Recensie | Billie Eilish Fotoboek

Recensie | Billie Eilish Fotoboek

Fotoboek van pop-icoon Billie Eilish boordevol persoonlijke, niet eerder gepubliceerde beelden.
Billie Eilish is hét wereldwijde popfenomeen van de 21e eeuw. Ze is onconventioneel en onbeschaamd en haar met Grammy’s overladen werk heeft meerdere records gebroken. Ondanks haar wereldwijde roem, heeft ze haar privéleven tot nu toe afgeschermd. Met haar eerste door haar zelf samengestelde boek Billie Eilish – een verbluffende visuele en verhalende reis door haar leven – is Billie klaar om voor het eerst meer van zichzelf te delen met haar toegewijde publiek, waaronder honderden nooit eerder vertoonde foto's.
Billie Eilish is het eerste geautoriseerde fotoboek dat verschijnt van deze legende.

five-stars
Billie Eilish geschreven door: Billie Eilish
Bladzijden: 336
Uitgeverij: Best of Ya | 11 May 2021
Genre: Non-books & Overige
Vertaald door: Henriëtte Gorthuis
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover van Billie haar fotoboek?

Ikzelf had wellicht een foto van Billie van nu op de voorkant geplaatst voor de herkenbaarheid. Je wil toch echt in het oog springen en stiekem vind ik mede door de flap die om het boek heen zit het niet herkenbaar.

Ik denk dat haar foto van de achterkant voorop beter was geweest! Maar hè, wie ben ik 😋

Wat vind ik van de inhoud?

billieNu kan je hier natuurlijk weinig over de kwaliteit van de inhoud kwijt, het is immers geen verhaal maar een fotoboek!

Gewoon zoals jij en ik ook vele in de kast hebben staan. Fotootjes met een krabbel erbij, herinneringen voor later.

En ik heb genoten van door Billie haar Memory Lane te bladeren en een kijkje in haar leven te hebben gekregen.

Wat het mooie is aan dit geweldige Billie Eilish foto boek?

Het is niet alleen voor de fans maar ook voor de haters juist een mooie manier om Billie beter te leren kennen. Via foto’s en de teksten die zij erbij heeft geplaatst leer je stukje bij beetje meer over Billie en zul je je vooroordelen heel rap zien verdwijnen!billie

Want wat ik nu zie is een powervrouw!

Depressieve tijden, struggles met zichzelf en haar lijf. Onbegrepen worden in haar puberjaren en omringd door volwassenen die niet wilden luisteren.

En zelfs Billie gebruikt inspiratie uit boeken voor haar clips ❤️ kan jij raden voor welke clip de Babadook inspiratie was?

Wat veel mensen vaak vergeten, incluis ikzelf, is dat bekende mensen ook gewoon nog steeds van vlees en bloed zijn en dat we onze vooroordelen over hen ergens moeten stoppen waar het licht niet schijnt!

Vooroordelen, ook ik ben er schuldig aan!

De allereerste keer dat ik een foto van Billie onder ogen kreeg had ik mijn nare vooroordeel klaar staan.  Ik vond haar niet echt een voorbeeld voor mijn kind. Dat sjaggie, wellicht stonede, ongeinteresseerde smoelwerk op die foto vond ik maar helemaal niks! En wat was er in vredesnaam met die veel te oversized kleding aan de hand? billie

Erg he! Maar dat was echt mijn allereerste gedachte…

Een gedachte waar ik me eigenlijk ook meteen voor schaamde. Want ik ben ook niet als andere en mensen kijken mij ook vaak raar aan. Veroordelen mij ook altijd voor ze me überhaupt kennen.

Die gedachte van toen is vrijwel meteen met het noorderlicht vertrokken want al gauw was ik helemaal fan van haar muziek. En nog wat later vond ik het zo knap dat deze tiener zo sterk in haar schoenen leek te staan!

Kijk nou alleen maar naar deze Halloween foto, you Gotta love that girl!billie

Ik ben haar dus gaan waarderen maar ik kijk ook echt op tegen haar om bepaalde dingen die ze heeft gedaan en/of gezegd en ik baal hard dat haar concert niet door gaat door Corona!

Voor de fans is dit fotoboek gewoon een prachtige toevoeging aan hun collectie!

Billie Eilish ook toevoegen aan je collectie?

Sinds onderstaande video ben ik helemaal om en kan Billie bij mij niks meer verkeerd doen ❤️

do you know me? really know me?
you have opinions about my opinions
about my music, about my clothes, about my body

some people hate what I wear, some people praise it, some people use it to shame others, some people use it to shame me
but I feel you watching always and nothing I do goes unseen
so while I feel your stares your disapproval or your sigh of relief
if I lived by them I’d never be able to move

would you like me to be smaller? weaker? softer? taller?
would you like me to be quiet?
do my shoulders provoke you? does my chest?
am I my stomach? my hips?

the body I was born with is it not what you wanted?
if I wear what is comfortable I am not a woman
if I shed the layers I’m a slut
though you’ve never seen my body you still judge it and judge me for it why?

we make assumptions about people based on their size, we decide who they are, we decide what they’re worth
if I wear more
if I wear less
who decides what that makes me?
what that means?

is my value based only on your perception?
or is your opinion of me not my responsibility

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.