Recensie | Backpack, Marlies Slegers

Josefien – Joos voor haar vrienden – heeft de tijd van haar leven wanneer ze drie maanden door Indonesië backpackt. Ze ontmoet op Bali de excentrieke Colette, de surfer Wayan, de vrolijke Linde en de Australische Chase. Wanneer ze op een dag geskimd wordt en geld nodig heeft, weet Chase wel een manier om snel aan geld te komen. Joos besluit eenmalig een drugsdrop te doen, maar Chase heeft andere plannen en Joos komt staat er ineens alleen voor. Als Linde dan ook nog verdwijnt, raakt Joos alle controle kwijt. En dan slaat het noodlot toe...

Recensie | Backpack, Marlies SlegersBackpack geschreven door: Marlies Slegers
Meer van deze auteur: Vertrouw me maar
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | Augustus 2019
Genre: Young Adult
Bladzijden: 272
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

De tekst Backpack springt lekker in je oog net als het woordje nachtmerrie! En zo is dit boek in één oogopslag voor mij een coverbuy! Waarom een nachtmerrie?

De synopsis van Backpack heeft me zo nieuwsgierig gemaakt! Drugs in Indonesië is alles behalve een goed plan en ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe het Joos zal vergaan! Wat zal het noodlot zijn in dit verhaal? Word ze gepakt? Of zou ze in een verkeerd circuit belanden? Snel beginnen met lezen dus!

Laat ik voorop stellen dat dit echt wel een goed boek is! Maar ik ben wel even teleurgesteld want die synopsis op Goodreads en Bol.com? Die klopt dus voor geen meter! Qua zins opbouw stonden er ook wel wat foutjes in… geen idee waar die synopsis dus vandaan kwam? Op de achterkant van het boek is hij heel anders!

Joos doet helemaal geen drugsdrop…. en ze komt er niet alleen voor te staan doordat Chase andere plannen heeft of doordat Linde verdwijnt…. En ik ben dus na het dichtslaan van dit boek best wel confused en een tikje teleurgesteld!

Joos heeft het stiekem een beetje gehad in Nederland. Haar vader is weggegaan bij haar moeder en heeft de ene na de andere vriendin en kijkt niet meer echt om naar zijn vorige gezin nu hij een nieuwe lijkt te hebben gevonden. De moeder van Joos daar gaat het dus logisch ook niet helemaal lekker mee en omdat Joos eventjes echt rust wilt besluit ze te gaan backpacken!

Joos leert in het vliegtuig al een mede backpacker kennen en komt uiteindelijk in Indonesië in een leuke groep terecht.  Ze gaat van hostel naar hostel, soms met mensen uit de groep en soms ook alleen. Zo leert ze langzaamaan steeds meer mensen kennen. Maar waar Joos dacht dat ze voor de rust en natuur ging backpacken lijkt ze zich alleen nog nog maar bezig te houden met de party scene!

Van het ene naar het andere feest raakt Joos steeds meer bevriend met haar mede backpackers maar sommige van hen lijken wat te verbergen!

Wanneer al het gefeest voor Joos te veel word en ze na een ziekenhuis opname besluit dat het wel welletjes is geweest met feesten vertrekt ze door omstandigheden in haar eentje naar een ander eiland. Wanneer haar vrienden haar uiteindelijk volgen weten zij niet dat het noodlot op het punt staat toe te slaan! Er is een hevige aardbeving en backpacken veranderd opeens in zien te overleven!

Backpack is een spannende young adult met tips voor jonge backpackers!

In je eentje reizen klinkt geweldig maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in het paradijs!

Laat ik het er dus op houden dat, hoewel de verhaallijn anders was dan verwacht, dit nog steeds een heerlijke pageturner is!

[bol_product_links block_id=”bol_5d55876d5a447_selected-products” products=”9200000108570616″ name=”backpack” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”050100″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.