A Day in the Life of… | Op pad met Astrid Harrewijn ♥

Afgelopen vrijdag was ik in Amsterdam met Astrid Harrewijn, een eindje weg en ook een groot stuk uit mijn comfort zone! (Lees… weggekropen op mijn bank met mijn laptop en een boek.) Wat ik in onze hoofdstad ging doen lees je in deze post! 

Ik ontving een tijdje terug een e-mail van Jorien (Uitgeverij Boekerij) met een uitnodiging voor een exclusieve boekpresentatie!

Niet zomaar een boek, Vrienden voor altijd is het derde deel van een heerlijke serie van Astrid Harrewijn! De eerste twee delen (Drie vrienden, een huis (en een klusjesman), Daar heb je vrienden voor) las ik vol plezier!

In de e-mail werd duidelijk dat de presentatie een soort rondleiding door het stedelijk museum was geleid door Astrid zelf. Zo konden wij een kijkje krijgen in de wereld van Kiki en zien waar Astrid onder andere inspiratie bij opdeed.

De avond begon voor mij vol spanning, een lange rit op vrijdag de dertiende naar een stad waar ik me een dorps huismusje voel! Na een nog langere rit dan normaal, met te veel files en oponthoud beland ik na een zoektocht voor een klein cafeetje. Cafe Welling, achter het Stedelijk Museum! Het was ontzettend druk zowel binnen als buiten! Na even rustig toekijken besloot ik op iemand af te stappen en wat was ik blij dat ik buiten Jorien ontdekte. Ergens naar binnen stappen in je eentje lijkt altijd over een hele extra hoge drempel te zijn 😉

Met haar aan mijn zijde vervolg ik de weg naar binnen waar een handjevol andere bloggers aanwezig zijn. Zo maakte ik onder andere kennis met de dames achter Biebmiepje, Nadine Kuiper, More Delight en Serendipity Books! Altijd leuk om gezichten te zien bij de blogs die je volgt!

Na een drankje en een korte wandeling beginnen we aan de rondleiding door het Stedelijk!

Vincent van Gogh

Bij een aantal werken staan we stil en verteld Astrid ons er iets over, ontzettend leerzaam en ze verteld vol passie. Het is altijd mooi om te horen hoe iemand gepassioneerd over iets praat en het is duidelijk dat Astrid aardig wat tijd in het Stedelijk museum heeft doorgebracht.

We starten bij La Berceuse van Vincent van Gogh, zien ook de retrospectieve tentoonstelling van Edward Krasinski.

“I place it horizontally at a height of 130 cm everywhere and on everything. I encompass everything with it and go everywhere.”

Voor mij was dit meer een man die gewoon alles op 1.30 beplakte met blauwe tape 😉 maar door de achterliggende gedachte dat dit op de hoogte van je hart was en hij zelfs zijn vrouw beplakte kreeg het toch iets moois!

Jean Dubuffet

Jean Dubuffet is een soort doodle artiest 🙂 zijn werken zijn net allemaal doodles in het groot!

We zagen ook de Cathedra van Barnett Newman, een schilderij wat door Gerard Jan van Bladeren wreed werd beschadigd! Als je voor het doek staat kun je nog steeds zien waar hij het mes door het doek heen heeft gehaald. Toch is dit grote doek prachtig om van dichtbij te bekijken. astrid harrewijnVan ver af dacht ik bij mezelf, een doek blauw verven kan toch iedereen? Toen Astrid ons zei het dichterbij te gaan bekijken leek het doek te leven. Opeens zagen we verschillende tinten blauw, groene stippen en leek elke oogopslag iets nieuws met zich mee te brengen.

Voor een leek op kunstgebied was het mooi om verschillende soorten kunst te ontdekken. Zo kwam ik er tijdens deze rondleiding achter dat Moderne kunst helemaal geen kunst van vandaag of de toekomst is! En ook kwam ik er achter dat ik meer van Moderne kunst hou dan van andere vormen en sommige werken echt mooier worden als je er van dichtbij op kijkt!

Zou ik Astrid mee mogen nemen wanneer ik een museumkaart aan zou schaffen dan zou ik zeker vaak naar het museum gaan! Ze kan heerlijk vertellen en je enthousiast krijgen over dingen waar je eerst niet stil bij stond.

En nu rest mij nog het laatste stukje uit het derde boek te lezen! Ik voelde me al thuis bij de drie vrienden, na deze heerlijke presentatie heb ik nog meer het gevoel dat Kiki een van mijn vrienden is!

Ik wil de uitgeverij, Jorien en Astrid nogmaals hartelijk danken voor deze heerlijke vrijdag de dertiende!

Van Boekerij kreeg ik ook nog een extra exemplaar om te verloten onder mijn lezers! Hoe je hier kans op maakt lees je aankomende week op mijn blog, hou hem goed in de gaten!

1 reactie

  1. Marleen schreef:

    Wat ziet het er leuk uit! Klinkt als echt een toffe middag!
    Marleen onlangs geplaatst…De leukste series voor tussendoorMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: