Onzichtbare Helden ♥

Lekker wegdromen bij een goed boek… Dat is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Blinden, slechtzienden of mensen met dyslexie kunnen dit niet of moeilijk.

Daarom maakt Stichting Dedicon speciaal voor hen luisterboeken. Ben jij tussen de 17 en 30 jaar oud en wil jij je medeboekenliefhebbers helpen? Ga dan naar onzichtbarehelden.com en meld je aan als voorleesheld!

Onze vrijwilligers zijn onze helden. Met hulp van 300 vrijwilligers zorgen wij er namelijk voor dat iedereen die niet of moeilijk kan lezen tóch gewoon mee kan doen in onze wereld. Samen maken we gesproken (school)boeken, kranten en tijdschriften voor mensen die blind of slechtziend zijn of bijvoorbeeld dyslexie hebben. Voor hen zijn onze vrijwilligers onzichtbare helden!

Als ‘Onzichtbare held’ zul je de mensen voor wie je voorleest nooit ontmoeten. Jouw inzet heeft echter een grote impact op het leven van mensen met een visuele of andere leesbeperking. Je zorgt namelijk voor gelijke kansen; kansen om gewoon met anderen mee te kunnen doen. Hoe mooi is dat! Een prachtige manier om anderen te helpen én om leuke en praktische werkervaring op te doen.

Maar het vrijwilligerswerk als ‘Onzichtbare held’ biedt je nog veel meer dan een goed gevoel. Je maakt kennis met een waardevol professioneel netwerk van mensen en je vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. De functies bieden je alle kans om je talenten in te zetten. En zeg nou zelf: boeken en tijdschriften (voor)lezen als vrijwilligerswerk, dat is toch de leukste klus ooit! Dus heb je een prachtige stem, wil je leren hoe je die het beste kunt gebruiken of ben je een kei in audiotechniek? Word dan een van onze vrijwilligers! Je kunt je uren flexibel invullen, zodat het past naast je studie of baan. En als je wilt kun je ook nog een erkend Europass certificaat aanvragen.

Ben jij tussen de 17 en 30 jaar en wil je ook één van onze ‘Onzichtbare voorleeshelden’ worden? Bekijk dan onze vacatures.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Wat goed dat je hier aandacht aan geeft! Mijn oma was (na wat aarzelingen tegen ‘nieuw apparaat’) dolblij met haar daisy-speler en dat ze daardoor weer de krant kon lezen en boeken kon luisteren. Nog blijer was ze toen ze erachter kwam dat ze nu twee dingen tegelijkertijd kon doen: strijken en de krant lezen!