Recensie | 13 Minuten, Sarah Pinborough

Ik was dertien minuten dood.

Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan. Voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars.

four-half-stars
13 minuten geschreven door: Sarah Pinborough
Bladzijden: 368
Meer van deze auteur: Het dodenhuis
Uitgeverij: Best of Ya | June 1st 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

13 Minuten | De cover

Een prachtige warrige mysterieuze cover met een quote van meester schrijfer Stephen King. Een absolute coverbuy!

13 Minuten | De binnenkant

Sarah Pinboroughs boek word neergezet als young adult boek maar vergis je niet, het telt net zo goed als psychologische thriller!

13 Minuten was echt een complex, ontzettend verslavend en ijzersterk in elkaar gezet verhaal! Mijn hoofd werkte overuren met alle complottheorieën!

Een boek dat vrouwen van alle leeftijden zal aanspreken omdat iedereen zich kan verplaatsen in de tijd van de middelbare school. De populaire en niet populaire kliekjes op school en de druk die dat met zich meebrengt kan iedereen zich als de dag van gister heugen of het nu net een dag geleden is of al 30 jaar!

De populaire kliek in dit verhaal zijn de meiden Jenny, Natasha en Hayley. Blond en mooi als dat ze zijn worden zij de Barbies genoemd.

Het verhaal begint met de man die Natasha in het water vind gevolgd door een hoofdstuk met onderlinge smsjes van Jenny en Hayley. Na een paar hoofdstukken vanuit Becca (Rebecca) de voormalige vriendin van Natasha komen we uit bij hoofdstukken geschreven vanuit Natasha. Zij ontwaakt zonder herinneringen aan wat er gebeurd is en hoe zij in het ijskoude water terecht is gekomen.

Vanuit verschillende pov’s en onderdelen word langzaamaan het grote geheim ontrafelt en ik moet zeggen dat door alle uittreksels uit kranten, sms’jes, dagboekstukken en politieverslagen het boek zowel complex was als ook ontzettend verslavend.

Mijn hoofd werkte overuren met alle complottheorieën in mijn hoofd. Niet één keer ging de uiteindelijke uitkomst door mijn hoofd. Echt een ijzersterk in elkaar gezet verhaal!

Met het uittikken van deze recensie krijg ik alweer zin om het boek opnieuw te lezen! Dit boek word aanbevolen voor fans van Gossip Girl en Pretty Little Liars maar stiekem vond ik het zelfs beter!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.