Recensie | Alleen een beetje verliefd misschien, Lonneke van Engelen

Recensie | Alleen een beetje verliefd misschien, Lonneke van Engelen

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar... Het kan snel gaan. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Waargebeurd, eerlijk, geestig en ongepolijst. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee jonge kinderen, een goede baan, een tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze... Ik haal een nat doekje over de vette pindakaasstrepen. Meneer komt de keuken in. Hij zegt niks. Pakt zijn spullen en wil weglopen. Zonder het ooit gedacht te hebben, flap ik eruit: 'Wat ís er toch met jou? Heb je een ander of zo?' Gemeen lachend kijkt hij me aan. 'Nee dat niet. Alleen een beetje verliefd misschien...' ...en toen gaf ze zich over. Aan een hopeloze verliefdheid. Op een collega, de knapste van kantoor. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Met vurige seks, ruzie, verraad, een scheiding, verdriet, twee rechtszaken, drie verhuizingen en een ontslag tot gevolg. Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar... Het kan snel gaan. Lonneke van Engelen deelt in deze debuutroman het eerste deel van zeven heftige én waargebeurde jaren. Eerlijk, geestig en o ongepolijst. Is ze gelukkig? Heeft ze spijt? Zijn ze nog samen?

four-stars
Alleen een beetje verliefd misschien geschreven door: Lonneke van Engelen
Bladzijden: 360
Uitgeverij: Uitgeverij MIJ | maart 2021
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Het eerste wat er uit de verpakking kwam was de doos op de foto. Dat was een leuke verrassing! Het boek heeft een hele mooie cover met een optische illusie. Als je het boek neerlegt is het net of je zo het zwembad in kunt stappen. Bij het boek kwam ook een ansichtkaart met een kattebelletje van de auteur. Op het eerste gezicht begreep ik de keuze voor deze kaart niet goed maar na het lezen van dit boek vond ik het zo ontzettend toegevoegde waarde hebben.

Wat vind ik van het verhaal

Toen Lonneke via Instagram een bericht stuurde met de vraag of ik haar boek zou willen recenseren besloot ik na het lezen van de synopsis op dat aanbod in te gaan.

Het is niet alleen een debuut roman maar ook een groot beschreven deel van haar leven. Dit maakt het natuurlijk al een beetje lastiger om dit boek te recenseren omdat het iemands gevoelens en gebeurtenissen uit diens leven zijn. Hoe kan ik daar nu een mening over vormen terwijl iemand dit gewoon daadwerkelijk zo beleefd heeft?

We hebben meerdere raakvlakken in dit ‘verhaal’ en daardoor was ik ontzettend benieuwd hoe haar leven zou verlopen en welke keuzes zij heeft gemaakt en wat daar weer de consequenties van zijn.

Ik kan je zeggen dat dit boek, hoewel waargebeurd en een debuut, echt ontzettend heerlijk wegleest.

Eigenlijk raar om te zeggen is het niet? Dat iemands leed lekker wegleest?

Toch werkt het verslavend en sla je de ene na de andere bladzijde om. Het ene moment zwijmel je weg bij de verleiding die de knappe collega biedt en het volgende moment word je woest van de manier waarop Meneer met Lonneke omgaat.

Lonneke heeft een heerlijke schrijfstijl en misschien wederom een beetje vreemd, maar die sexy scenes…. Qua beschrijving daarvan doet ze als debuterend auteur niet onder aan ervaren steamy auteurs. Rode wangetjes en krullende tenen bij de volledig beschreven sexy escapades

Pfoe, dit ‘autobiografisch’ verhaal heeft het allemaal hoor!

Drama, spanning, sex. Maar naast vermaak denk ik ook een bron van inspiratie voor vele vrouwen die in een zelfde schuitje zitten als zij zat. Want die zijn er, meer dan jij denkt!

Conclusie

Wat een heerlijk debuut is dit! Dit is het eerste deel dat het begin van zeven heftige jaren bevat. Van mij mag dit een lange serie gaan worden want Lonneke schrijft heerlijk verslavend!

‘Alleen een beetje verliefd misschien…’ ook lezen

Op het moment dat deze recensie online komt lees je dit boek gratis in Kobo Plus.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.