“Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop.”

Recensie | Als morgen niet bestaat, Jennifer L. Armentrout

Recensie | Als morgen niet bestaat, Jennifer L. Armentrout

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in ‘Als morgen niet bestaat’ van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af. Deze young adult-roman van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout, ook bekend van de Lux-serie, stelt de vraag: kun je ooit weten wanneer je op het punt staat een enorme fout te maken? ‘Als morgen niet bestaat’ is aangrijpend van begin tot eind.

three-stars
Als morgen niet bestaat geschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: Bitterzoet (The Dark Elements, #0.5), Witheet (The Dark Elements, #1), Wacht op mij (Wait for you #1), Ga voor mij , Blijf bij mij
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 16 April 2019
Genre: Young Adult, Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Mwah….misschien net iets te nietszeggend. Het is erg minimalistisch en soms werkt dat maar soms ook niet. Voor mij zijn nu de triggers om te kopen namelijk enkel Jennifer haar naam en de quote van Sarah J. Maas.jennifer armentrout

Ahhhhhh zo teleurgesteld!!!!!! Ik heb echt uitgekeken naar dit boek. Ik las de Engelse synopsis en was meteen geïntrigeerd!

A single choice can change everything.

Lena Wise is always looking forward to tomorrow, especially at the start of her senior year. She’s ready to pack in as much friend time as possible, to finish college applications, and to maybe let her childhood best friend Sebastian know how she really feels about him. For Lena, the upcoming year is going to be epic—one of opportunities and chances.

Until one choice, one moment, destroys everything.

Now Lena isn’t looking forward to tomorrow. Not when friend time may never be the same, not when college applications feel all but impossible. Not when Sebastian might never forgive her for what happened.

For what she let happen.

With the guilt growing each day, Lena knows that her only hope is to move on. But how can she move on when she and her friends’ entire existences have been redefined? How can she move on when tomorrow isn’t even guaranteed?

Om te zeggen dat ik enthousiast was om aan dit boek te beginnen is een understatement! Ik vroeg me maar af wat die ene keuze zou zijn geweest. En wat Lena had laten gebeuren?

Op de Nederlandse vertaling lees je al in de synopsis wat er precies gebeurd is. Er heeft een auto ongeluk plaats gevonden en Lena is de enige die overleeft. Schuldgevoel is wat nu de enige rol lijkt te spelen in haar leven.

Ik vind het best spijtig dat op de Nederlandse vertaling dit al vermeld staat want eigenlijk lees je enkel de eerste bladzijde van dit boek een stukje wat je doet afvragen wat er precies gebeurd is maar verder kom je daar pas achter op bladzijde 118. Alles daartussen is ‘gisteren’ en dus voelde ik me een beetje gespoild….

Daarnaast moet ik helaas toegeven dat ik dit boek redelijk saai vond. Het leek enkel nog te draaien om het schuldgevoel van Lena. En waar je een soort mysterieus aas voor je neus gebungeld krijgt in de vorm van “Wisten ze het niet?” en “Ik wil het hem vertellen, maar ik denk steeds: wat als hij me daarna haat?” is dat uiteindelijk ook een beetje irritant.


 
Het enige wat voor mij een beetje iets goedmaakte was de band tussen Sebastiaan en Lena.

I’m a sucker for romance!

Lena was een leuk personage dat ook van boeken lezen houdt. De verwijzing naar de ACOTAR boeken was erg leuk gedaan en maakte dat je je kon identificeren met haar… Maar haar nonstop zelfverwijten zijn gewoon echt irritant.

Ik heb dit boek helemaal uitgelezen omdat ik bleef wachten op het wauw effect en het mysterieuze tikkeltje maar helaas. 98% van dit boek is schuldgevoel. Het is natuurlijk wel een goed onderwerp om over te schrijven waar je lering uit kunt trekken maar het bevatte echt geen wauw factor!

Jennifer stelt me helaas met ‘Als morgen niet bestaat’ ietwat teleur!

Jennifer is een van mijn favoriete auteurs. Maar na het lezen van deze en Het probleem met voor altijd denk ik dat ze het toch beter bij fantasy en romance kan houden. Ik ben namelijk wel echt een fan van haar Lux serie, ook de White Hot Kiss serie vond ik super en haar werk onder de naam J. Lynn was ook verrukkelijk!

Hopelijk is haar nieuwe boek Storm and Fury over gargoyles en demonen, dat in het Engels verschijnt in juni, iets dat ook vertaald word zodat ik Jennifer terug kan zetten op haar voetstuk!

[bol_product_links block_id=”bol_5ce2883555b0e_selected-products” products=”9200000102964985,9200000110534443″ name=”als morgen niet bestaat” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”799″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: