Recensie | Alex M. en de Boeken van de Nacht, J.A. White

Recensie | Alex M. en de Boeken van de Nacht, J.A. White

ALEX M. is een buitenbeentje op school. Hij schrijft griezelverhalen en noemt ze zijn 'Boeken van de Nacht'.
Midden in de nacht hoort Alex zijn favoriete griezelfilm in een flat op de vierde verdieping. Hij aarzelt niet en klopt aan. Eenmaal over de drempel, wordt hij opgeslokt door de magische flat. Zullen zijn Boeken van de Nacht hem redden?
EEN MAGISCH GRIEZELVERHAAL VOOR KINDEREN VANAF 9 JAAR...
DURF JIJ HET AAN?

four-stars
Alex M. en de Boeken van de Nacht geschreven door: J.A. White
Bladzijden: 311
Uitgeverij: Lannoo | juni 2020
Genre: Jeugd
Vertaald door: Mireille Vroege
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Deze cover spreekt natuurlijk direct elke boekenwurm aan! Een duister zwarte cover waarbij we door het sleutelgat een glimp van een jongen in een gigantische bibliotheek krijgen. Ik was meteen verkocht!

Wat vind ik van het verhaal

Op een nacht besluit een jongen genaamd Alex naar de kelder van zijn flatgebouw te gaan en zijn “nachtboeken” in de oven te vernietigen. Alex houdt van zijn boeken maar hij denkt ook dat hij door zijn verhalen nooit geaccepteerd zal worden door zijn klasgenoten. Anders zijn is de reden dat hij een weirdo is, een freak. En hij hoopt dat als hij zijn verhalen vernietigt hij niet meer anders zal zijn en er misschien bij gaat horen.

Wat Alex niet ziet aankomen is dat hij niet in de kelder zal uitkomen maar in een werkelijke nachtmerrie!

Hij word gevangen door een heks, en om in leven te blijven moet Alex haar elke avond een eng verhaal vertellen. Gelukkig heeft hij zijn nachtboeken gevuld met griezelige verhalen nog in zijn rugzak!

De heks heeft nog een andere gevangene, een meisje genaamd Yasmin. Zij heeft de hoop op ontsnapping al lang opgegeven en vertelt Alex dat hij, om in leven te blijven, Natasha huiveringwekkende verhalen moet blijven vertellen. Maar Alex heeft bijna geen verhalen meer en hij kan zich niet concentreren op het schrijven omdat hij alleen maar kan denken aan zijn ontsnapping.

In het verhaal zit ook nog een kat met magische vermogens, ik heb hier wel een lastig puntje bij gehad want ik begrijp dat de heks gruwelijk moet zijn maar voor mij gaat dierenmishandeling altijd een tikje te ver.

Of het Alex en zijn lotgenoten gaat lukken om te ontsnappen aan de magische flat en de gruwelijk heks lees je in dit verrukkelijke boek waar je sneller doorheen vliegt dan een heks op een bezemsteel

Conclusie

Alex M. en de Boeken van de Nacht was een leuk, duister avontuur. Hans en Grietje 2.0 om het maar zo te zeggen! Een verhaal met slechte heksen, welk kind (en volwassene) gruwelt en geniet daar nu niet van?

Alex M. en de Boeken van de Nacht ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.