Recensie | Bijna echt gebeurd, Liane Moriarty

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.
Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.
Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

three-half-stars
Bijna echt gebeurd geschreven door: Liane Moriarty
Bladzijden: 528
Meer van deze auteur: Grote kleine leugens, Het geheim van mijn man, Appels vallen niet
Uitgeverij: A.W. Bruna | April 18th 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Bijna echt gebeurd | De cover

Een echte herkenbare cover! Ik hou wel van de covers van haar boeken! Bij allemaal spatten de afbeeldingen van de cover af en trekken ze je oog! Ze hebben eigenlijk niks met het verhaal te maken maar trekken wel de aandacht 🙂 geslaagde actie dus!

Bijna echt gebeurd | De binnenkant

Ik ben echt een fan van de andere boeken van Liane Moriarty! Toen ik in de catalogus van A.W. Bruna zag dat er een nieuw boek van haar uitkwam was ik dus ook razend enthousiast.

In de boeken van Liane krijg je een paar puzzelstukjes toegeworpen en is het aan jou om al lezend achter het grote geheim te komen! Bij haar andere boeken kon ik niet stoppen met lezen, ik moest de puzzel oplossen!

In Bijna echt gebeurd was het in het begin of de schrijfstijl van Liane iets trager was geworden. Ik was er helemaal klaar voor om mezelf te verdiepen in weer een super spannend boek maar vond het in het begin best traag met alle uitlopende verhalen.bijna echt gebeurd

Je leest in dit boek vanuit verschillende personages en word heen en weer geslingerd tussen het heden en verleden. Hoewel het in het begin een beetje traag gaat heb je op een gegeven moment toch de smaak te pakken en wil je weten wat er is gebeurd! Wat gebeurde er bij de barbecue?

Dit boek is echt een eyeopener en ware nachtmerrie! Waarom kan ik je niet verklappen daarvoor moet je het lezen 😉

Waarom dan maar 3,5 ster?

Toen eenmaal het laatste puzzelstukje op zijn plek viel was ik ietwat teleurgesteld. Hoewel er zeer verschillende personages inzitten was er niet één met wie ik echt een klik voelde. Ieder personage was wel tot in de puntjes uitgewerkt met hun eigen achtergrond en verhaal en de manier waarop hun levens allemaal samen komen is ontzettend goed in elkaar gezet!

Na de grote onthulling (die voor mij dus niet zo groots was) is het een afronding van alle puntjes wat naar mijn smaak allemaal net te langdradig werd. Doordat ik de andere boeken van Liane echt geweldig vond heb ik hem toch helemaal uitgelezen.

Het boek was dus zeker niet slecht, maar ik vond haar andere boeken echt beter! Ik zal nog steeds elk boek gaan lezen wat ze schrijft omdat ik haar schrijfstijl echt kan waarderen, alleen had dit boek net wat minder dik moeten zijn en wat meer spanning! Er werd denk ik net te veel uitgeweid op alle problemen die zich op de achtergrond bevonden en die waren allemaal vrij groots waardoor het plot wat in het niet viel. Door alle commotie op de achtergrond bedacht ik namelijk de meest uiteenlopende plottwists en geen van hen kwam uit.

Mocht je het boek gelezen hebben dan kun je onderstaande spoiler lezen! Zo niet, lees hem eerst eventjes!

Wat ik nou echt minder vond aan dit boek is dat ik echt had verwacht dat er iets gebeurd was met de buurman door één van de buren, even dacht ik ook dat misschien iemand het kind in de vijver had geduwd…. Wellicht uit wraak in verband met de eicel donatie. Ik vond de andere boeken heftigere onthullingen hebben.

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments