Recensie | Bevrijd (Jinxed, #2), Amy McCulloch

Recensie | Bevrijd (Jinxed, #2), Amy McCulloch

Laceys robotkat, Jinx, heeft iets wat geen enkele robot heeft: een eigen vrije wil. Daardoor is hij naast het meest bijzondere robothuisdier ooit ook Laceys beste vriend. Tot hij op een dag spoorloos verdwijnt...
Wanneer Lacey wakker wordt in een ziekenhuisbed, zonder dat ze zich kan herinneren hoe ze daar gekomen is, weet ze dat er iets goed mis is.
Moncha, het bedrijf achter de baku's – de populaire robothuisdieren die alles kunnen én ook nog eens goed gezelschap zijn – heeft duistere plannen, en alleen Lacey kan ze tegenhouden. Maar hoe kan ze het grootste technologiebedrijf van de hele wereld verslaan, zonder haar dierbare robotkat en met als enige hulp een goedkope level 1-keverbaku?

five-stars
Bevrijd geschreven door: Amy McCulloch
Bladzijden: 400
Serie: Jinxed #2
Meer van deze auteur: Jinxed
Uitgeverij: Harper Collins | 28 July 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Niels van Eekelen
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ik ben zo blij dat HarperCollins een nieuwe cover heeft gebruikt bij zowel ‘Jinxed’ als ‘Bevrijd’. De originele covers lijken mij te kinderlijk waardoor ik het verhaal wellicht nooit had gelezen.

Wat vind ik van het verhaal

‘Bevrijd’ is het tweede deel van Amy McCulloch haar heerlijke duologie. Een jaar geleden las ik ‘Jinxed’ en daar was ik zo weg van dat ik zelfs mijn kitten Jinx doopte.

Ik keek dus ontzettend uit naar dit tweede deel en ook dit deel doet me verlangen naar meer. Het gebeurd niet vaak dat ik meer boeken wens in een serie maar bij deze is dat zeker aan de orde.

In deze serie zijn smartphones en smartwatches oud nieuws! Iedereen heeft in plaats daarvan een Baku. Een soort alles in één in de vorm van een levensechte soort Tamagotchi, of voor de mensen die hier niet eind jaren ’90 verslaafd aan waren, een elektrisch huisdier.

Er zijn diverse niveau’s Baku. Op niveau 1 heb je kleine diertjes zoals kevers of vlinders en niveau 2 gaat dan een stapje omhoog naar bijvoorbeeld muizen. Des te hoger het niveau des te groter het dier en des te intelligenter. Een Baku is dus zoals ik eerder zei alles in één. Hij houdt je social media bij, je agenda, leest je inkomende berichten voor en ga zo maar door. Daarnaast is het een elektronisch dier waar je ontzettend gehecht aan raakt.

Als je ‘Jinxed’ nog niet hebt gelezen lees dan niet verder in deze recensie!

Ik zou dan wel direct het eerste boek bestellen want deze duologie is echt genieten.

Het verhaal gaat een maand verder dan waar we in het vorige boek eindigden. Lacey wordt wakker in een ziekenhuisbed en heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen of wat er met haar is gebeurd. Het enige dat ze wel weet is dat Jinx ontbreekt. Wanneer ze zonder haar level 3 Baku ook nog van school af moet lijkt Lacey’s leven flink in duigen te vallen. Alles waar ze van droomde is in één klap verdwenen en ze weet niet eens meer waarom.

Gelukkig voor haar heeft ze een paar goede vrienden die haar helpen precies uit te zoeken wat er allemaal gebeurd is. Niet alles is zoals het lijkt en terwijl Lacey en haar team op onderzoek uitgaan blijkt dat achter de schermen bij Moncha hele duistere dingen gebeuren.

De klok tikt en het team zal moeten racen tegen de tijd om er voor te zorgen dat er geen desastreuze dingen gebeuren voor iedereen met een Baku aan hun lijn!

Conclusie

‘Bevrijd’ heeft een razendsnel tempo en dat is toch wel de kracht van een duologie! Er zit ontzettend veel actie en spanning in dit verhaal en ik heb het in sneltrein vaart uitgelezen.

Verslavend tot de laatste bladzijde! Van mij mag dit verfilmd worden!

Deze duologie ook lezen?


Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.