Op het randje (Pushing the Limits #2) – Katie McGarry

Beth kan niet zeggen wat er bij haar thuis gebeurt. Als zij haar mond opendoet tegenover de politie, zal haar moeder sneller worden opgepakt dan zij het woord ‘gevangenis’ kan uitspreken. En dus blijft ze zwijgen, zelfs als ze uit huis wordt geplaatst en een nieuwe start moet maken op een nieuwe school. Ze voelt zich er totaal niet op haar gemak, tot ze Ryan Stone ontmoet, een jongen die in alles haar tegenpool is, maar haar toch beter lijkt te begrijpen dan alle anderen. Maar ook Ryan heeft geheimen, dingen die hij met niemand kan bespreken, ook niet met Beth…

Oorspronkelijke titel: Dare You To
Vertaling: Angelique Verheijen
Taal: Nederlands
ISBN10: 9402704906
ISBN13: 9789402704907
Aantal bladzijdes: 448 pagina’s
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Uitgebracht: september 2015

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Hmmm…nee dit doet het hem niet…. Ik krijg wel een zenuwachtige vibe van deze cover door de manier waarop de hand ligt. Aan de andere kant voelt dit veel te kinderlijk voor een personage als hoe Beth word omschreven in de flaptekst.

De binnenkant


Een ontzettend emotioneel verhaal! Beth een jong meisje die door de fouten van haar moeder een onbegrijpelijk zwaar leven leid. Bij dit boek kon ik niet ophouden met lezen. Mijn hart ging door pieken en dalen en ik leefde zo ontzettend mee met de pittige Beth. Ergens begreep ik precies haar karakter en hoe dat is gevormd.c4b04af7e5cfe175dda082c1bf0ab843

Over de grens was echt een top boek en meteen nadat ik dat boek las wou ik meer. Dit verhaal kan je alleen niet vergelijken met Over de grens. Beth en Ryan zijn niet zoals Echo en Noah. Beth heeft een nog zwaarder leven, een drugsverslaafde moeder met alle problemen daarom heen zorgen er voor dat Beth een heel hard meisje is die niemand dichtbij laat uitgezonderd Noah en Jesaja.

Sommige stukjes in dit boek zijn er echter de reden voor dat dit boek geen 5 hartjes krijgt. Als je hem al gelezen hebt kijk dan gerust even naar de volgende tekst. Op een gegeven moment kan ik niet meer begrijpen waarom ze haar moeder zou blijven redden. Wanneer haar moeder de auto van le asshole bewerkt en Beth de schuld op zich neemt ben ik in staat om mijn boek tegen de muur aan te gooien van frustratie. Okey, je houd van je moeder maar ergens trek je toch de grens!

Ryan is voor mij een hele nieuwe ervaring. Normaal ben ik echt het type badboy en zou ik dus verwachten dat hij me compleet tegen zou staan… Maar nope, Ryan heeft mij toch echt ook veroverd! Het stukje waarin hij de regen vangt en het hun regen noemt… swooooossssshhhhhhh mijn hart ging er met mij vandoor!!!!

Het verhaal, alle nieuwe personages in dit deel…. Ik raad je deze reeks van harte aan!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments