Nieuwe buren – Saskia Noort

Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.

Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, Rebecca  en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaart langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…

1001004002812730Auteur: Saskia Noort

Nederlands
248 pagina’s
Anthos
november 2006

Ik geef dit boek 3-0

(mijn beoordelingswijze is veranderd, je kunt hier kijken hoe de rating nu werkt!)

Gelezen nadat ik de serie heb gezien, en vaak vind ik het boek beter omdat je het dan meer een eigen invulling kunt geven, bij dit boek vond ik de serie toch leuker!

Saskia Noort is wel één van de schrijfsters die ik aanraad als mensen me om een thriller vragen, de stijl van schrijven en de manier waarop ze alles heel realistisch weet te maken bewonder ik ten zeerste!

Ik raad je aan om ook de serie een kansje te geven!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.