Recensie | Phobos² (Phobos #2) – Victor Dixen

Hervatting van het Genesiskanaal over3 seconden…2 seconden…1 seconde…De twaalf pioniers van het Genesisprogramma dachten te weten wat ze te wachten stond. Ze dachten hun oude leven achter zich te hebben gelaten om echte ruimtehelden te worden. In werkelijkheid zijn ze het slachtoffer van een wrede samenzwering.Léonor dacht haar gevoelens onder controle te hebben. Ze hoopte op Mars eeuwige roem te vinden en misschien wel verliefd te worden, maar ze blijkt de doos van Pandora te hebben geopend. En nu zijn de herinneringen te heftig om ooit nog te vergeten…

four-half-stars
Phobos² geschreven door: Victor Dixen
Bladzijden: 414
Serie: Phobos #2
Meer van deze auteur: Phobos, Phobos³ (Phobos, #3), Phobos⁴
Uitgeverij: Uitgeverij Q | maart 2017
Genre: Young Adult, Science Fiction
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Phobos² | De cover

Leonor in haar satijnen nachthemd, zwevend voor de rode planeet! Hij past echt perfect bij het eerste deel van Phobos dus het is een pracht in je boekenkast!

De tekst “Vergeten kan niet meer…” trekt zeker je aandacht!

Phobos² | De binnenkant

Na de cliffhanger in boek 1 kon ik haast niet wachten tot dit tweede deel zou verschijnen! Van Phobos heb ik zeer genoten omdat het echt meer gaf dan ik in eerste instantie had verwacht.

Deel twee deed daar nog een schepje bovenop! Na de grote onthulling in deel 1 stond ik te popelen om te lezen wat de 12 kandidaten aan boord van Cupido zouden gaan doen.

In Phobos² starten we waar we boek 1 dichtsloegen. De 12 pioniers staan voor een immens moeilijke keuze!
De spanning is meteen in de eerste pagina’s weer intens aanwezig!

Phobos²

Waar ik in deel 1 soms nog een klik miste met de personages, kon ik me in dit deel steeds meer inleven in sommige van hen. Zo vond ik Leonor in deel 1 van tijd tot tijd too much. In dit deel kon ik me inleven in haar. Ik voelde haar onmacht en woede en soms ook haar verbijstering of blijdschap wanneer de andere kandidaten bepaalde keuzes maakten of dingen zeiden!

Het lezen vanuit meerdere karakters vond ik ook in dit deel erg prettig! Zo lees je het ene moment van uit de gemene Serena, het volgende moment vanuit de trouwe kijkers, Andrew en Harmony en natuurlijk vanuit Leonor!

Zo heb je het gevoel dat je het hele verhaal meekrijgt van alle kanten!

De tekeningen wanneer het over technische zaken gaat vind ik ook erg prettig! Door middel van de illustratie word het geen wat beschreven word ook voor een ‘leek’ duidelijk!

Minpuntje?

De reclameblokken tussendoor. Voor mij is reclame op tv echt horror waardoor ik geen tv kijk. Nu krijg ik tussendoor ook reclame in mijn boek 😉

Ik snap dat de kandidaten hier aan mee werkten voor hun sponsors maar mij leid het af en toe een beetje uit het verhaal!

Eindoordeel?

Phobos van Victor Dixen is echt een origineel en boeiend verhaal! Ik kan niet wachten tot ik deel drie van de hand van deze cliffhanger koning van de ruimte kan lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. ik vond de personage ontwikkeling ook heel fijn in dit boek en vooral waar ik in boek 1 de klik met de jongens nog veelal miste doordat je weinig van hun mee kreeg, vond ik dat in dit boek dus echt een enorme vooruitgang!!

    en ik deel je mening over de reclame in het boek. Dat was voor mij ook overbodig, want het voegde voor mij niet veel toe behalve idd de gedachte; oke hier wil ik zsm doorheen zodat ik verder kan met het verhaal haha. We weten dat het een tv-programma is aangezien je genoeg andere aspecten hiervan te zien krijgt zoals Serena in de montage ruimtes en het beschrijven van het publiek etc.. van mij had dat dus ook best geskipt mogen worden.

    Voor de rest vond ik het gewoon echt een heerlijk tussenboek en ik kijk weer ontzettend uit naar boek 3. De cliffhanger in dit boek was voor mij echt een enorme schok en ik ben emotioneel helemaal door de mangel gehaald haha. Maar Victor heeft me toegefluisterd dat ik mag hopen wat Marcus betreft.. dus dat stemt me Iets vrolijker hahaha
    melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOGISH ITEM | ENGELSTALIGE RELEASES – MEI 2017My Profile