Recensie | Allesbehalve oké, Laura Steven

Recensie | Allesbehalve oké, Laura Steven

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van eeninternationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriend Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De scherpe humor en schokkende realiteit maken Allesbehalve oké een gedurfd, onthullend en noodzakelijk boek. Voor de lezers van Amy Schumers Het meisje met de onderrugtattoo.

five-stars
Allesbehalve oké geschreven door: Laura Steven
Bladzijden: 333
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | 30 April 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik heb echt zo veel liefde voor deze cover! Hij is heerlijk druk, super vrolijk gekleurd en alle afbeeldingen die je ziet staan ook ergens voor in het verhaal.

Wat jij op mijn foto niet ziet is dat de rug een supermooie watercolor print heeft die in de binnenkant van de cover doorgaat ♥ je kunt de rug wel zien hier heel klein bovenin!

(Sorry, op het moment dat ik deze recensie typ kan ik helaas geen nieuwe foto maken waarop je dat kan zien! Het boek kopen is natuurlijk de beste optie om het te bewonderen 😉)

Deze cover geeft me ondanks de titel een super oké gevoel! Ik werd er helemaal vrolijk van!

Echt op de allereerste bladzijden werd ik al verliefd op dit boek! Wat een heerlijke schrijfster is Laura Steven! De speciale krabbel aan mensen die het boek illegaal hebben gedownload vond ik ook geniaal en het spreekt me ook meteen aan hoe het boek is geschreven.

Het leest als Izzy’s blog! Alsof zij aan mij vertelt wat er allemaal is gebeurd waardoor zij op 18 jarige leeftijd het slachtoffer werd van een seksschandaal!

Hoofdpersoon Izzy is gewoon geweldig! Ik zou niet weten wie er niet van haar zou kunnen houden! Heerlijke Harry Potter verwijzingen, een goudeerlijk karakter en een super instelling die ze te danken heeft aan haar geweldige oma!

Izzy heeft ook een heerlijk gevoel voor humor die precies in mijn straatje viel, hierdoor waren meteen de eerste bladzijden voldoende om het boek in één ruk uit te lezen! De who dunnit factor is ook echt heerlijk want een tijdlang verdenk je steeds de verkeerde jongens!

Tijdens het lezen van sommige dingen in dit boek bemerkte ik dat ik soms ook verwijtend over Izzy dacht. Door de manier waarop Izzy echter alles omschreef ben ik eens goed gaan nadenken en heb ik ingezien dat ook ik het gevoel heb dat je je zou moeten schamen voor het aantal bedpartners dat je hebt gehad. En toen bedacht ik me hoe choquerend het eigenlijk is dat zelfs ik als volwassen vrouw me schaam voor mijn aantal partners?

Nu ben ik al een tijd samen met mijn man maar hij was niet mijn eerste relatie. En meteen na ik dit neer typ denk ik aan Lizzy en denk ik waarom zou zij zich moeten schamen, en waarom zou ik me schamen? Het was leuk, met wederzijdse toestemming…. waarom zouden wij daar dan ‘spijt’ van moeten hebben? De jongens in haar leven schamen zich niet. Mijn man schaamt zich niet voor al zijn veroveringen, waarom voelt dat bij mij dan wel zo?

Hoe kan het anno 2018 dat het nog steeds dezelfde riedel is: de man is stoer, de vrouw een hoer?

Waarom is het voor een man bijvoorbeeld wel oké om een foto van zichzelf te sturen maar word een vrouw meteen veroordeeld? Waarom zou zij zich een slet moeten voelen?

Izzy’s verhaal is niet alleen geweldig humoristisch en feministisch maar het biedt je ook een nieuwe denkwijze. Het staat dan ook vol quotes die ik hier het liefst allemaal neer zou pennen! Maar gezien ik dan bijna het hele boek moet overtypen doe ik dat maar niet 😉

Izzy, haar beste vriendin Ajita, beste vriend Danny en alle leuke (en minder leuke) jongens en meiden in dit boek zorgen ervoor dat je het boek gewoon niet kan neerleggen!

Ik wil verder niet veel verklappen over Izzy’s verhaal behalve wat een GE-WEL-DIG boek dit is! Allesbehalve Oké heeft zelfs deze, niet zo YA meer, vrouw geholpen bij haar zelfbeeld! Want ik hoef me niet te schamen! “Damned if you do, damned if you don’t.” De kromme denkwijze die ons door de maatschappij in het hoofd word gedrukt daar moet wat aan veranderen!

En zo is Allesbehalve Oké niet alleen een boek voor YA maar een boek dat door iedereen boven de 14 gelezen moet worden! Jongen en meisje, man en vrouw! Je gaat het geweldig vinden, beloofd!

Ik heb gehoord dat Laura bezig is met een tweede deel en ik kan niet wachten tot ik dat in handen heb! Waar wacht jij nog op? Bestel dit boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5ad99a3da115d_selected-products” products=”9200000085153423,9200000092711523″ name=”allesbehalve oke” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 comments