Recensie | Als doden dromen, Mel Hartman

Recensie | Als doden dromen, Mel Hartman

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is. Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.
Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden beïnvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen. Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.
Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen. Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezens.
April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

four-half-stars
Als Doden Dromen geschreven door: Mel Hartman
Bladzijden: 300
Serie: Dodenreeks #1
Uitgeverij: Hamley Books | 8 September 2020
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

dodenWat vind ik van de cover

Normaal ben ik niet weg van gezichten op covers. Op de cover van ‘Als doden dromen overheerst echter de rest en die heeft me wel dusdanig nieuwsgierig gemaakt!

Wat vind ik van het verhaal

Soms komt er een boek op je pad waar je niet hele hoge verwachtingen van hebt, begrijp me niet verkeerd! Het is niet dat ik de auteur of uitgeverij tekort wil doen! Maar ik hou van de legende van sirenes ♥ en helaas heb ik er nog niet heel veel denderende boeken over gelezen. Gedeeltelijk denk ik doordat ik een Nederlandstalig lezer ben. Dus ik besloot om hier met 0 verwachting aan te gaan beginnen!

Een beetje een onverschillige attitude kun je het noemen 😉

Toen ik echter begon met lezen was ik al vrij snel verkocht!

De schrijfstijl van Mel ligt helemaal in mijn straatje. Ik hou van de humor in dit boek en ben vrijwel direct helemaal in mijn nopjes met het hoofdpersonage April Charles.

Maar niet alleen April ligt me goed, alle personages hebben iets! Ik kan het net niet lekker benoemen maar of ze nu goed of slecht zijn het plaatje klopt gewoon.  Alle stukjes verhaal die je krijgt passen precies en vormen samen een geweldig plaatje in je hoofd.

Ik vind het idee van Terr en hoe wij mensen daar terecht komen echt geweldig gevonden en helemaal hoever die wereld is uitgewerkt! Goden en allerlei soorten wezens passeren de revue en zelfs Jezus komt even voorbij op een manier die je nooit zult verwachten. Ik heb echt hardop gelachen en intens genoten van dit verhaal.

Kabouters die een voorkeur hebben voor bondage, een Sirene/Ripper die een wel hele sexy leefsituatie heeft (Polyamorie) die ik echt toejuich! En een onzichtbare butler die voor de leukste schrik reacties zorgt bij April.

Maar het is meer dan humoristisch, het heeft ook echt een spannende verhaallijn welke een verslavende factor heeft waardoor je maar door wilt blijven lezen. En soms zet de denkwijze van Terranen je ook even op je plek!

Het is typisch iets voor mensen om iets moois uit te buiten en te vernielen tot het op is en dan weg te gooien.

Ikzelf kon niet ophouden met lezen, ik kreeg gewoon geen genoeg van alles wat op me afkwam in dit boek. Heksen. Diverse wezens. Dimensiescheuren. Walgelijke apanzers.

Conclusie

De laatste tijd was ik mijn mood voor fantasy een beetje kwijt, noem het een Sarah J Maas hangover. Mel Hartman heeft me daar echter helemaal uit weten te sleuren!

Ik zou door kunnen blijven ratelen hier over wat ik tof vond maar ik wil niks spoilen! Je moet dit boek zelf maar eens oppakken! Geloof me, hij is het waard!

Als doden dromen is fantasierijk, spannend, humoristisch en sexy! Normaliter ben ik meer een standalone type meisje maar bij deze reeks zeg ik kom maar door met deel twee!

Wat ik zo op de Instagram van Mel kan vinden komen ze in 2021 uit! Iets om naar uit te kijken dus!

  • Als doden spreken 2.21
  • Als doden slapen 11.21

Grappig feitje

In mijn zoektocht naar meer info over de vervolgdelen in deze reeks stuitte ik op de blog van Mel. Mel startte blijkbaar een paar maanden na mij een blog, Mel’s Wonderland! Hier post zij ook boekrecensies, dat vond ik nu eens leuk om te zien. Auteurs die ook boek bloggen 😉

Als doden dromen ook lezen?

Met KoboPlus lees je hem nu gratis!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.