Plankenkoorts, Tamara Haagmans

Plankenkoorts, Tamara Haagmans

Plankenkoorts is de nieuwe heerlijke feelgoodroman van Tamara Haagmans, bekend van De mooiste dag van je leven. Voor de liefhebbers van Lisette Jonkman en Jackie van Laren.
Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara's opa en oma?
Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen... Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

four-stars
Plankenkoorts geschreven door: Tamara Haagmans
Bladzijden: 264
Meer van deze auteur: Verblind door hem, Sprong in het diepe, Met een beetje geluk
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | juni 2020
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik werd door Tamara benaderd, zij zocht bloggers die Plankenkoorts als recensie exemplaar wilden lezen voor de uitgever. Hartstikke leuk wanneer er aan jou gedacht word! Ik las al eerder boeken van haar en feelgood boeken liggen in mijn straatje dus zei ik uiteraard direct ja!

Wat vind ik van de cover?

Zoetjes! Er gebeurt veel op de cover van ‘Plankenkoorts’ maar dat is niet storend. Leuk detail is dat de vlindertjes ook aan de binnenkant van de flap zijn doorgevoerd.

Na het lezen van het boek vind ik de titel alleen niet helemaal bij het boek passen?

Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik heb niemand gezien met plankenkoorts 😉

Wat vind ik van het verhaal?

Plankenkoorts is net een Matroesjka pop. Het verhaal heeft meerdere laagjes en die worden één voor één onthuld.

Zo hebben we Mara die het liefst haar eigen praktijk zou willen hebben om te doen waarvoor ze gestudeerd heeft. Dramatherapeut voor kinderen, daar ligt haar passie.

Maar doordat ze haar opa helpt in het familiebedrijf staat haar eigen leven on hold. En voor haar gevoel kan ze ook niet anders. Opa en oma zijn er altijd voor haar geweest. Iets wat over haar eigen ouders, Gina en Evert, niet gezegd kan worden. En doordat het nu met oma niet goed gaat kan opa al haar hulp goed gebruiken, vooral wanneer het mis gaat in de winkel.

Ik merk een groei aan in het schrijfwerk van Tamara. Verhaallijnen lopen vloeiender, details kloppen en ook haar personages zetten een geloofwaardiger verhaal neer. Niet dat al haar personages nu even leuk zijn, want sjies wat heb ik me stuk geërgerd aan de ouders van Mara.

Je familie kies je niet en dat maakt dit verhaal meer dan duidelijk!

Ik weet hoe kinderen die niet begrepen worden zich kunnen voelen. Ik weet hoe het is om je ongewenst te voelen.

Naast feelgood roman weet Tamara je op sommige puntjes ook echt een brok in je keel te bezorgen! Maar ook blijven sommige puntjes over de top en ik denk dat dat gewoon echt Tamara is! Over de top met plankenkoorts! En daarom schrijft ze vol uitbundigheid en staat ze niet op het toneel!

Conclusie:

Niet alles dat blinkt is goud, maar iets hoeft ook geen goud te zijn om te blinken! Plankenkoorts is een heerlijke roman met happy end en wie geniet daar nu niet van?

Plankenkoorts ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.