Recensie | Al die mooie vreemden, Elizabeth Klehfoth

Op een prachtige zomerdag in 2007 verdwijnt Grace, de mooie, jonge vrouw van zakenman Alistair Calloway en moeder van Charlie...

Tien jaar later heeft de zeventienjarige Charlie nog altijd geen antwoord op de vraag wat er precies met haar moeder gebeurd is. Inmiddels zit ze op een prestigieuze school in New England en heeft ze zich volledig in het kostschoolleven gestort. Daarbij hoort ook het lidmaatmaatschap van de A's, een geheim genootschap van medescholieren. Om door de A's geaccepteerd te worden moet ze een aantal riskante opdrachten uitvoeren, die ervoor kunnen zorgen dat ze haar vrienden kwijtraakt en van school wordt gestuurd.

Dan komen de duistere gebeurtenissen uit het verleden en het heden onverwachts samen, en zou Charlie de verschrikkelijke waarheid over haar familie en haarzelf weleens niet kunnen overleven...

Recensie | Al die mooie vreemden, Elizabeth KlehfothAl die mooie vreemden geschreven door: Elizabeth Klehfoth
Uitgeverij: Harper Collins | 10 June 2019
Genre: Young Adult
Bladzijden: 480
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Ik vond de cover van ‘Al die mooie vreemden’ zo intrigerend! Ook past hij perfect bij de tijd van het jaar en wil je hem direct in je strandtas stoppen om er heerlijk in weg te duiken aan het water!

De quote van Mirjam Mous geeft je nog net dat extra zetje!

Het verhaal begint met een proloog die al een bepaalde toon zet voor het hele verhaal. De vader van Charlie word duister neergezet en daardoor gaat ook zij aan haar eigen vader twijfelen.

Charlie wil er achter zien te komen wat er met Grace, haar moeder, is gebeurd tien jaar geleden. Zelf denkt ze dat haar moeder hun in de steek heeft gelaten en gewoon niet om hun gaf. Door verhalen van haar Oom Hank en de rest van haar moeders familie en vrienden word ze op een bepaald spoor gezet en ze besluit het verder uit te gaan zoeken.

Tussendoor moet ze ook op school haar uiterste best doen. Ze is uitgekozen om lid te worden van een elite club op school. Maar om bij deze geheime club toegelaten te worden zal ze ook bepaalde opdrachten moeten doen die haar toekomst op deze school op het spel kunnen zetten.

Terwijl ze steeds verder in het verleden duikt komen er dingen omhoog die duidelijk maken dat het wel eens kan zijn dat haar moeder niet zomaar is vertrokken.

Wisselend tussen verschillende povs in het heden en verleden komen we steeds meer te weten over de A’s op de kostschool en over het verleden van haar ouders.

Al die mooie vreemden bevat mysterie, geheimen, drama en nog veel meer. Wat er met Grace gebeurt is lees je in 478 heerlijke bladzijden gevuld met wendingen en bochten die ik niet zag aankomen.

Het tempo door het hele boek was precies goed om je aandacht vast te grijpen en niet los te laten. Ik moet wel zeggen dat ik het meer als een thriller vond lezen. Hoewel de hoofdpersoon 17 jaar is voelt de opzet van dit verhaal niet echt als een YA. Vooral het verschil qua upperclass en lowerclass deden dit verhaal in de verleden tijd als een wat ouderwetser setting aanvoelen.

[bol_product_links block_id=”bol_5d2c617c3b0e8_selected-products” products=”9200000108666798,9200000095679077″ name=”al die mooie vreemden” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”798″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.