Recensie | Bijzonder normaal, Marjolijn Zuidema

In deze bijzondere jeugdroman leren we Valerie kennen. Valerie is een jonge meid, met een probleem. Ze wordt gepest, heeft weinig vriendinnen en nul-komma-nul zelfvertrouwen. Valerie is niet zoals de meiden uit haar klas. Ze is anders. Ze is, bijzonder. En als dat niet al erg genoeg is, is ze ook nog eens verliefd. Tot over haar oren verliefd op Florentijn, die alleen maar de leukste jongen uit haar klas is. Belachelijk, dat weet zij ook. Want wat moet Florentijn met haar? Ze is niet populair, hij wel. En met haar zelfontworpen kleding is Valerie het lachertje van de school. Echt niet dat Florentijn iets in haar ziet… toch?

Dan komt Pia in het huis naast Valerie en haar ouders wonen. Pia is een onafhankelijke jonge vrouw, zelfverzekerd, vriendelijk en veganist. Pia is ook anders, maar lijkt daar totaal geen last van te hebben. Ze houdt juist van anders zijn. Ze is één van de weinigen die Valerie oprecht bewondert om haar unieke stijl. Wat de kickstart vormt voor een ongewone, maar hechte vriendschap. Pia vertelt Valerie over haar levenskeuzes, maar kan zij haar ook helpen met die van haar?

three-half-stars
Bijzonder normaal geschreven door: Marjolijn Zuidema
Bladzijden: 104
Uitgeverij: The Black Sheep Indie | Voorjaar 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: E-book
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Bijzonder normaal | De coverbijzonder normaal

Na het lezen van het e-book begrijp ik de keuze van de cover! Voor het lezen was me echter niet duidelijk wat het precies voor moest stellen.

Bijzonder normaal | De binnenkant

Toen ik door Black Sheep Indie werd benaderd of ik het debuut van Marjolijn Zuidema wou recenseren wist ik niet goed wat te verwachten. Ik opende het boek op mijn e-reader en de cover gaf vrij weinig weg.

Meteen begon ik met lezen en binnen no-time had ik het boek uit.

Dit boek heeft een heerlijke boodschap! Het maakt niet uit hoe bijzonder, apart, vreemd of maf je bent! Ieder hoort normaal geaccepteerd te worden hoe hij/zij ook is!

Meisjes zoals de hoofdpersoon Valerie kan ik zo ontzettend waarderen! Wees gewoon lekker jezelf en geniet daar met volle teugen van! Het is jouw leven en je hebt er maar één dus jij vult de bladzijden van jouw levensverhaal in!

Ook Pia vond ik een heerlijk personage! Een veganist met het hart op de juiste plaats die de beide kanten van dierenactivist kent! Erg realistisch is ook Maria, een dierenactivist die compleet doorgeslagen is.

Alle personages bij elkaar vormen een heerlijk verhaal dat duidelijk laat zien dat vriendschap soms tussen compleet verschillende mensen kan ontstaan en dat juist omdat wij als mens zo van elkaar verschillen de wereld zo mooi maakt.

Het hele verhaal is wellicht wel een duidelijke Happily Ever After maar wel heel realistisch en ontzettend vermakelijk!

Van mij had het meer uitgebreid gemogen, het voelde allemaal net een beetje te snel! Ik had het graag wat uitgebreider gezien in zo’n zeg 260 bladzijdes 😉

Wat dus ook meteen inhoudt dat ik de schrijfstijl van Marjolijn erg prettig vond en haar boek te kort!

Wanneer je Marjolijn’s eBook koopt, dan steun je ook nog eens Stichting Melief; een stichting die dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe permanente plek biedt. Van elk eBook dat er verkocht wordt, gaat er 1 euro naar de stichting en krijgt een verwaarloosd diertje, weer een fijne thuis. Precies zoals hoofdrolspeelster Pia dat zou hebben gewild!

Mocht je interesse hebben in het e-book voor slecht € 3,99 klik dan hier!

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.