Reboot #1 – Amy Tintera

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Taal: Nederlands
Vertaald door: Valerie Janssen
Oorspronkelijke titel: Reboot
ISBN10: 9000350220
ISBN13: 9789000350223
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 296
Verschijningsjaar: 2016
Uitgeverij: van Goor

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover13517455


Mooi en simpel. Vooral van de tekst moet deze cover het hebben. Na het lezen van het boek zou ik toch voor de oorspronkelijke cover zijn gegaan!

De binnenkant


Wren was dood, 178 minuten lang voordat zij weer tot ‘leven’ kwam. Een reboot verliest menselijke kanten en des te langer je ‘dood’ bent des te minder blijft er van je over. Met haar 178 minuten is Wren dus eigenlijk niks meer dan een koud omhulsel.

Als Reboot (eigenlijk dus een zombie) ben je werkzaam voor de overheid, hun houden je in gevangenschap en je dient voor hun op diverse missies te gaan. Dan komt er een nieuwe lading Reboots waaronder Callum. Callum was maar 22 minuten dood. Hij is dus nog zo goed als mens. Wren geeft hem eigenlijk al meteen geen kans, in haar ogen zijn onder de zestigers zwak en traint zij enkel sterkere Reboots. Maar wanneer Callum haar vraagt om hem te trainen accepteert ze uit nieuwsgierigheid om te zien of zij van hem wel een goede Reboot kan maken.

REBOOT is een romantisch zombie verhaal gedrenkt in een dystopische wereld. En dit boek is echt super! Vol actie en verslavend vanaf de eerste bladzijde! Heerlijke personages, geweldige chemie tussen Wren en Callum maar ook tussen Wren en haar kamergenootje Ever. Ik had niet verwacht dat ik zo zou genieten van dit boek.

Absolute pluspunt is voor mij Wren, ik hou er van dat er steeds meer kick ass dames in boeken komen die hun eigen hachje redden en geen mannen nodig hebben! (Don’t get me wrong, een heerlijk ‘here I come to save the day’ in de vorm van een man vind ik ook nog steeds super!) Waarom ik dit boek geen 5 hartjes geef…. Ik was ietwat teleurgesteld over de tweede helft van het boek.. mijn teleurstelling komt in de vorm van een spoiler dus niet lezen als je het boek nog niet las! Ohw en natuurlijk kan dit allemaal nog goed komen in boek twee 😉

Ik was ietwat teleurgesteld dat over de helft van het boek weer ging over een opstand. Zo gaat het weer erg veel richting boeken als The Hunger Games en Divergent. Wat ik verwachte was meer een zombie/vampier apocalypse 😉 maar wie weet wat er in deel twee gebeurd!

Als je van boeken als The Hunger Games, Divergent of de Juliette trilogie houd is dit eerste boek ook echt iets voor jou! Rebel, deel twee uit deze duology,  word ook vertaald door van Goor uitgeverij en verschijnt in oktober dit jaar!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments

    1. Ja de laatste tijd zie je veel “oogcovers” zoals jij ook al aangaf op Twitter geloof ik…. Bij sommige boeken is het inderdaad jammer dat er meerdere delen worden gemaakt. Zo krijg je meerdere mwah boekjes in plaats van een echte knaller!

  1. Door deze recensie ben ik nog meer benieuwd nar dit boek. balen dat ik hem vorige week heb laten lopen, maar goed, het komt wel. Leuke recensie <3

    alleen staat er op veel plekken 'hun' waar er 'hen' zou moeten staan. De meeste mensen storen zich hier niet aan, maar het is misschien wel een tip om daar op te letten. 'Hun' is namelijk een bezittelijk voornaamwoord dus die klopt in de meeste zinnen niet.

    ~ Live Your Life Readin