaar te komen door een blessure. Hij hoopt dat yoga hem kan helpen en meldt zich aan bij yogacentrum Lotus House. Daar ontmoet hij een kleine blondine met prachtige donkere ogen, volle rondingen en lippen gemaakt om te zoenen. Hij weet haar te strikken voor dagelijkse privélessen, maar hoe sensueel hot yoga ook kan zijn, ze blijft professioneel… Of is dat maar schijn?

Op 4 oktober komt bij Blossom Books een nieuwe fantasy genaamd Iskari uit! De cover is in ieder geval al veelbelovend!Iskari 1 - Iskari Wel een tikje prijzig voor een paperback!

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger. Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard -en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad. Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Op 4 oktober komt bij Leopold Escape Room uit, een nieuwe Maren Stoffels uit! En daar ben ik heel erg benieuwd naar! Ik ben ook weg van Escape Roomde cover ♥

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?

Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

4 oktober verschijnt bij Best of Ya Warcross, een nieuw sci-fi boek met een waanzinnige cover!Warcross 1 - Warcross

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst. Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers. 
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Op 6 oktober heeft ook Moon weer wat nieuws op stapel! Liefdestips aan mezelf klinkt als een heerlijk luchtig boek Liefdestips aan mezelfvol humor!

Noodgedwongen verhuist Olivia naar de villa van haar vader (bekende tv-presentator), stiefmoeder en stiefzus, maar ze moet niks van haar nieuwe stijve familieleden weten. Met haar BFF Billie doet ze er alles aan om in de buurt van haar grote liefde Max te komen, maar ze belandt van de ene blunder in de andere. Dan besluit Olivia dat ze wil leren hoe de liefde werkt en schrijft al haar liefdestips in haar dagboek, tot ze iemand tegenkomt die niet in al die liefdestips gelooft.

Ook Dutch Venture Publishing brengt een nieuw verhaal uit genaamd Ster van acht, voor alle fans van Twilight en Fallen!Ster van acht Klinkt als een boek voor mij!

De zeventienjarige Teagan heeft al sinds haar kindertijd beangstigende dromen. Schaduwen slaan haar elke nacht gade vanuit de hoek van haar slaapkamer. Als ze op school nieuwkomer Garreth rond moet leiden, valt ze – net als alle andere meiden in haar klas – als een blok voor hem. Ze kan haar geluk niet op als Garreth alleen oog voor haar lijkt te hebben, maar waarom heeft ze tegelijkertijd het gevoel dat de schaduw die haar bedreigt steeds dichterbij komt? En wat heeft de achtpuntige ster die Garreth in de huid van zijn handpalm heeft staan met haar eigen lotsbestemming te maken..?

L.S. komt 10 oktober met een nieuwe Marlies Slegers! En daar kijk ik echt naar uit, haar vorige boeken vond ik onwijs Afbeeldingsresultaat voor verdrinken marlies slegersgoed en ik heb dan ook hoge verwachtingen van Verdrinken!

Na Onder mijn huid (over sexting) en Vijftien (over grooming) is er nu Verdrinken: over bingedrinken. Een superspannende roman van Marlies Slegers.
De zestienjarige Eliza wil met haar vriend Lars en een vriendengroep op vakantie naar Blanes, Spanje. Tien dagen feesten in de zon en op het strand! En daar hoort ook drank bij, vinden haar vrienden. Eliza verliest zich in drankspelletjes, een verliefdheid en stappen aan de Spaanse Costa Brava. Het wordt vast een vakantie om nooit te vergeten! Maar dan loopt het gruwelijk uit de hand en wordt er een lichaam gevonden… 
Wie spreekt de waarheid? Wie kan wie nog vertrouwen?

Cel 7

Op 18 oktober verschijnt Cel 7, dit lijkt me een hele spannende YA thriller!

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?
De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

Clavis brengt 16 oktober ook nog het vervolg op De vergiftigde gave, De slapende prins uit! Ik ben zo benieuwd of ze de cover aanhouden ♥

Meis en Maas heeft één van mijn meest geanticipeerde boeken deze maand! S.T.A.G.S. klinkt zo verrukkelijk goed! Is het alS.T.A.G.S. 27 oktober jongens?

Er zijn uitnodigingen die je beter niet kunt accepteren. Alleen weet Greer MacDonald dat niet. Nog niet….

Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. 

Wat Greer en de andere genodigden alleen nog niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

En dan de hekkensluiter van oktober!!!!

Op 31 oktober brengt de Fontein een ander hoog geanticipeerd boek uit!

Verraad deel twee van The Royals ♥De Royals 2 - Verraad

In mijn spoiler vrije 5 sterren recensie van deel 1 Verleiding kun je zien dat ik weg was van dit boek! Deel 2 Verraad ga ik verslinden!

Reed Royal heeft alles: looks, status, geld. De rijke meiden op zijn eliteschool staan in de rij voor hem, maar sinds Ella in zijn leven is, interesseren die hem niet meer. Ella is anders: zij laat zich niet inpakken door een giga landhuis en geld. Reed gaat voor haar door het vuur. Wanneer hij een domme fout maakt en Ella wegjaagt, stort zijn rijkeluisleventje in. Hij moet en zal haar vinden; alleen met haar kan Reed zijn leven vol geheimen en verraad achter zich laten.

Mis ik nog iets? Laat het me vooral weten!

Dan kan ik gewoon nog meer geld uitgeven hahaha!

oktober

De films komen aanstaande zondag online en voor de Engelse boeken kun je terecht bij Melissa’s Bookworld!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 comments

 1. Ik lees niet heel veel Nederlands maar er zitten wel gave boeken tussen! Ik moet eens leren te sparen in de zomer want damn de laatste maanden van het jaar komen er altijd zulke gave boeken uit!
  Annabel onlangs geplaatst…WWW WednesdayMy Profile

 2. Je mist ZEKER WETEN nog wel iets! (Ook al zijn deze boeken natuurlijk ook al geweldig!)

  Op 1 oktober komt het derde geïllustreerde deel van Harry Potter uit! Daarnaast komen dan Harry Potter A History of Magic en Harry Potter – A journey through a history of magic!

  Ik ben super benieuwd naar die nieuwe boekjes!! 😀

 3. Ja bedankt he!! Nou kom ik toch niet rond deze oktober ..pfff veelsteveel leuke boeken! Waneer wordt er nu eens een prijs uitgedeeld dat je 1 min gratis mag shoppen in een boekenwinkel ?

 4. Staalhart wil ik zelf ook nog een keer gaan lezen. Het kwam er niet van toen het boek uitkwam maar het staat wel nog steeds op mijn lijst. Iskari van Blossom Books ziet er prachtig uit. Zou de prijs geen vergissing kunnen zijn? Meestal hebben zij echt wel mooie prijzen voor hun hardcovers dus het zou me verbazen mocht een softcover zoveel kosten.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Potteritis – een vaststelling in lijstjesMy Profile