Recensie | Als het waar is, Tara Altebrando

Recensie | Als het waar is, Tara Altebrando

Ik staarde naar mijn telefoon. – Kom in beweging, dacht ik. Beweeg. – Jarenlang wilde ik er niet eens over nadenken. Maar nu wil ik het geloven.

Overal waar Kaylee komt, gebeuren vreemde dingen: de bitch van de klas struikelt, precies wanneer Kaylee dat wenst. Een glas water spat kapot als ze boos is. Toeval? Dan ontdekt Kaylee dat haar biologische moeder, die als tiener het nieuws haalde vanwege haar vermeende telekinetische gaven, tot levenslang is veroordeeld voor moord. Tot op de dag van vandaag ontkent haar moeder alle schuld. Kaylee besluit dat het tijd is om de waarheid te achterhalen – over haar moeder en over zichzelf.

four-half-stars
Als het waar is geschreven door: Tara Altebrando
Bladzijden: 229
Meer van deze auteur: Verdwenen
Uitgeverij: Young & Awesome | November 15th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

Dit is liefde op het eerste gezicht!

als het waar is

Ik was al verliefd op de cover toen ik hem zag in de najaarsaanbieding maar toen ik hem echt in handen had? Kijk er nou eens goed naar en zeg me dat dit niet een staaltje coverliefde is!

Ik kan niet anders dan zeggen dat je dit boek alleen al voor die cover op je verlangslijstje zou moeten hebben staan!

Waar zal ik eens beginnen?

De synopsis maakt je natuurlijk razend nieuwsgierig en als je net als ik onwijs van bovennatuurlijke krachten houd dan ben je al snel overtuigd dat je dit boek wilt hebben!

Op de eerste bladzijde start het met een fantastisch mooie quote uit Roald Dahls Matilda:

“Doe de dingen nooit half als je ze ongestraft wilt doen. Overdrijf zoveel je kunt. Het kan niet gek genoeg. Zorg ervoor dat alles wat je doet zo volslagen krankzinnig is dat het ongelooflijk wordt.”

Precies hoe ik mijn leven in Wonderland leef! En dus hou ik meteen een beetje meer van deze auteur!

De hoofdpersoon Kaylee is een geadopteerd meisje dat honkbal speelt en werkt bij een zwembad als badmeester. Ze is smoorverliefd op Bennet, die helaas een vriendin heeft die door Kaylee ‘prinses kauwgom’ is gedoopt. Ze is er echter van overtuigd dat Bennet zijn vriendin zal dumpen en met haar naar het schoolbal zal gaan.

Niks aan het handje in het leven van een typische tiener zou je denken! Tot op een dag een vrouw aan haar deur verschijnt die vragen stelt over haar biologische moeder.

Kaylee komt er achter dat haar moeder telekinetische krachten zou hebben! De vrouw aan haar deur, Liana,  is eigenlijk de bedenker van een podcast show die ‘Als het waar is’ heet. Liana wilt onderzoek doen naar de zogenaamde krachten van Crystal en bewijzen of deze echt zijn of niet, en of Crystal echt schuldig is aan moord of niet.

We lezen tussendoor een soort van herinneringen van Kaylee. Hierin lijkt het alsof ze een soort van flashbacks heeft van dingen die uitkomen zodra zij ze denkt. Ze begint het gevoel te krijgen dat zij wellicht ook telekinetische krachten heeft en besluit in zee te gaan met Liana. Dit tot grote ergernis van haar adoptief ouders en haar vriend Aiden. Haar vriendin Chiara lijkt het allemaal nog wel leuk te vinden en ook Bennet heeft opeens aandacht voor Kaylee.

Maar al gauw komt ze er achter dat haar honger naar wat echt is en wat niet misschien wel hele vervelende gevolgen kan hebben!

Wat dan begint is een mysterieuze zoektocht naar de waarheid die je zult verslinden! Hij pakte niet uit zoals ik verwacht of gehoopt had, maar was alsnog een absolute pageturner die ik in één ruk uitlas! Weer een juweeltje dat je niet mag missen!

[bol_product_links block_id=”bol_5a1313b788031_selected-products” products=”9200000079457037″ name=”Als het waar is” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Als je zoekt naar een pageturner dan is Als het waar is er één die je zult verslinden! Een juweeltje van Young & Awesome dat je niet mag missen!

Let op dit bevat een spoiler, enkel lezen wanneer je Als het waar is al uit hebt!

Ik had echt gehoopt op echte telekinetische gaven en was dus een ietsiepietsie teleurgesteld! Het verhaal was echter zo goed dat ik alsnog intens heb genoten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.