Omhulde stad, het tweede boek van de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine- Ransom Riggs

Let op de recensie van dit boek bevat spoilers!

De vreemde reis die begon in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine gaat verder wanneer Jacob Portman en zijn nieuwe vrienden naar Londen vertrekken. Daar hopen ze een manier te vinden om hun geliefde schoolhoofd, mevrouw Peregrine, te redden.

Maar in deze door oorlog verwoeste stad lijkt er om elke hoek een onaangename verrassing te wachten. Jacob en de kinderen reizen langs bijzondere dieren, freakshows en gedaanteverwisselaars – terwijl ze voortdurend worden opgejaagd door levensgevaarlijke hulsels.

ISBN:9789044821802
Uitgever:Clavis Uitgeverij
Verschenen:2014
Bladzijden:435 pp.
Bindwijze:Hardcover
Genre:Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

Het uiterlijk

Untitled

Zoals ik in de recensie van deel 1 al schreef, deze boeken zijn Allemachtig prachtig!

Het innerlijk

Untitled

Dit tweede deel gaat meteen verder waar deel één eindigt en dit boek is absoluut een waardig opvolger!

In het eerste boek bleven de kinderen in hun lus maar deze keer gaan we van plek naar plek en ook de meer griezelige stukjes komen in dit deel aan bod en soms zat ik echt op het puntje van mijn stoel, hierdoor werd het onafgebroken lezen onvermijdelijk en kwam ik diep in het verhaal te zitten!

Om even aan te geven hoe knap geschreven dit boek is, ik las het midden in een overdekte speelhal waar ik 5 uur lang heb gezeten zonder ook maar iets op te merken van de honderden gillende kinderen, zo diep zat ik er dus in!

De reis door Londen in de jaren 1940 terwijl er oorlog was is echt gruwelijk goed beschreven, je kon de angst voor de bommen bijna zelf voelen. We volgen de bijzondere kinderen op hun reis met ongelooflijke avonturen, vreemde wezens, angstaanjagende achtervolgingen en ontzettend veel vraagtekens.

8db63bf78b2d9ed90cc7e4d54b151fbf

Wat veel indruk op me maakt tijdens het lezen van dit tweede deel is de volgende tekst;

“Het is moeilijk te geloven dat iemand iets tegen deze aardige mensen had. Maar aan de andere kant waren zulke vooroordelen een van de redenen waarom bijzondere zich uit de samenleving terug hadden getrokken. Zo zat onze zielige wereld in elkaar.”

Hiermee werd voor mij een spijker op de kop geslagen, zo zit onze zielige wereld namelijk echt in elkaar! Ben je een beetje ‘Peculiar’ dan word je al gauw vreemd aangekeken. Zo werden voor mij de lussen in dit boek een heerlijke fantasie, hoe zou het zijn om in een lus te kunnen stappen en daar voor altijd 1 speciale dag kunnen beleven samen met de andere die wat ‘Peculiar’ zijn!

Dit boek benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om te accepteren wie je bent en hoe andere zijn. Ieder heeft zijn eigen gaven en gebreken en niemand mag jou op basis daarvan beoordelen.

Ransom Riggs heeft met zijn verhaal en de bijpassende foto’s het boek tot leven gebracht met een vleugje romantiek en een tikkeltje horror, maar nu stop ik met het schrijven van deze recensie want deel drie ligt op me te wachten!

Helaas het laatste boek, maar wie weet wat we van de film kunnen verwachten, met een schrijver als Ransom Riggs en een regisseur als Tim Burton kan ik alleen maar vol verwachting zijn 😉

Genieten jullie nog maar van deze Compleet Fantastische boektrailer

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments