Recensie | Alles op alles, Marijke Vos

Recensie | Alles op alles, Marijke Vos

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen.

Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

four-stars
Alles op alles geschreven door: Marijke Vos
Bladzijden: 250
Meer van deze auteur: Van Chanel naar flanel, SET
Uitgeverij: Loft Books | juni 2019
Genre: Romance, Feelgood
Uitgave: eBook
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Niks mis mee! ‘Alles op alles’ heeft een typische roman cover die de laatste tijd een beetje in de mode lijkt te zijn.

De synopsis doet een beetje denken aan van die ouderwetse bouquet romannetjes! Ik ben heel benieuwd wat ik van dit verhaal ga vinden!

Het tweede boek dat ik van Marijke lees. Haar eerdere ‘van Chanel naar Flanel‘ had me aangenaam verrast en toen de uitgever me vroeg of ik interesse had in ‘Alles op alles’ nam ik hun aanbod dus graag aan.

In dit verhaal beginnen we met een proloog die een gedachtegang naar een ouderwetse romance neerzet. Deze gedachtegang is van Ella, de oudtante van Nadja, die in een heerlijk huisje op het Stonewood landgoed in Engeland woont. Ella heeft een beroerte gehad en ligt in het ziekenhuis. Omdat ze niemand heeft daar vraagt de vader van Nadja of zij niet naar Engeland wil gaan om op het huis en de dieren te letten en soms even bij Ella langs te gaan.

Alles in Nederland is Nadja op het moment te veel en dus besloot ze een sabbatical in te lassen. Haar vaders verzoek lijkt dus op precies het juiste moment te komen. Wat Nadja dan weer niet weet is dat rust wel het laatste is wat ze in Engeland zal krijgen.

In ‘Alles op alles’ vind je ook echt van alles! Romances, geschiedenis, mysterie, leuke mannen en een tikkeltje gegriezel waarvan net je haartjes overeind gaan staan als je de hele geschiedenis uiteindelijk kent!

Marijke schrijft op een heerlijke beeldende manier waardoor ik het meer voor me zag als een film dan een boek. Huize Stonewood en het landgoed kwamen echt tot leven en op een gegeven moment zag ik er geen happy ending meer in!

Nadja probeert achter de geschiedenis van Stonewood te komen en terwijl ze dit doet komt ze terecht in een hectisch plan om het landhuis te beschermen.  Met aan haar zijde een apart clubje mensen en mannen die heel anders in elkaar blijken te steken dan gedacht is dit een recept voor een heerlijke pageturner.

Ik ben blij verrast dat dit verhaal niet zo voorspelbaar en zoetjes was als gedacht in het begin!

Een heel kleintje voor vele misschien zelfs niveau ‘mug en olifant’. Maar sommige dingetjes lees ik gewoon liever niet in een boek. En in een tijd waar #bopo trending is vind ik onderstaande zin een beetje jammer. Als steviger dame voelt dat namelijk als een knauw… Alsof stevig zijn en een vol gezicht hebben een minpunt is maar als je dan nog een leuk snoetje hebt is er vast iemand geïnteresseerd.

“Ik kijk naar het volle gezicht van Anna. Hoewel ze wat aan de stevige kant is, is ze absoluut aantrekkelijk. Ik kan me niet voorstellen dat er geen leuke mannen geïnteresseerd zijn in haar.”

[bol_product_links block_id=”bol_5d46a8ccc3f1f_selected-products” products=”9200000114345075″ name=”alles op alles marijke” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.