Observant – Ole Nyland

Vita, huisbediende van de familie Rae, hangt een doodvonnis boven het hoofd. Ze heeft zich hierbij neergelegd totdat Kalle, in dienst als Observant van de zoon des huizes, haar helpt ontsnappen. Samen beginnen ze aan een reis die hen de Wereld inleidt. Het einddoel van de twee is het eiland Arran, een onherbergzaam stuk rots in de zee, waar meester Bak eeuwen geleden alle Observanten met een speciale gave liet afslachten. Opeens is het leven van Vita niet meer uitzichtloos, maar heeft het richting. Het leven van Kalle wordt juist compleet overhoop gegooid. Of is deze reis ook voor hem een redding? Om het eiland te bereiken, moeten ze uit handen zien te blijven van de Strijders, die een klopjacht inzetten in opdracht van meester Rae.

Taal: Nederlands
ISBN10: 9462661928
ISBN13: 9789462661929
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal pagina’s: 240
Verschijningsjaar: 2016
Uitgeverij: VRG publishing

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Een groot groen oog, groene bossen en de titel Observant. Natuurlijk draaien dan meteen de radartjes in je brein want wat word er geobserveerd in die bossen? De cover lokt je om vervolgens de flaptekst te lezen die je middels woorden als speciale gave en klopjacht overhalen snel in dit boek te beginnen!

De binnenkant


De wereld zoals wij hem kennen is niet meer. De mensheid leeft verdeeld in groepen. In de 12 Kernen (stukken stad) leeft de Opperklasse met in hun dienst Observanten en Strijders. Buiten de Kern in de Wereld woont het Uitschot (ofwel mensen zonder geld, roem en macht) in Nederzettingen en onder hen worden sommige kinderen geboren met een gave. Deze kinderen moet je verplicht afstaan aan de Kern.

In dit boek volgen we Kalle en Vita. Kalle is een Observant die in Kern 1 leeft en werkt voor Meester Hakar Rae. Hakar is de zoon van één van de machtigste mannen uit alle Kernen en heeft daardoor Kalle als beveiliging voor hem werken. Een Oberservant, zoals je wel verwacht, heeft de gave om alles te observeren. Hij ziet dingen die wij niet zo snel zien. Vita is een meisje dat in een Nederzetting leeft maar werkt voor de familie Rae om aan extra geld te komen.Untitled6

Al binnen een paar bladzijden ben ik deze aparte en vrij gewelddadige wereld ingezogen en beleef ik de avonturen van Kalle en Vita alsof ik er zelf bij aanwezig ben. De wijze waarop de werelden worden beschreven en hoe Kalle en Vita’s reis verloopt, voor een debuut is de schrijfstijl erg aangenaam!

Zowel verteld vanuit Kalle als Vita is hun verhaal een echte pageturner met een onverwachte twist op het einde bij één van de personages. Deze onthulling blaast me omver en het einde van dit boek doet me verlangen naar deel twee Manipulator dat begin 2017 word verwacht.

Een dystopisch boek om van te smullen, als jij boeken als Divergent, The Hunger Games en Vuur en As hebt verslonden dan past Observant ook op jouw boekenplank!

En nu had ik gezegd dat er 10 exemplaren gratis weg werden gegeven, deze geweldige actie gaat als volgt:

Op zaterdag 9 juli worden er 10 exemplaren van Observant verstopt bij
boekhandel het Paard van Troje (bekend van “ODE AAN ONZE FAVORIETE
BOEKWINKELS!” op best of YA)in Ede. Gratis mee te nemen door de eerlijke
vinder.

Dus woon jij in de buurt van Ede dan zou ik zorgen dat ik er rond openingstijd aanwezig was!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment