Recensie | Bemind (HoN Other World #1), P.C. Cast & Kristin Cast

Bemind van P.C. Cast & Kristin CastHet Huis van de Nacht is terug!

De kudde oenen is al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar – zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert? Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

Lees ook de Huis van de Nacht-serie: Verkozen, Verraden, Uitverkoren, Ontembaar, Onveilig, Verleiding, Verbrand, Ontwaakt, Voorbestemd, Verborgen, Onthuld en Verlost

Recensie | Bemind (HoN Other World #1), P.C. Cast & Kristin CastBemind geschreven door: P.C. Cast, Kristin Cast
Meer van deze auteur: De Dysasters
Serie: House of Night Other World #1
Uitgeverij: Best of Ya | november 2017
Genre: Young Adult
Bladzijden: 336
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Heel anders dan de covers van de eerste serie! Door de manier waarop de titel is geschreven wel herkenbaar maar toch duidelijk een hele nieuwe serie! Een andere wereld!

Ik had verwacht dat dit een snelle read zou zijn! Ik had gedacht dat het lezen van Bemind zou voelen als thuiskomen en een oude pyjama broek aantrekken. Terug gaan naar de heerlijke vampierenwereld klonk me als muziek in de oren!

Ik was echt jaren terug, toen de serie begon, een grote fan van Het Huis van de Nacht. Ik was weg van alle personages en ik had dan ook gedacht dat ik dit boek zou verslinden.

Niks bleek minder waar. Want gezien ik nu bijna 11 jaar ouder ben lijkt dit boek opeens heel kinderlijk? De personages zijn dan wel geen 10 jaar ouder geworden maar ik had toch wel wat anders verwacht.

Dit boek speelt zich een jaar na afloop van de serie House of Night af. Neferet is verslagen en iedereen is zijn eigen weg gegaan. Na een kleine opfriscursus aan het begin van het boek, absoluut een pluspuntje wanneer het al lang geleden is sinds je de eerste serie las, start het nieuwe avontuur.

Zoey droomt dat Neferet mogelijk weer opduikt en wil daarom iedereen bij elkaar brengen. Stark heeft dit al gepland als verassing voor Zoeys 18e verjaardag. Een reünie veranderd in een bijeenkomst waarin blijkt dat niet alleen Neferet zich weer lijkt te roeren, alle leden van de nerdclub blijken ook hun eigen persoonlijke issues te hebben. Ze moeten vechten tegen hun innerlijke demonen maar ook tegen zombie-vampiers.

Wellicht komt het omdat ik in de tien jaar die tussen de boeken zat wel honderden boeken heb gelezen en mijn standaard gewoon een stuk hoger is gaan liggen? Of misschien is dit de eerste young adult waarbij ik het gevoel heb dat ik er te oud voor ben?

Het is zeker geen slecht boek, vooral als je de hele Huis van de Nacht serie hebt gelezen is het ergens ook heel leuk om je vertrouwde personages weer terug te lezen….

Maar jongens er zit ook zoveel bullpoepies in dit boek!!! Het voelt gewoon te onvolwassen aan?

Wellicht had er geen 10 jaar tussen moeten zitten om verder te gaan met deze serie en zijn ze voor de YA’s van nu wel heel leuk als ze de reeks in zijn geheel lezen.

Ik zag dat er zeker nog een boek gaat komen…. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik die zal gaan lezen?

Ik haat het om een serie niet uit te lezen maar er zijn te veel mooie boeken die wachten om gelezen te worden. Als ik dan mijn tijd investeer in een boek dat me helaas niet kan overtuigen en op sommige puntjes me echt irriteerde ben ik bang dat ik deze serie moet laten gaan.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments