Onverminderd (Flight & Glory, #1) – Rebecca Yarros

Onverminderd (Flight & Glory, #1) – Rebecca Yarros

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten... Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

five-stars
Onverminderd geschreven door: Rebecca Yarros
Bladzijden: 304
Serie: Flight & Glory #1
Meer van deze auteur: Onbereikbaar , Onverwacht , Wilder, De laatste brief, Onverschrokken
Uitgeverij: Zomer & Keuning | September 24th 2015
Genre: New Adult, Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

 

Oh the feels….

Laat ik bij het begin beginnen, de cover:

Ik heb dit boek heel lang laten liggen omdat ik (door de cover) een beetje een duizend in een dozijn gevoel kreeg.

Begrijp me niet verkeerd ik ben weg van de New Adult boeken met een vleugje (of heel veel) erotische spanning, bij dit boek kreeg ik echter door de cover geen ‘ik moet dat boek lezen’ gevoel.

De flaptekst deed al evenmin voor mij, vader gesneuveld in Afghanistan, voor mij als über emo persoon leek me dat geen goed idee.

Toch bleven mede boekliefhebbers dit boek aanprijzen en besloot ik het een kans te geven, gevolg:

Ja, ook ik werd ontzettend verliefd op dit boek!be6698796c43d7daa196b355f4b99646

Ik werd door allerlei emoties verteerd, het ene moment zit je in de wolken met dit boek het volgende moment zit je in zo’n diep dal dat het lijkt of jullie (ja zo erg leef je jezelf in) er nooit meer uit zullen komen.

Personages, heerlijk!

Ember of eigenlijk December, een ontzettend sterke twintigjarige meid die ik door het hele boek bewonderd heb, haar oma die ik ook zo ontzettend kranig vond. June de moeder van December waar ik aan de ene kant ontzettend veel sympathie voor voelde maar aan de andere kant haar ook te zwak vond. Het zusje van December, April is gewoon een 17 jarige tiener die op haar geheel eigen (foute) manier met de problemen probeert om te gaan. Net als Ember zul je bij haar als ook bij hun jongere broertje August ontzettende oudere zus gevoelens hebben! Riley…. wat een haat en woede heb ik toch gevoeld tegenover deze (excuse my language) droplul van een vriendje… 3 jaar samen en dan dit? In dit boek word ook duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn in vriendschappen, dat ze soms uit onverwachte hoek lijken te komen en dat sommige vriendschappen die echt lijken dat niet zijn. En last but absolutely not least Josh…. ik bedoel er zitten natuurlijk in elk boek wel compleet geweldige mannen maar Josh is echt een geval apart!

Van begin tot eind tranen en een lach en ik sluit deze recensie af met een mooie quote uit het boek:

“Leef, lieverd. Lach, huil, schreeuw en heb lief. Besef dat alle momenten die je hebt, alle zweet en tranen waard zijn.”

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.