Recensie | 10 truths en een dare, Ashley Elston

Recensie | 10 truths en een dare, Ashley Elston

Olivia staat op het punt om af te studeren, wanneer ze erachter komt dat ze één onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond. Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen om ervoor te zorgen dat ze nét op tijd alles in orde heeft. Ze moet er dan alleen wel voor zorgen dat ze dit geheimhoudt voor haar grote nieuwsgierige familie die via een app ook nog eens elke stap kan volgen die Olivia zet. Gelukkig kunnen de andere leden van het Fab Four-team Sophie, Charlie, en Wes, haar helpen dit geheim te bewaren. Wat kan er nog gebeuren nu Olivia's partners in crime ook nog eens een goed plan hebben? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

four-stars
10 truths en een dare geschreven door: Ashley Elston
Bladzijden: 239
Meer van deze auteur: 10 Blind dates, Dit is ons verhaal
Uitgeverij: Best of Ya | 20 May 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Karin Pijl
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Voor mij een prima cover. Door de tekst ‘sorry mam’ ben ik meteen benieuwd. Ik moet na het lezen wel zeggen dat ik vind dat Olivia echt geen reden heeft om sorry te zeggen en haar moeder eerder sorry tegen haar zou moeten zeggen.

Wat vind ik van het verhaal

Hoewel dit boek als standalone gelezen kan worden raad ik toch aan om 10 Blind Dates eerst te lezen zodat je de personages en hun verhaallijnen wat beter kent.

Op het allerlaatste moment er achter komen dat je niet als beste van de klas zult afstuderen. Alleen de gedachte daaraan is toch al zat voor een bonk stress en veel hoofdpijn.

Gooi daar een controlfreak moeder, vrijwilligerswerk en alle afstudeer feestjes bij op waar niemand mag weten dat ze eigenlijk (nog) niet geslaagd is en je weet hoe moeilijk het is voor Olivia om niet te bezwijken aan de stress. Dit verhaal is daarnaast gevuld met feestjes, telefoons en vreemde appjes en een golftoernooi met een hele leuke golfer.

Gelukkig heeft Olivia een plan om alsnog te kunnen slagen zonder dat iedereen achter dit foutje komt. Voor dit plan krijgt ze hulp van een stel geweldige vrienden. Sophie, Charlie en Wes doen er alles voor om Olivia te helpen haar geheim te bewaren en af te kunnen studeren.

Ik vind het geweldig hoe de familie van Olivia en haar vrienden voelen als een warm bad. Hoe ze samen komen en samen eten en hoe je altijd bij Nonna binnen kan vallen is gewoon hartverwarmend.

Pluspuntje in het boek vond ik absoluut de hoofdstukken die beginnen met een uitnodiging voor een van de afstudeerfeestjes en een truth van Olivia. Ik vind zulke kleine details echt een toegevoegde waarde geven aan een boek. Je hebt dan meer het idee dat je het boek beleeft in plaats dat je het alleen maar leest.

Als ik al een minpuntje moet bedenken in dit boek dan is het wel het medelijden dat ik heb met Olivia. Haar moeder is zo ontzettend opdringerig, dwingend en controlerend.

Conclusie

10 Truths en een Dare is een schattige young adult die je aan het lachen zal maken en je hart zal verwarmen.

Dit boek ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.