Recensie | Alles behalve de waarheid, Gillian McAllister

Het begon allemaal met een e-mail. Het scherm van Jacks iPad lichtte midden in de nacht op. Het was niet Rachels bedoeling om te kijken. Ze houdt van Jack en draagt zijn kind. Ze vertrouwt hem, ook al kennen ze elkaar nog maar kort. Maar nu Rachel het bericht gezien heeft, laat het haar niet meer los en stort haar leven als een kaartenhuis in. Waarom loog Jack over zijn verleden? Wat heeft hij precies te verbergen? Heeft Rachel niet het recht om de waarheid te weten? Maar is ze zelf wel oprecht naar Jack over haar eigen verleden?

Recensie | Alles behalve de waarheid, Gillian McAllisterAlles behalve de waarheid geschreven door: Gillian McAllister
Uitgeverij: Ambo|Anthos | 9 August 2017
Genre: Romance
Bladzijden: 256
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

De reden waarom echte modellen op covers niet werken? Ik kreeg bij het zien van deze cover meteen een herinnering naar de film Practical Magic. De modellen op de cover deden me zo aan hun denken dat ik meteen andere verwachtingen had van het boek.

Voor mij dus niet echt een geslaagde cover. Ik vind een closeup van gezichten nooit een goed plan. Het doet niks voor het verhaal, geeft niet weer waar dit over zou moeten gaan.

Rachel en Jack zijn een relatief nieuw stel. Na een hartstochtelijke periode is Rachel na vier maanden ongepland zwanger. De twee besluiten samen te blijven en hun relatie lijkt perfect. Jack is misschien wel een beetje vreemd met zijn hypochondrie maar Rachel kan daar als arts perfect mee omgaan!

Tot Jack drie maanden later halverwege de nacht een e-mail ontvangt. Nieuwsgierig als Rachel is gluurt ze op de Ipad naar de melding. Ze ziet de afzender van de mail en het onderwerp met een klein beetje tekst.  De Ipad sluit weer en Rachel besluit Jack gewoon te vertrouwen. Hij heeft vast niets te verbergen.

Maar ze kan niet ongedaan maken wat ze zojuist heeft gezien, of het loslaten. Zoals herkenbaar bij, denk ik, elke vrouw begint er iets te knagen bij Rachel. Ze gaat verder op onderzoek uit en ontrafelt dingen die ze misschien beter niet had kunnen ontdekken!

Kent ze de man wiens kind ze gaat krijgen eigenlijk wel?

Maar iedereen lijkt in dit boek wel twee kanten te hebben want ook Rachel is niet helemaal eerlijk tegen Jack!

Door het vreemde gedrag en even vreemde karakter van Jack begreep ik haar wanhoop om alles boven water te krijgen. En terwijl we steeds meer lezen komen we ook langzaam achter het geheim van Rachel.

Ik genoot enorm van dit boek, maar ook zeker van de omgeving. Ik werd zo opgezogen door dit boek dat ik begon te verlangen naar de groezelige omgeving van Schotland en Jacks stem met een accent begon te lezen.

Deze roman is eigenlijk soms meer een romantische thriller. De perfecte leeservaring voor mensen die net als ik graag lezen over geheimen!

Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult zijn als je dit boek oppakt! Ik kon er geen genoeg van krijgen!

[bol_product_links block_id=”bol_5c2e19fa250fe_selected-products” products=”9200000084603076,9200000075700190″ name=”gillian mcallister” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”672″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments

  1. Klinkt als een heel mysterieus boek. De samenvatting en je recensie spreken me heel erg aan. Ik ben alleen net als jij niet zo’n fan van de cover

  2. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek! Een romantische thriller lijkt mij ideaal zo tijdens de examen en kan ik goed gebruiken ter ontspanning haha