Onder mijn huid – Marlies Slegers

Je weet dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar…

Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over van alles praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal… Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders?

9200000040540793Auteur: Marlies Slegers

Nederlands
224 pagina’s
Luitingh-Sijthoff
augustus 2015

Ik geef dit boek 

Zodra ik de achterkant van dit boek lees weet ik dat ik hem moet hebben.

Boeken met onderwerpen zoals deze zouden van mij op de verplichte leeslijst van middelbare scholen moeten komen, in boeken zoals deze worden namelijk de onderwerpen die ouders van tieners angst aanjagen precies goed beschreven.

Zo word precies verteld hoe je in zo’n situatie kunt verzeilen zonder er echt bij stil te staan en wat een desastreuze gevolgen deze situaties kunnen hebben.

In het verhaal van Coco volgen we dan ook een vrij naïef meisje, als Nick naar een feestje gaat doet zij dat ook, hockey, tja dat interesseert haar niet maar Nick speelt dus gaat ze…. haar wereld draait om Nick.

Zodra Nick aandacht aan haar besteed is ze dus ook snel geneigd om aan al zijn vragen gehoor te geven, een valkuil waar vele jonge meisjes op bedacht moeten zijn.

Wat ik zo goed vind aan dit boek is dat Marlies alle pijnlijke momenten beschrijft, de vernedering, de woede, de beledigingen die aan Coco worden gericht terwijl zij enkel slachtoffer is, dat maakt dit boek echt.

En echt is het, helaas is sexting onder de jeugd tegenwoordig “normaal” en beseffen zij vaak niet wat de gevolgen kunnen zijn.

Al met al is Onder mijn huid een echte eyeopener, niet alleen voor de jeugd maar ook voor hun ouders!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.