Recensie | Al het moois is niet verloren, Danielle Younge – Ullman

De 17-jarige Ingrid, dochter van de beroemde operazangeres Margot-Sophie, heeft een grote droom: ze wil dolgraag een prestigieuze zangopleiding volgen.

Om dat te bereiken moet ze een deal maken met haar moeder. Margot-Sophie laat haar alleen gaan als ze eerst in haar eentje drie weken op een natuurkamp gaat. Ingrid is bepaald geen nature girl, maar hoe erg kan het zijn om een paar weken bij een kampvuur te zitten en nieuwe vrienden te maken? En bovendien is het een goede afleiding van Isaac, de jongen die ze net gedumpt heeft. Maar dat valt allemaal behoorlijk tegen. Het kamp lijkt meer op een bootcamp-achtig survivalprogramma en ze komt terecht in een groepje getroebleerde jongeren die elk hun eigen problemen hebben. Ingrid begrijpt niet hoe ze daarin is beland, maar ze heeft een belofte gedaan aan haar moeder en is vastbesloten om vol te houden. Zelfs als dat betekent dat ze onder ogen moet zien dat ze minstens zo getroebleerd is als de mensen om haar heen – of misschien wel meer.

four-stars
Al het moois is niet verloren geschreven door: Danielle Younge-Ullman
Bladzijden: 319
Uitgeverij: Best of Ya | June 15th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

[bol_product_links block_id=”bol_59c231ff27891_selected-products” products=”9200000075752681″ name=”al het moois” sub_id=”” link_color=”000612″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Al het moois is niet verloren | De coveral het moois is niet verloren

Ik werd verliefd op de cover! Een meisje in de duisternis van de natuur onder een prachtige sterrenhemel!

Al het moois is niet verloren | De binnenkant

Na het lezen van de achterflap moest ik dit boek lezen! Een bootcamp/survivalprogramma voor jongeren met problemen? Dat klinkt al geweldig, maar de hoofdpersoon Ingrid dacht naar een natuurkamp te gaan en komt van een hele koude kermis thuis!

De hoofdpersoon Ingrid heeft als jong meisje een heerlijk leven! Samen met haar moeder, de operazangeres Margot-Sophie Lalonde reist ze rond van theater naar theater, zelfs door Europa heen! Een vaste plek hebben ze niet en ze krijgt thuisscholing.

Ze heeft een hele liefdevolle band met haar moeder, ze word in slaap gezongen en overal houdt haar moeder haar hand vast. Samen maken ze muziek, dragen dezelfde warme winterjassen en ga zo maar door! Maar er zijn ook andere dagen, dagen waarop haar moeder verdrietig is

Wanneer haar moeder een aanstelling krijgt in het Covent Garden operagebouw trekken ze in hun eerste ‘thuis’ in Londen en gaat Ingrid naar school! Het leven lijkt haar toe te lachen tot op een dag het doek valt en de magie verdwijnt!

Met liefdesverdriet en een depressieve moeder is het leven van Ingrid niet meer wat het was. Ingrid wil graag een zangopleiding doen maar van Margot-Sophie moet ze dan eerst het Peak Wilderniss programma doen! Ingrid denkt een soort natuurkamp te gaan bijwonen, wat ze echter niet verwacht zijn een stel junks, criminelen en gestoorden!

Dit boek klinkt nu misschien erg zielig, en op sommige stukken is dat het ook zeker! Maar het zit voornamelijk bomvol met de heerlijke persoonlijkheid van Ingrid! Ik heb meerdere keren echt dubbel gelegen om haar heerlijke sarcastische opmerkingen en gedachtes!

Een boek dat je in één ruk uitleest omdat je je zo inleeft in Ingrid en het programma dat Peak Wilderniss eigenlijk is! Een verhaal vol emotie waar je zeker van zult genieten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments