Recencie | Ontwakende Goden (Themis Files #2), Sylvain Neuvel

Recencie | Ontwakende Goden (Themis Files #2), Sylvain Neuvel

Als kind deed Rose Franklin een verbijsterende ontdekking: een metalen hand, die diep in de aarde begraven was. Daarna stond haar hele leven in het teken van dit mysterie en de zoektocht naar het antwoord op de vraag: waarom lagen er overal ter wereld reusachtige metalen lichaamsdelen? Jaren van onderzoek hebben intrigerende antwoorden opgeleverd maar evenzoveel verwarrende vragen. Het antwoord lijkt dichterbij dan ooit als een tweede robot – veel groter dan de eerste – zich uit het niets manifesteert, midden in de binnenstad van Londen.

four-stars
Ontwakende goden (Themis Files, #2) geschreven door: Sylvain Neuvel
Bladzijden: 256
Serie: Themis Files #2
Meer van deze auteur: Slapende reuzen
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | November 13th 2017
Genre: Science Fiction
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Dat is echt met recht een juweeltje! Ik ben in eerste instantie echt gevallen voor de covers van deze boeken! Ze zien er zo ontzettend mysterieus uit en dat was voor mij een reden om ze op te pakken!

In het begin van dit tweede deel zijn we 9 jaar verder en het begint meteen spannend!

Zijn Themis en de tweede robot nu door aliens achtergelaten voor ons of wat is de bedoeling van deze mega robots? Wanneer er steeds meer robots landen verspreid over de hele wereld is die theorie al gauw van de baan. Wat volgt zijn een hoop verschillende plottwists die dit boek een stuk spannender maken dan het eerste deel!

(Waarschijnlijk gaan mensen deze vergelijking niks vinden, sorry ik ben ook een filmjunkie! Maar ik kreeg tijdens het lezen van dit deel echt een beetje War of the World gevoelens en ik vond die film erg tof!)

Ontwakende goden geeft meer inzicht in alle personages en hoe ze zijn veranderd en gegroeid in de negen jaar die voorbij zijn gegaan. Rose, Kara, Vincent en de mysterieuze interviewer worden allemaal uitgebreider omschreven. Wel nog steeds door middel van interviews, missierapporten enzovoorts. Toch kreeg ik in dit tweede deel een stuk meer emotie te zien en kon ik me daardoor stukken beter inleven in de personages. Een absoluut pluspunt dus!

“Ik stel voor dat u naar huis gaat. Ga naar huis en zeg tegen uw dierbaren dat u van ze houdt. Zeg het tien keer, honderd keer. Doe het zolang u dat kunt. En als we dit op een of andere manier overleven, blijf het dan doen. Uiteindelijk is dat het enige wat werkelijk belang is.”

Ik ga hoe dan ook zeker deel drie lezen. Ik ben namelijk heel erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat na alle gebeurtenissen in dit boek.

Sylvain Neuvel heeft een toffe mix van wetenschap en Science-fiction actie geschreven en zelfs als een newbee in het sci-fi genre heb ik genoten van deze nieuwe leeservaring!

In mijn recensie van het eerste deel heb je kunnen lezen dat ik het verhaal echt heel goed vond maar dat het tempo af en toe wat wegviel tijdens het lezen. Op sommige momenten werd het langdradig of erg uitgebreid met vaktaal waardoor ik in dit boek wederom zo nu en dan mijn concentratie verloor.

Na het lezen van Slapende reuzen had ik echt gehoopt dat de actie momenten die daarin zaten in Ontwakende Goden verdubbeld zouden worden. Hoewel er zeker veel meer actie in dit boek zat had ik stiekem gehoopt op nog meer actie en wat minder gepraat! Wellicht is het derde deel scheepsrecht?

[bol_product_links block_id=”bol_5a77723c75f89_selected-products” products=”9200000069831552,9200000079530405″ name=”Sylvain neuvel” sub_id=”” link_color=”F29BBE” subtitle_color=”F29BBE” pricetype_color=”F29BBE” price_color=”F29BBE” deliverytime_color=”F29BBE” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment