Recensie | Aan het hof van Eden, Joelle Charbonneau

Een tweeling met een geheim. Een koning zonder erfgenaam. Een strijd op leven en dood.
De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig.Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch. Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan - tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren. De ban tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven. Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen.Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

three-half-stars
Aan het hof van Eden (Aan het hof van Eden, #1) geschreven door: Joelle Charbonneau
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: Tijdbom
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | August 15th 2017
Genre: Young Adult, Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

aan het hof van eden

Aan het hof van Eden | De cover

De cover trok ontzettend mijn aandacht! Het heeft echt een beetje een soort Game of Thrones gevoel waardoor de toon al een beetje gezet word.

Stiekem moet ik na het lezen van het boek wel zeggen dat ik de troon liever blauw had gezien met een gele vloeistof er over heen! De kleuren van het hof van Eden.

Aan het hof van Eden | De binnenkant

Na het lezen van Nodig was ik erg benieuwd naar dit fantasy verhaal van Joelle Charbonneau.

Aan het hof van Eden heeft een intrigerend plot met een stel zeer goed uitgeschreven personages! Vanaf het begin van het boek was ik weg van de tweeling Carys en Andreus. De hechte band die ondermeer is onstaan door het geheim van Andreus maakt dat je je meteen betrokken voelt met hun verhaal. Ik ben meteen ook weg van Carys, ze is geen echte dame… niet alleen figuurlijk maar ook qua karakter niet. Ze leert stiekem zwaardvechten en boogschieten van haar broer en dat kan ik alleen maar toejuichen! Dames horen niet alleen maar mooi te zijn in hun korset en hoepelrok! En dat vind ook Carys haar beste (en enige) vriendin Larkin.

Echte dames zijn saai. Ze moeten van alles en ze mogen niks. Goden, dat is toch geen leven.

De wereldopbouw is vrij gruwelijk. Koning Marcus regeert met strenge hand zijn rijk der 7 deugden en heeft oorlog met nabij gelegen landen, echter is er meer om bang voor te zijn! Zijn rijk word aan stroom voorzien door 7 grote windmolens op de kasteeltorens met een grote lichtbol op de hoogste toren! Licht is veiligheid en houdt het slechte op afstand.

Maar met het aanstellen van een nieuwe profeet verliest het volk zijn geloof in de koninklijke familie en diens raad . Wanneer er problemen met de stroom komen en de koning en zijn oudste zoon en troonopvolger omkomen veranderd al gauw het leven in de hof van Eden in een groot complot waar ieder zijn eigen spel speelt.

Een serie van proeven bepaalt wie van de tweeling de troon zal erven. Met een niet te vertrouwen raad, een gebroken familie en de dreiging van de Xhelozi zullen Carys en Andreus boven zichzelf uit moeten stijgen om te overleven!

Actie (zeker in de tweede helft), intriges, verraad, monsters, een ietsiepietsie liefde en een snufje magie. Aan het hof van Eden is zeker een aanrader als je van een goed fantasy verhaal houd!

Aan het hof van Eden | Minpuntjes?

Na het uitlezen van dit boek kan ik zeggen dat Joelle toch wel erg veel uitweid in haar verhalen waardoor het soms wat langdradig is en er minder vaart zit in de 1e helft van dit boek.

Ze is echter een ster in de tweede helft want daar word het verhaal erg spannend en eindigt het met een immense cliffhanger!

3,5 ster (een 7) en grote verwachtingen voor deel twee!

[bol_product_links block_id=”bol_59a2ce6311698_selected-products” products=”9200000075940101″ name=”hof van eden” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.